Kategori

Tiller til Gjøvik

Postet av Marius L. Larsen den 13. Okt 2021

J17 reiser til Gjøvik for å spille finalespillet i uoffisielt NM, Adidas Cup, i helga.

Keeperduoen Ayla Latifi (t.v.) og Marita Flataunet går sammen med Elisabeth Sagfjæra (i bakgrunnen) for gull i helga.


De blåkledde fra Tillerbyen gjør seg klare til en heidundrende fotballhelg i høstferien, og det skal ikke bare foregå innenfor Trøndelags fylkesgrenser.

Lørdag og søndag skal J17 spille om Trøndelags ære i Adidas Cup, det mange forbinder med et uoffsielt Norgesmesterskap.

På veien til finalehelga gjorde Tiller rent bord i gruppespillet med seiere over Strindheim, Ranheim og Charlottenlund. Som beste treer gikk sistnevnte videre til 8-delsfinale, men der valgte de å trekke laget før møtet med Tiller.

I kvartfinalen ble det en svært spennende mot hardtsatsende Heming, et lag Tiller slo knepent i semifinalen i talentcupen på Hamar - der Tiller for øvrig vant gull.

Rikke Olufsens 1-0-scoring på Fåvang stadion sørget for ellevill jubel og en plass i den kommende finalehelga.


Kan kopiere 2017

For Tiller har vunnet denne turneringen tidligere. Tilbake i 2017, da Tiller ble Norgesmestere, vant J02/03 en drøss av turneringer på veien mot det ultimate målet. De var også innom Adidas Cup, og i J15-klassen møtte de mange tøffe lag, men de kapret gullet etter en solid 6-2-seier over Skedsmo i finalen.

Finalene på Gjøvik inneholder lag fra 13 til 19 år i begge kjønn. Så det blir folksomt i Hans Olav Lahlums hjemby denne helga.

Tiller skal opp mot Askøy fra Bergen i semifinale, som slo Lillehammer 3-1 i sin kvartfinale.

En eventuell finale spilles mot vinneren av Bogafjell fra Sandnes og mer kjente Strindheim.


Adidas Cup for Tiller J17

Semifinale
Lørdag kl.16.30 Askøy - Tiller

Bronsefinale spilles kl.09.00.
Finale spilles kl.15.45.


Se oppdaterte resultater her


Mediaavdelingen har allerede fått flere forespørsler fra publikum om denne helga dekkes på sosiale medier, og svaret er selvfølgelig ja.

Semifinalen og den eventuelle finalen vil bli dekket med detaljerte tekstoppdateringer på Twitter, og følg med ellers i våre kanaler for hva som skjer på innsiden gjennom en slik cuphelg.

Dersom noen av kampene blir streamet, skal vi selvsagt gi beskjed om det.


Forza Tiller!


0 Kommentar

Videre etter straffedrama

Postet av Marius L. Larsen den 6. Okt 2021

(J17 Strindheim 10 - 11 Tiller (e.str.)) RUTA ARENA: J17 lå under to ganger, men straffet Strindheim i et nervepirrende OBOS-cupoppgjør tirsdag kveld.

Denne gjengen har mange kamper i oktober. Nå er de også klare for semifinale i OBOS-cup.


Sammendrag

* Snudde fra 0-1 til 2-1
* Utlignet til 3-3 umiddelbart etter baklengsmål
* Store målsjanser
* Svært gode straffespark fra begge lag
* Flataunet reddet, Bjørgård Kristiansen avgjorde


Kamprapport

Kveldens hvitkledde bortelag fra sørsida av byen fikk en verst tenkelig start på kvartfinalen i OBOS-cup, da de mistet ballen i bakre rekker og en blåkledd angriper scoret alene med keeper Ayla Latifi.

Heldigvis tok det ikke lange tiden før utligningen kom. Et strålende angrep der Rikke Olufsen fant Frida Ørndal Svendsen på motsatt side. Hun trengte bare én touch med et perfekt innlegg til Thea Arnegård Kulvik som fikset 1-1 fra kloss hold.

Tiller var det klart dominerende laget i første omgang, og det var derfor ikke ufortjent at de tok ledelsen 2-1 ved Olufsen som scoret sikkert alene med keeper etter en herlig stikker gjennom fra Kulvik.

Seks minutter før pause kunne Svendsen ha sendt Tiller til hvilen med en tomålsledelse, men en sterk oppsprett på ballen på en corner førte til at forsøket fra sju meter gikk over mål.

Istedenfor utlignet hjemmelaget på frispark. Tiller klarte ikke å få ballen unna farlig sone, og en nedfallsfrukt endte med at en Strindheim-spiller scoret fra ti meter.


Åtte strafferunder

Selv om Tiller hadde mesteparten av ballinnehavet også etter sidebytte, hindret det ikke effektive Strindheim å ta ledelsen. På en corner fikk en blåkledd spiller stå helt alene og headet inn 3-2.

Heldigvis for Tiller gikk det i underkant av 60 sekunder før lagene var like langt igjen. Et innlegg fra Olufsen fant Ida Sofie Bye-Andersen i feltet, som vendte lekkert av en forsvarsspiller før hun banket ballen i korthjørnet til 3-3.

Tiller skapte flere store målsjanser mot slutten. Nyberg Hansen skled ballen like utenfor fra åtte meter, og samme spiller skjøt like over på et langskudd.

Kampen gikk til deretter til to ekstraomganger á fem minutter, og der var Tiller nærmest. Ørndal Svendsen ble spilt gjennom og kom alene med keeper, men fra skrått hold gikk ballen rett på vertenes sisteskanse.

Dermed måtte oppgjøret avgjøres på straffespark, der begge lag skjøt veldig gode straffere. De hadde truffet på sine sju første skudd før Tiller-keeper Marita Flataunet reddet glimrende på det åttende forsøket. Da steppet Vilde Bjørgård Kristiansen opp og avgjorde kampen med sin 11-10-scoring.


Tiller er derfor videre til semifinalen, og der møter de Steinkjer på TOBB Arena Sør. Kampen er satt til søndag 24. oktober, men lagene kan bli enige om å spille på et tidligere tidspunkt.

Vinneren spiller finale mot vinneren av Ranheim og Egge helga 5. - 7. november.


Kampfakta

Strindheim IL 10 - 11 Tiller IL
1-0 5'
1-1 Thea Arnegård Kulvik 9'
1-2 Rikke Sofie Olufsen 27'
2-2 35'
3-2 54'
3-3 Ida Sofie Bye-Andersen 55'

Straffespark:
4-3
4-4 Ingeborg Nyberg Hansen
5-4
5-5 Thea Arnegård Kulvik
6-5
6-6 Rikke Sofie Olufsen
7-6
7-7 Emma Jensen
8-7
8-8 Elisabeth Sagfjæra
9-8
9-9 Ida Sofie Bye-Andersen
10-9
10-10 Michelle Kveberg Alstad
10-10 Redning Marita Flataunet
10-11 Vilde Bjørgård Kristiansen

Kvartfinale OBOS-cup J17
Tirsdag 5. oktober 2021 kl.19.30
Tilskuere Ruta Arena (Leangen): ca 60


Laget

Ayla Elise Buzzi Latifi, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Arlinda Shala, Ida Nygård, Ingeborg Nyberg Hansen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Frida Ørndal Svendsen, Elisabeth Sagfjæra, Rikke Sofie Olufsen, Thea Arnegård Kulvik.

Innbyttere: Marita Flataunet, Linn Sophie Stenkløv, Michelle Kveberg Alstad, Ida Sofie Bye-Andersen.


0 Kommentar

Storseier over naboene

Postet av Marius L. Larsen den 28. Sep 2021

(J17 Kattem/Heimdal 1 - 9 Tiller) ÅSHEIM KUNSTGRESS: Tiller tok tidlig ledelsen og så seg aldri tilbake i en solid gjennomført kamp tirsdag kveld.

Tiller hadde full kontroll tirsdag kveld. Nå venter det haugevis med kamper de neste tre ukene.


Sammendrag

* Hattrick fra Arnegård Kulvik etter et kvarter
* Teigen punkterte kampen før pause
* Solbakken og Nygård på scoringslista
* Flott debut av Bonnie Steinsvoll Bornhammar


Kamprapport

Dagens hvitkledde bortelag startet oppgjøret mot samarbeidsnaboene Kattem og Heimdal på perfekt vis. Det hadde knapt gått tre minutter da Isabel Teigen fant Thea Arnegård Kulvik med en lekker stikker, og sistnevnte scoret sikkert alene med keeper.

Tiller kjørte på i starten, og Arnegård Kulvik både doblet og triplet ledelsen etter et drøyt kvarter. Først et volleymål fra 16 meter og deretter fra kloss hold etter at Tiller brøyt et tidlig utspill.

Det var ikke noen tvil om hvor seieren skulle havne hen da Teigen stanget inn 4-0 på en glimrende corner fra Ingeborg Nyberg Hansen etter 31 minutter, og kort tid senere la samme Teigen på til 5-0 fra skrått hold etter nok en målgivende pasning fra Nyberg Hansen.

I minuttene i forveien var Frida Ørndal Svendsen centimetere unna å styre inn nok en Tiller-scoring fra nært hold, men istedenfor reduserte hjemmelaget alene med Tiller-keeper Ayla Latifi på sin første reelle sjanse.


Husby nære - "uvanlig" duo med nettsus

Tiller gjorde noen bytter i pausen og sendte inn på flere friske bein, deriblant 13-årige og J17-debutant Bonnie Steinsvoll Bornhammar som spilte en meget solid kamp på høyreback.

Kampen ble i hvert fall punktert ti minutter etter sidebytte da Rikke Olufsen fikset 6-1 fra ti meters hold etter et glimrende innlegg av Ida Nygård, og Tiller virket ustoppelige.

I løpet av tre minutter sto det 8-1 i målprotokollen. Først var Arnegård Kulvik iskald da hun lobbet over en utrusende keeper og i mål etter en strålende pasning av kaptein Emma Jensen, og umiddelbart etterpå var det Ella Selvaag Solbakken som ble sendt gjennom. Alene med keeper var hun sikker i sin sak og sørget for nye jubelscener.

Lagets nyankomne Elisabeth Sagfjæra Husby var så nære å score sitt første Tiller-mål på en suser, men ballen gikk via keeper og på feil side av stolpen.

Men det skulle komme et mål til før kvelden var over. Helt på tampen stormet Ida Nygård fremover på venstresiden, skjærte innover og hamret ballen i lengste hjørne til 9-1 på nydelig vis.


Tiller tok dermed sin femte strake seier i serien, og står nå med imponerende 15 poeng og 34-4 i målforskjell.

De blåkledde trenger fire poeng på sine to siste kamper for å være sikret en finale i kretsmesterskapet som spilles lørdag 30. oktober.

Neste oppgjør for denne gjengen er førstkommende lørdag da de møter Heming i kvartfinalen i Adidas Cup på Fåvang.


Kampfakta

Kattem IL FK/Heimdal IF 1 - 9 Tiller IL
0-1 Thea Arnegård Kulvik 3'
0-2 Thea Arnegård Kulvik 10'
0-3 Thea Arnegård Kulvik 16'
0-4 Isabel Teigen 31'
0-5 Isabel Teigen 36'
1-5 40'
1-6 Rikke Sofie Olufsen 50'
1-7 Thea Arnegård Kulvik 62'
1-8 Ella Selvaag Solbakken 64'
1-9 Ida Nygård 79'

5. runde BDO-serien J17 1. divisjon avd 2
Tirsdag 28. september 2021 kl.20.00
Tilskuere Åsheim kunstgress: ca 50


Laget

Ayla Elise Buzzi Latifi, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Linn Sophie Stenkløv, Elisabeth Sagfjæra Husby, Ingeborg Nyberg Hansen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Frida Ørndal Svendsen, Isabel Teigen, Rikke Sofie Olufsen, Thea Arnegård Kulvik.

Innbyttere: Marita Flataunet, Ida Nygård, Michelle Kveberg Alstad, Bonnie Steinsvoll Bornhammar.


0 Kommentar

Åtte i slottet

Postet av Marius L. Larsen den 7. Sep 2021

(J17 Tiller 8 - 2 Gimse) TOBB ARENA SØR: Tiller havnet under for første gang i høst, men våknet umiddelbart og slo Gimse fullt fortjent tirsdag kveld.

Denne gjengen leverte fra øverste hylle mot Gimse.


Sammendrag

* Lå under 0-1 etter to minutter
* Svarte umiddelbart
* Kampen punktert før pause
* Hattrick av Arnegård Kulvik
* Bye-Andersen chippet i krysset


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en verst tenkelig start på oppgjøret denne tirsdagskvelden. Etter et drøyt minutt pådro hjemmelaget seg et straffespark som gjestene fra Brekkåsen satte bak Tiller-keeper Marita Flataunet.

Det første baklengsmålet i årets sesong.

Men Tiller svarte umiddelbart. Ingeborg Nyberg Hansen fant Thea Arnegård Kulvik med en glimrende stikker gjennom, og blåtrøyenes spydspiss chippet elegant over en utrusende keeper og til 1-1.

Det gikk ikke mange minutter før Tiller snudde kampen. En perfekt pasning fra Isabel Teigen førte til at Rikke Olufsen kom alene med keeper. På en herlig uselvisk måte serverte hun Arnegård Kulvik på åpent mål, og da sto det 2-1 i målprotokollen.

I det 20. minutt hamret Teigen inn 3-1 på et hjørnespark fra Nyberg Hansen, og nå var det fullstendig Tiller-dominans mot pause.

Olufsen fikset 4-1 med et lekker avslutning på første touch fra 16 meter, og Tiller kunne gå til pause med et klart hevet hode etter å ha levert en meget solid første omgang.


Angrep på angrep på angrep

Noen følte kanskje kampen var punktert allerede før sidebytte, men tvilerne ble i hvert fall mer sikker rett etterpå. En årvåken Arlinda Shala gjorde et flott forarbeid og ga ballen videre til Vilde Bjørgård Kristiansen som skjøt fra 14 meter, men keeper ga retur. Arnegård Kulvik var først på den og tuppet den mot mål. Der sto Frida Ørndal Svendsen som pirket ballen i nettmaskene til 5-1.

Rett før timen var spilt la Ida Sofie Bye-Andersen på til 6-1. Ørndal Svendsens presise innlegg fant en umarkert Bye-Andersen i feltet, og fra seks meter chippet hun ballen på en herlig måte rett i vinkelen.

Tiller var skikkelig gode. De leverte det ene gode angrepet etter det andre, og Gimse hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Fem minutter før full tid la Arnegård Kulvik på til 7-1 - hennes hattrick - med et fantastisk treff i krysset fra 15 meter.

Gimse reduserte på en sjelden kontring rett etterpå, men Tiller kunne juble sist helt på tampen. Nok et godt slått hjørnespark fra Nyberg Hansen ble headet i stolpen av Teigen, og returen var det en uheldig rødkledd spiller som traff i eget mål.


Tiller vant 8-2 etter en oppvisning i god angrepsfotball - og det som var deres andre kamp på tre dager.

Nå blir det heldigvis tid til noen treninger før Astor er neste motstander på bortebane torsdag 16. september kl.19.30.


Kampfakta

Tiller IL 8 - 2 Gimse IL
0-1 (str.) 2'
1-1 Thea Arnegård Kulvik 5'
2-1 Thea Arnegård Kulvik 12'
3-1 Isabel Teigen 20'
4-1 Rikke Sofie Olufsen 37'
5-1 Frida Ørndal Svendsen 43'
6-1 Ida Sofie Bye-Andersen 57'
7-1 Thea Arnegård Kulvik 75'
7-2 76'
8-2 selvmål 80'

3. runde BDO-serien J17 1. divisjon avd. 2
Tirsdag 7. september 2021 kl.20.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 75


Laget

Marita Flataunet, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Synne Aunehaugen, Arlinda Shala, Ingeborg Nyberg Hansen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Frida Ørndal Svendsen, Isabel Teigen, Rikke Sofie Olufsen, Thea Arnegård Kulvik.

Innbyttere: Ida Nygård, Michelle Kveberg Alstad, Ida Sofie Bye-Andersen.


0 Kommentar

Varm trepoenger på Tynset

Postet av Marius L. Larsen den 5. Sep 2021

(J17 Tynset 0 - 5 Tiller) NYTRØMOEN KUNSTGRAS: J17 fikk tøff kamp av et solid Tynset-lag søndag ettermiddag, men Tiller viste virkelig hva som bodde i dem.

Denne gjengen har scoret 11 mål på to kamper - og ikke sluppet inn noen.


Sammendrag

* Teigen åpnet med en "bænger"
* Svendsen og Kulvik en superduo
* Jevnt i første omgang
* Tiller dro fra etter sidebytte
* Bye-Andersen scoret igjen


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen visste at Tynset ikke var en enkel nøtt å knekke etter deres storseier over Melhus i åpningskampen. Hjemmelagets andredivisjonsspiss hadde scoret fire mål i den kampen, men hun skulle få det tøft mot en arme av helblå spillere i en svært hyggelig sensommervarme.

Thea Arnegård Kulvik fikk Tillers første store sjanse etter bare fire minutter, men etter at hun rundet keeper, kom hun litt for skrått og skjøt like utenfor.

Tynset var også på hugget i åpningsminuttene, men de hadde ikke noen nevneverdige store sjanser.

Så smalt det fra trøndergjestene etter 25 minutter - bokstavelig talt. Vi ville naturlig ha valgt ordet "suser" som beskrivelse for Isabel Teigens kanonkule fra 25 meter i nettmaskene, men vi bruker heller "bænger" som en av de blåkledde utropte etter at det sto 0-1 i målprotokollen.

Tre minutter senere var de tilreisende på ferde igjen. Et kjapt innkast fra Ella Solbakken, godt hjulpet av trener Thomas Jensen som satte i gang Ella etter å ha hentet ballen lynraskt fra sidelinja, endte med Arnegård Kulvik i bakrom. Hun fintet bort motspiller og kom alene med keeper før hun sentret uselvisk til Frida Ørndal Svendsen som fikk verdens enkleste oppgave med å trille inn 2-0.

Rett før pause kunne hjemmelaget ha redusert etter å ha brutt Tiller i bakre rekker, men en mesterlig fotparade fra keeper Ayla Latifi gjorde at nullen ikke ble sprukket.


Strålende scoringer

Tiller tok umiddelbart kommandoen etter sidebytte, og det gikk bare fire minutter før stillingen ble tryggere. Denne gang var rollene byttet om. Ørndal Svendsen ble spilt alene gjennom etter et lekkert angrep startet fra egen 5-meter, og hun leverte ballen videre til Arnegård Kulvik som kunne skli inn 3-0 fra kloss hold.

Kort tid etterpå kunne Tynset ha redusert igjen. Tiller slet med å få klarert et frispark som ramlet ned i feltet, og en rødkledd spiller sto plutselig helt alene på hjørnet av femmeteren, men der var keeper Marita Flataunet raskt ute, gjorde seg stor og reddet glimrende.

Siste halvdel av andre omgang handlet det stort sett om et særdeles velspillende Tiller-lag, og da var det heller ikke ufortjent at ledelsen ble økt to ganger til.

I det 68. minutt satte Arnegård Kulvik inn 4-0 med en smart avslutning fra kloss hold etter en perfekt pasning fra Ingeborg Nyberg Hansen.

Rett etterpå skjøt Rikke Olufsen et innlegg - eller var det et skudd - mot mål som Ida Sofie Bye-Andersen strakk frem stortåa på og tuppet inn 5-0.


Dermed kunne Tiller juble over seriens andre seier etter like mange kamper.

Neste kamp er mot Gimse allerede om to dager, tirsdag 7. september kl.20.00 på TOBB Arena Sør.


Kampfakta

Tynset IF 0 - 5 Tiller IL
0-1 Isabel Teigen 25'
0-2 Frida Ørndal Svendsen 28'
0-3 Thea Arnegård Kulvik 44'
0-4 Thea Arnegård Kulvik 68'
0-5 Ida Sofie Bye-Andersen 72'

2. runde BDO-serien J17 1. divisjon avd. 2
Søndag 5. september 2021 kl.16.00
Tilskuere Nytrømoen kunstgras (Tynset): ca 60


Laget

Ayla Elise Buzzi Latifi, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen (k), Arlinda Shala, Ida Nygård, Ingeborg Nyberg Hansen, Vilde Bjørgård Kristiansen, Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Frida Ørndal Svendsen, Thea Arnegård Kulvik.

Innbyttere: Marita Flataunet, Linn Sophie Stenkløv, Michelle Kveberg Alstad, Ida Sofie Bye-Andersen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline