Kategori

Solid seier i treningskamp

Postet av Marius L. Larsen den 6. Des 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): J17 leverte en meget god treningskamp i det som høyst trolig var Tillers siste oppgjør i 2020 søndag ettermiddag.

Denne gjengen fortsatte å levere søndag ettermiddag selv om sesongen er over.


De blåkledde fra Tillerbyen hadde et særdeles ønske om å få konkurrere igjen ettersom det ikke ble noe av innendørsturneringene før jul. Da passet det bra at Malvik også ønsket det samme.

Det ble derfor avtalt en treningskamp mellom lagene, og på den andre søndag i advent smalt det i nettmaskene etter bare seks minutter. Karine Ornæs Midjo fikk æren av å avslutte et godt angrep fra skrått hold, men keeper fikk en fot på ballen i det den nærmet seg målstreken. Der dukket Frida Ørndal Svendsen opp og tuppet ballen i mål fra nært hold til 1-0.

Det var faktisk hjemmelaget som styrte det meste i åpningsminuttene, til tross for Tiller-ledelse. Et svært offensivt Malvik-lag la press på Tiller i perioder, men blåtrøyene klarte å spille fri presset på en oppløftende måte. I tillegg hadde keeperne Matilde Høyem Grove og Ayla Latifi full kontroll på det som kom høyt og lavt.

I det 28. spilleminutt doblet Thea Arnegård Kulvik ledelsen med et kanonskudd nede i lengste hjørne før kaptein Sofie Graabak styrte ballen i mål fra kloss hold på et godt slått hjørnespark av Isabel Teigen.

3-0 til pause etter en veldig god avslutning på omgangen.


Kulvik i hundre

Etter sidebytte skulle det gå fra bra til enda bedre for Tiller.

Lagets kuleste spiller, Thea, plasserte ballen hardt og elegant i hjørnet fra åtte meter til 4-0 omtrent halvveis i andre omgang, og nå var det bare Tiller det handlet om.

Få minutter senere mottok Kulvik et perfekt innlegg fra Tuva Haukås Næss, som hun vendte bort forsvarer og hamret ballen kontant i langhjørnet til 5-0.

I det 64. minutt skjedde et svært etterlengtet mål - på volley. Laget har øvd mye på volleyavslutninger på både føtter og hode gjennom hele året, men det har ikke alltid gått som planlagt i kampene. Men nå gjorde det det. Svendsen la perfekt inn til Rikke Olufsen i feltet, og den ellers så gjerrige midtbanekrigeren smalt ballen på hel volley rett i mål fra ti meter - med kneet!

Ti minutter før full tid var det et av dagens angrep som ble fullført med nettkjenning. Sju flotte trekk på vertenes banehalvdel førte til at Svendsen kom alene mot keeper, og på iskaldt vis chippet hun ballen med tåa i hjørnet til 7-0.


Dermed endte oppgjøret med en solid seier etter spesielt en veldig god andre omgang. Dette var en flott hendelse i en ellers rolig vinterperiode rett før jul. 


Vi gratulerer Ingeborg Nyberg Hansen med sin livlige Tiller-debut i dag. Hun meldte overgang fra Vestbyen IL rett etter sesongslutt og har allerede funnet seg godt til rette i den kongeblå Tiller-drakta.


Kampfakta:

Malvik IL 0 (0) - (3) 7 Tiller IL
0-1 Frida Ørndal Svendsen 6'
0-2 Thea Arnegård Kulvik 28'
0-3 Sofie Graabak 39'
0-4 Thea Arnegård Kulvik 58'
0-5 Thea Arnegård Kulvik 61'
0-6 Rikke Sofie Olufsen 64'
0-7 Frida Ørndal Svendsen 70'

Treningskamp J17
Søndag 6. desember 2020 kl.16.00
Tilskuere Abrahallen (Sveberg): ca 40


Laget:

Matilde Høyem Grove
Ida Marie Dahl Bjørkøy - Sofie Graabak (k) - Emma Jensen
Rikke Sofie Olufsen - Frida Ørndal Svendsen - Isabel Teigen - Vilde Bjørgård Kristiansen - Karine Ornæs Midjo
Thea Arnegård Kulvik - Emilie Jørgensen Leer

Innbyttere: Ayla Elise Buzzi Latifi, Hejar Kara, Tuva Haukås Næss, Ingeborg Nyberg Hansen.


0 Kommentar

J17: Steinkjer 3 - 0 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 13. Nov 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): J17 med sølv i kretsmesterskapet.

Denne gjengen har levert en fantastisk høst.


De blåkledde fra Tillerbyen virket sedvanlig pigge i åpningsminuttene i det som skulle bli en knalltøff finalekamp mot en solid motstander.

Etter fem minutter smalt det i stolpen. Emilie Jørgensen Leer stormet mot mål fra skrått hold og hamret ballen i lengste stolpe før kaptein Synne Aunehaugen skled returen rett i en offsideplassert Leer.

Tiller kjørte på. Karine Ornæs Midjo traff nettveggen og flere gode cornere og innlegg var svært nære at blåtrøyene fikk styrt i mål.

Steinkjers første store målsjanse kom etter 25 minutter. Et frispark dalte ned i feltet, men fra kloss hold reddet Tiller-keeper Ayla Latifi mesterlig.

Mot pause var det Tiller sin tur igjen. Aunehaugen skjøt over fra 12 meter, Rikke Olufsen traff like utenfor og Emma Jensen var centimetere fra å stange inn kampens første scoring på et godt slått hjørnespark fra kapteinen.

På overtid i første omgang ble livlige Aunehaugen felt rett innenfor 16-meteren, men til tross for leggskinnekko i veggene, ble det ikke dømt straffespark.


Bakpå etter sidebytte

Andre omgang startet kanskje litt passivt, for det var motstanderen i gult og sort som tok initiativet etter at lite stemte for de blå. I det 51. minutt headet de en corner i tverrliggeren, og Tiller var nå advart.

Men advarselen endte med fulltreffer. Fra 22 meter havnet et godt plassert skudd i lengste vinkel, og Tiller fikk en oppoverbakke å gå.

Blåtrøyene ga seg imidlertid ikke, og de prøvde alt de kunne. Thea Arnegård Kulvik og Hejar Kara kombinerte fint i perioder, men det unge laget manglet det lille ekstra i de avgjørende øyeblikkene.

På overtid kontret Steinkjer inn både 2- og 3-0, og Tiller måtte dermed se seg slått i jakten på et nytt kretsmesterskap.


Uansett er sølv i J17-klassen en fantastisk prestasjon for laget som har en gjennomsnittsalder på 15,5 år. Hele J17-gruppa er gammel nok til å spille i samme klasse også neste år, og da har laget varslet en revansje.


Vi gratulerer samtidig Steinkjer Fotballklubb med kretsmesterskapet etter en angrepsvillig og velspilt finalekamp.

Vi takker også Trønderbladet for at de sendte finalen på nett-TV. Vi vet at svært mange fra Tiller fulgte med fra start til slutt, og det setter vi stor pris på.


Kampfakta:

Steinkjer FK 3 (0) - (0) 0 Tiller IL
1-0 52'
2-0 80'
3-0 80+2'

Finale kretsmesterskapet J17
Torsdag 12. november 2020 kl.20.15
Abrahallen (Sveberg)


Laget:

Ayla Elise Buzzi Latifi
Vilde Bjørgård Kristiansen - Sofie Graabak - Emma Jensen - Ida Marie Dahl Bjørkøy
Rikke Sofie Olufsen - Isabel Teigen - Frida Ørndal Svendsen - Synne Aunehaugen (k)
Emilie Jørgensen Leer - Karine Ornæs Midjo

Innbyttere: Matilde Høyem Grove, Leona Gutji Fjeldsø, Hejar Kara, Thea Arnegård Kulvik.


0 Kommentar

KM-finale på torsdag

Postet av Marius L. Larsen den 9. Nov 2020

Storkampen vises også direkte på nett.

Denne gjengen kjemper om et kretsmesterskap.


Tiller Idrettslag Fotball bekrefter at KM-finalen i J17-klassen mot Steinkjer spilles førstkommende torsdag, 12. november, kl.20.15 i Abrahallen.

Etter at den opprinnelige finaledatoen (8. november) ble utsatt fordi hele Steinkjer kommune stengte ned i en uke, ble lagene raskt enige om å gjennomføre kampen så snart som mulig.

Det åpnet seg en mulighet torsdag kveld da en finale i OBOS-cup måtte flyttes, og sammen med NFF Trøndelag ble endelig kampdato spikret.

Kampen går dessverre uten tilskuere på tribunen, men på den gledelige siden vises kampen blant annet på Adressa.no, Trønderbladet og Innherred.


...og selvfølgelig skal vi plage dere med oppdateringer på Twitter for dere som er i farta!


Forza Tiller!


0 Kommentar

Seiret over Malvik

Postet av Marius L. Larsen den 30. Okt 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): J17 med en godkjent generalprøve før premieren neste helg.

Emilie Jørgensen Leer (nr. to f.h.) scoret kampens første mål. Her blir hun omfavnet av Karine Ornæs Midjo, Thea Arnegård Kulvik og Isabel Teigen.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk en tøff kamp av Malvik i en treningskamp torsdag kveld. Tiller fikk prøve seg på finalearenaen mot en solid motstander, og det startet på perfekt måte.

Etter bare åtte minutter ble Emilie Jørgensen Leer spilt lekkert gjennom, og alene med keeper nølte hun ikke da hun hamret inn 1-0 for gjestene.

Tiller hadde flere brukbare sjanser utover i omgangen, men et Tiller-lag som bygde opp spillet bakfra slet med å true et godt organisert Malvik-lag.

Hjemmelaget hadde en god mulighet til å utligne på en styring i feltet etter et innlegg, men ballen havnet i stolpen.

I andre omgang var det fortsatt Tiller som var det førende laget, og Thea Arnegård Kulvik la på til 2-0 fra kloss hold.

Blåtrøyene holdt unna bakover, og dermed endte en velspillende treningskamp mellom to gode lag med en knepen 2-0-seier til Tiller.


Neste helg venter finalen i kretsmesterskapet mot Steinkjer, som blir lagets og klubbens siste kamp i 2020-sesongen.


0 Kommentar

J17: Charlottenlund 1 - 6 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 17. Okt 2020

CSK VARMBO ARENA (CHARLOTTENLUND): J17-1 vant 1. divisjon avdeling 2. Nå venter KM-finale om tre uker.

Et utrolig sterkt samhold har sørget for en nærmest umulig avdelingsseier. Fra venstre: Frida Ørndal Svendsen, Isabel Teigen (delvis skjult), Rikke Sofie Olufsen, kaptein Synne Aunehaugen, Emilie Jørgensen Leer.


De blåkledde fra Tillerbyen hadde en vanskelig oppgave foran seg denne lørdagen. Først og fremst måtte de ha minst ett poeng, helst vinne, mot et godt organisert Charlottenlund-lag. Samtidig håpte de på hjelp fra Gimse, som møtte daværende serieleder Strindheim på hjemmebane.

Selv om Tiller levde i uvisshet til å begynne med, sparket de godt ifra i starten. Etter bare fire minutter ble det et enormt jubelbrøl. Suksessfoten til Ida Dahl Bjørkøy fant Karine Ornæs Midjo bak i feltet, der sistnevnte gjorde seg sterk og vant en tøff duell. Hun stormet mot mål fra skrå vinkel og la perfekt inn til målgeita Emilie Jørgensen Leer som skled inn 1-0 fra nært hold.

Dog gikk det ikke lang tid før de mange Tiller-supporterne på tribunen, i et godt flertall, fikk enda mer å juble for. Før ti minutter var spilt fant Vilde Bjørgård Kristiansen kaptein Synne Aunehaugen med en utsøkt pasning. Fra 14 meter hamret hun inn 2-0 i lengste hjørne, like hardt og farlig som dynamitt fra Olsenbanden.


Olufsen fremviste magi

Da resultatet fra Brekkåsen tikket inn på trenernes opplysende skjermer, der Gimse slo Strindheim 4-1, visste man at man trengte bare ett poeng for å vinne avdelingen.

Men Charlottenlund hadde ikke tenkt å gi seg med det første. Etter 20 minutter reduserte de på en heading fra åtte meter på et frispark, og Tiller måtte løfte seg noen hakk igjen.

Om det var de iskalde stormkastene eller lukta av gull som tok tak i Tiller, var ikke sikkert å vite. Fem minutter senere var det en perfekt opprulling på gang. Aunehaugen serverte Midjo i feltet som fant Leer rett innenfor 16-meteren. Hun flikket ballen videre til rivningseksperten Rikke Olufsen, som først fintet bort en grå- og rødkledd forsvarer før hun sendte ballen lekkert opp i krysset.

Akkurat dét klarte vel hennes far sjelden å gjøre i sin aktive karriere, men det forblir en ubetinget påstand fra forfatteren.


Leer og Kulvik løp fra vettet

Med 3-1 til pause etter å ha vært dominerende i store deler av første omgang, ønsket blåtrøyene å punktere kampen en gang for alle tidlig i den andre omgangen.

Og nok en gang var det Olufsen som var på ferde igjen. Et helt hinsides forarbeid av en råsterk Leer la opp til at Olufsen havnet alene med keeper, men fra skrått hold hadde hun samme temperatur som i nærmeste sfære og plasserte ballen rolig forbi vertenes målvakt og i mål til 4-1.

Men nå haglet det. Ikke med kommentarer på Twitter, men bokstavelig talt haglet fra den askegrå himmelen. Vinteren hadde for alvor begynt å melde seg på, men det hindret ikke stivfrosne Tiller-bein.

Når en ball i bakrom blir jaget av Leer og Thea Arnegård Kulvik, kan det virke skummelt. Sistnevnte, som også er både imitator og forsanger på fritiden, rundet keeper og satte ballen enkelt i mål til 5-1.

Helt på tampen fikk en svært livlig Leer æren av å fastsette sluttresultatet til 6-1, da hun stormet mot keeper og var like sikker som snø i oktober.


Dermed vant det unge Tiller-laget 1. divisjon avdeling 2. Et lag bestående utelukkende av spillere født i '06, '05 og '04. For en knallsterk prestasjon!

Nå venter det finale i kretsmesterskapet mot Steinkjer 7.- eller 8. november i Abrahallen.

Endelig tidspunkt blir bekreftet senere.

Se sluttabellen i avdeling 2 her


Kampfakta:

Charlottenlund SK 1 (1) - (3) 6 Tiller IL
0-1 Emilie Jørgensen Leer 4'
0-2 Synne Aunehaugen 10'
1-2 20'
1-3 Rikke Sofie Olufsen 25'
1-4 Rikke Sofie Olufsen 43'
1-5 Thea Arnegård Kulvik 51'
1-6 Emilie Jørgensen Leer 80'

8. serierunde BDO-serien J17 1. divisjon avdeling 2
Lørdag 17. oktober 2020 kl.15.30
Tilskuere CSK Varmbo Arena (Charlottenlund): ca 50


Laget:

Ayla Elise Buzzi Latifi
Ida Marie Dahl Bjørkøy - Sofie Graabak - Emma Jensen - Vilde Bjørgård Kristiansen
Rikke Sofie Olufsen - Isabel Teigen - Synne Aunehaugen (k) - Frida Ørndal Svendsen - Karine Ornæs Midjo
Emilie Jørgensen Leer

Innbyttere: Emilie Leirvik, Hejar Kara, Thea Arnegård Kulvik.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline