Kategori

- En stor dag for hele klubben

Postet av Marius L. Larsen den 21. Apr 2022

Tidligere A-lagsspiller Morten Modalsli Torset ble historisk i 2011, men hvem av kvinnespillerne tror han blir det på lørdag?

Torset jubler over Tillers aller første scoring i 2. divisjon på egen hjemmebane. Nå tror han Thale Hinsverk gjør det samme for kvinnene.


De blåkledde fra Tillerbyen gleder seg enormt til lørdagens seriestart i 2. divisjon kvinner, der Tiller tar imot Volda kl.13.00 i et fantastisk vårvær. Dette nivået har Tiller Fotball aldri spilt på før - på den siden av kjønnsskalaen.

I 2000 og 2011 spilte Tiller i 2. divisjon herrer, men det varte bare i ett år på hvert av forsøkene. I 2011 var første gang blåtrøyene spilte 2. divisjonskamper på egen hjemmebane, noe tidligere A-lagsspiller Morten Torset fikk erfare.

- Jeg husker det var en spesiell stemning hele den vinteren etter opprykket. Det var utrolig givende å komme på trening, og vi trente mye den gangen, men alle hadde samme ambisjon om å bli bedre, forteller den tidligere storscoreren.


- Hinsverk blir historisk

Moro i snøen rundt banen.


Tiller serieåpnet i 2. divisjon mot Steinkjer på den gang Tonstad kunstgress, og Tiller imponerte foran svært mange tilskuere på vollene rundt banen (for det var ingen tribune der på den tiden, nemlig).

De blåkledde vant til slutt 4-2, og hvem var første målscorer?

Morten Torset.

- Jeg fikk en perfekt ball i bakrom og jeg bare løp mot mål. Jeg fikk tuppet den forbi keeper, og det var en enorm glede å se den gå inn, sier Torset, som feiret scoringen med å hoppe i snøen rundt banen (!).

Angrepsspilleren ble dermed historisk med det første Tiller-målet i 2. divisjon på egen hjemmebane, og nå er han skråsikker på hvem som skriver et nytt kapittel under lørdagens kamp mot Volda.

- Det blir Thale Hinsverk. Jeg synes hun skaper mye med ballen og vil være vanskelig for motstanderen å få tak i. Så gjenstår det å se om jeg får rett, sier nåværende 6. divisjonsspiller Torset med et glimt i øyet, for han legger til:

- Jeg regner med det blir en intens og morsom kamp. Det er gøy å følge med dette laget, for de gjør det så bra. Jeg så flere kamper i fjor, og jeg har en forhåpning om at de vil gjøre det bra også i 2. divisjon. I tillegg kjenner jeg flere i trenerteamet som jeg ønsker alt godt, så jeg gleder meg til lørdag. Jeg håper det kommer mange supportere som får oppleve det som blir en stor dag for hele klubben.

De blåkledde kunne juble ekstra mye i serieåpningen i 2. divisjon i 2011.Tiller - Volda
Seriestart 2. divisjon kvinner
Lørdag 23. april kl.13.00


...og for all del ikke glem:


Tiller - Kolstad
Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 23. april kl.17.00


Moroa foregår på TOBB Arena Sør!


Forza Tiller!- Det blir flere mål i år

Postet av Marius L. Larsen den 18. Mar 2022

Herrelagets hovedtrener Marius Jacobsen gleder seg til sesongstart på søndag. Les et stort intervju her.

Jacobsen tenker ikke så mye på tallkombinasjoner. Spillestilen er viktigere.


- Det er klart at vi føler vi har en solid angrepsrekke som kommer til å produsere mange mål. Jeg tror vi scorer flere mål i år enn tidligere, men det kan også være at vi slipper inn noen flere.

Det starter en entusiastisk Jacobsen med å fortelle da mediaavdelingen kommer på besøk på kontoret i Fotballhuset.

Vi har egentlig ikke lagt noen plan for intervjuet. "Vi møtes for å prate litt om helgas viktige NM-kamp," sa artikkelforfatter, men det blir jo som alltid mye mer. Om banestørrelsen på TOBB, viktigheten av nok personer på kampdag og kvinnelagets salg av påskegodteri.


Siste spillernytt

Men nå skal vi ikke skli ut så mye her som vi gjorde under praten som faktisk tok noen timer.

- Brødrene Kleppo Vangen har levert en god oppkjøring så langt, og det var utrolig viktig at Brede (Frøysa) ble værende. Robin (Hermanstad) tror jeg kan få en kanonsesong i år. Det ser ut til som han passer veldig bra inn i den "nye" frontrekka og kan få et stort gjennombrudd. I tillegg er Espen (Mathiassen) en allsidig spiller som det bor mye fotball i, og jeg tror det vanker en del målpoeng der også, forklarer Jacobsen.

- Godt å høre! Hva med de eldste gutta; Sindre Welo, Magnus Bjerke og Gard Ragnar Killingberg?

- Alle de tre har vært mye opptatt med futsal i vinter, men de har vært jevnlig på treninger. Welo har vel igjen en landslagssamling før han blir med for fullt, mens "Macca" og Gard er klare til dyst.

Snakketøyet går i ett for den relativt ferske hovedtreneren. Da slipper vi å stille så mange detaljerte spørsmål.

- Og de nye?

- Nils Gunnar Barstad Eggen, Niklas Danielsen Solem og Erik Thome fine tilskudd til gruppa og er viktige bidragsytere hver eneste dag. Alle er lærevillige spillere som ønsker å utvikle seg og drar dette laget i riktig retning.

- Og så skal vi ikke glemme Sindre (Olufsen). Endelig er han tilbake etter sykdom, og han ser pigg ut. Han blir jo som en ny signering å regne med.

- Herlig å ha Sindre tilbake igjen! Hva med de yngste?

- Lucas Kolstad, Alexander Kvalvik, Elias Myrvågnes, Fredrik Myrvold og Joakim Harsvik Alstad har vært meget positive på de kampene og treningene de har fått. Det jobbes meget bra i U21-avdelingen.

- Men keeperne, de kan du ikke unngå å glemme nå som jeg er her.

- Nei, de skal jeg ikke glemme. Det er en veldig viktig posisjon for meg. Og jeg må si jeg ble skuffet når jeg fant ut at fjorårets førstekeeper valgte å forlate oss før jeg fikk kommet på plass. Men i bakhånd har det grodd fint. Både Christian Grindvold og Tor Solvoll har steppet opp. Jeg trodde jeg måtte ut å lete etter en ny keeper, men basert på det jeg har sett så har vi allerede erstatning klar i egen tropp. Jeg har blitt veldig imponert over lærevilligheten og sulten jeg har sett av begge to.


Trio ute i en uviss periode

Men bare fryd og gammen er det ikke med det som blir en større A-lagsstall. Noen er utilgjengelig, både på kort og lang sikt.

- Slik det ser ut nå er Andreas Fossli ute i en liten periode. Han har hatt bra fremgang med oppkjøringen, men har hatt mye belastning i det siste og må ta det litt rolig fremover. Vi håper at han er klar til seriestart.

- Ellers har Jørgen Valleraunet fått en mindre kneskade og vil være ute i en stund. Vi regner med han ikke rekker seriestarten og de første kampene. Fra før er Jonathan Smerkerud Frønes skadet i ryggen, og han kan være ute til sommeren.

- Men på den positive siden fortsetter Jonas Uran Rønning som assistenttrener?

- Ja, Jonas både har vært og kommer til å være viktig for oss. Vi har mye av de samme tankene, og så er han godt kjent med store deler av spillergruppa fra før.


Spillestilen er viktigere

- Hvordan har det gått siden oppstarten?

- Det er klart det var litt spesielt å komme oppover i det verste snøføret med et uvisst antall spillere. Det var utfordrende å stå med snø oppunder anklene på hver trening, men vi har fått jobbet godt under de forutsetningene som var.

- Det har aldri vært så mye snø før i februar som i år. Seriøst.

- Det tror jeg når jeg ser det.

- Neste år får vi ikke snø - kanskje.

- Nåja. Men etter hvert begynte ting å sette seg, og vi har fått frem en fin gruppe med spillere som ønsker å bli bedre. Det er en fin miks av unge lovende og rutinerte ringrever, så blir det min jobb å sette sammen et lag som både presterer og viser progresjon.

- Hva med formasjon og spillestil? Har du gjort mange forandringer?

- Jeg vil ikke henge meg opp i så mange tallkombinasjoner. Spillestilen er viktigst, og det er ikke så mye forandret fra i fjor. Vi ønsker å spille fotball og score mange mål, og når man ser antall mål i treningskampene så langt, så tror jeg vi skal score flere i år enn i fjor. Men samtidig kan det også komme flere baklengsmål, men det får vi bare leve med.

- Hva med Tiller som klubb - hvor mye mer vet du om oss siden sist?

- Jeg visste fra før at Tiller er en stor klubb i Trondheim, og at vi har den beste medieavdelinga i byen. Jeg får med meg at det gror utrolig bra nedover i klassene, så jeg ser veldig lyst på prosjektet jeg har så vidt startet på.


- Har enda ikke sett banen

I vinter har Tiller beseiret Trygg/Lade 4-3 og Orkla 5-2, men første ordentlige test kommer førstkommende søndag kl.18.30, da de blåkledde gjester Charlottenlund i første kvalifiseringsrunde til NM på Koteng Arena.

Seriestart i Norsk Tipping-ligaen er lørdag 9. april kl.14.00 hjemme mot Strindheim Toppfotball.

- Helt ærlig, så vet jeg ikke så mye om Charlottenlund, men vi har fått litt informasjon om dem. De er i en divisjon under oss med mange rutinerte spillere som har trappet ned, så det bor garantert mye kvalitet der. Vi får bare håpe å spille på våre egne styrker.

- Å komme til 1. runde kan jo gi uante muligheter...

- Det vil det nok gjøre. Tiller har jo møtt mange spennende lag i NM de siste ti årene, men først må vi beseire Charlottenlund.

- Så venter seriestarten om ikke så altfor lenge.

- Ja, det er en veldig spennende tid foran oss nå. Vi gleder oss veldig til å komme tilbake på TOBB Arena Sør og spille foran forhåpentligvis et stort publikum, som jeg har hørt er på en bra størrelse til denne divisjonen å være.

- Det vil vi påstå at er korrekt. Husk vi hadde rundt 200 tilskuere mot Volda i fjor høst.

- Det er imponerende. Nå må vi bare få fjernet den snøen, så blir det liv her igjen.

- Den blir fjernet ganske snart. Hold ut!

- Jeg har hørt mye om banen, men enda ikke sett den...

- Det blir så fort du aner. Nå gleder vi oss bare til kamp!

- Det gjør vi også. Vi håper mange kommer for å se oss spille mot Charlottenlund på søndag. Vi skal være klare for å vise oss frem og forhåpentligvis skape nye gode øyeblikk.
- Det viktigste er at man er aktiv

Postet av Marius L. Larsen den 19. Mar 2020

Djurgården-keeper Erland Tangvik forteller om hvordan han holder opp motivasjonen i denne perioden.


Tidligere Tiller-keeper Erland Tangvik signerte for den svenske seriemesteren Djurgården i midten av februar og fikk sin debut i treningskamp mot Brann samme dag.

Selv om det endte med et tap, var det en spesiell opplevelse foran over 6 000 tilskuere på Tele 2 Arena i Stockholm.

Men tilværelsen ble raskt endret også for den solide sisteskansen. Foreløpig blir første svenske serierunde etter 1. juni, og klubben selv har innstilt fellestreningene inntil videre.

- Vi skal ikke trene sammen fram til mandag i hvert fall, så får vi se hva som skjer etter det. Vi har hatt egne treninger i veldig små grupper fram til nå, både fysisk trening og fotballøkter, forteller Tangvik.


- Varier treningsmetodene

Målvakten sier at reaksjonene fra Sverige er lik den norske.

- Vi ble egentlig litt i sjokk alle sammen over hvor omfattende dette virusutbruddet faktisk er. Alle vil selvfølgelig komme tilbake på fotballbanen så fort som mulig, men da må vi være flinke med egen hygiene og unngå smitte.

Erland har fått med seg hvordan mange aktører publiserer detaljerte treningsplaner. Han mener dette er overdrevet.

- Det viktigste for en idrettsutøver i breddefotballen i denne perioden, som vi ennå ikke vet hvor lang tid det tar, er først og fremst å holde seg aktiv med det man har lyst til. Å følge et opplegg helt slavisk tror jeg ikke har noen effekt på treningsgleden nå.

- Er du fotballspiller, betyr det at du må holde deg aktiv på utholdenthet, akselerasjon, styrke, spenst og bevegelighet. Løp deg en tur, gå på ski og lek med ball i hagen eller i kjelleren, så er mye gjort. Varierer du på hva du skal gjøre hver uke, så opprettholder man den fysiske formen på perfekt måte, meddeler Tangvik før han følger opp:

- Jeg gleder meg til å trene for fullt igjen, og jeg gleder meg samtidig til å se hvordan Tiller-lagene gjør det utover våren.

- Ta vare på hverandre under disse omstendighetene.


- Jeg gleder meg til å starte

Postet av Marius L. Larsen den 9. Aug 2019

Kristoffer Myran Winsnes (35) er Tiller Fotballs nye styreleder, og han ønsker økende aktivitet samtidig som at alle skal trives.

Tiller Fotballs nye styreleder. Velkommen skal du være, Kristoffer.


De blåkledde fra Tillerbyen har fått en ny leder i Kristoffer Myran Winsnes. 35-åringen tok over ledervervet etter Gro Merethe Nerland, som var avdelingens øverste navn gjennom tre år.

Winsnes, som for øvirg er fra den blå bydelen og har to unger i klubben, steppet opp da ingen meldte seg på det opprinnelige årsmøtet i vår.

- Jeg følte at dette var en mulighet jeg måtte ta - med stor ydmykhet. Det å kunne være med å hjelpe en så stor klubb som Tiller, og attpåtil min moderklubb, er en stor ære. Jeg tar over etter en solid utført jobb av det forrige styret ledet av Gro Merethe, så det blir ikke lett å overgå det. Jeg har mye å lære, men jeg gleder meg til å komme i gang, forteller Winsnes.


Ny bane og komplett klubbhus viktig

Tiller-gutten Kristoffer, som har gått i samme skoleklasse med Tiller-helten Arne Julius Berdal, mener det foregår mye positivt i klubben for tiden.

- Vi har fått gode rutiner på veldig mange områder, det er mange flere personer som har verv enn før og så har vi god kontroll på økonomien. Jeg håper vi fortsetter å ta ytterligere steg.

- Jeg har fått med meg at klubben vokser enormt hvert år, og at det samtidig er sprengt kapasitet på våre to baner. Det er gjort et grundig forarbeid på å komme i gang med den tredje, og dette sammen med ferdigstillelse av andreetasje på klubbhuset blir viktige prioriteringer på anleggssiden i nær framtid. 

- I tillegg fortsetter vi å jobbe med å bli kvalitetsklubb, så det er mye som skjer i Tiller - som det alltid gjør, sier styrelederen.


Konturene av en blå tråd

35-åringen får ofte med seg Tillers store prestasjoner både lokalt og nasjonalt, og han vet at det gror godt i klubben allerede.

- Vi har lag i så å si samtlige årsklasser, og det er mange spillere på nesten hvert kull. Det jobbes svært godt i aldersbestemte kull, ikke bare på lagsnivå, men også på enkeltspillere. Det vises godt når uttakene til både kretslag og landslag kommer.

- Samtidig er det gledelig å se at våre seniorlag er gode forbilder for de yngre. Vi begynner å ane en flott blå tråd i det sportslige som jeg håper får en større effekt etter hvert. NM-kampen mot Rosenborg i mai, der vi holdt dem i nesten i en hel time, var en fantastisk folkefest på TOBB Arena Sør og noe vi sent vil glemme.

- Jeg ser mange smil når jeg er på banen, og det er mange dyktige personer rundt omkring i klubben. Så lenge vi har det gøy, så går det så mye bedre, mener Winsnes.


Tiller Idrettslag Fotball takker Gro Merethe Nerland og kasserer Heidi Harsvik Alstad for deres utrettelige innsats de siste årene. Klubben har ikke sett bedre ut enn på lenge mye takket være de to avtroppende sjefene. Med den nødvendige jernhånden, er fremtiden nå lys - kanskje til og med lyseblå!

Vi ønsker Kristoffer velkommen som ny styreleder, og vi håper han får en flott fartstid som øverste sjef i fotballgruppa.


Forza Tiller!
Sæther historisk ansatt

Postet av Marius L. Larsen den 3. Jul 2019

Tiller Idrettslag og Tiller Idrettslag Fotball ønsker Anette Sæther hjertelig velkommen som regnskaps- og administrasjonsarbeider.

TOBB Arena Sør blir neste arbeidsplass til en historisk ansatt.


De blåkledde fra Tillerbyen er glad for å kunne meddele at klubben har ansatt en regnskaps- og administrasjonsarbeider. Etter en god intervjuprosess med 28 søkere, førte det til at 33-åringen Anette Sæther sto øverst på pallen.

Dette er klubbens første faste ansettelse i nyere tid. Ansettelsen står i Tiller Idrettslag, men den nye medarbeideren vil ha arbeidsoppgaver som utføres for fotballavdelingen med sine nesten 700 medlemmer.

Sæther vil starte i jobben 1. august.


- Givende å bidra til utvikling

Sæther returnerer til Tiller Idrettslag etter å ha jobbet i skolen de siste seks og et halvt årene. Fire av dem har vært på Hårstad skole på Tiller, mens de siste årene har vært på Sjetne skole.

- Det er alltid godt å komme tilbake til Tiller. Det er her jeg har vokst opp, og jeg har alltid trivdes i den blå bydelen, forteller en ferierende Sæther i et telefonintervju.

- Jeg begynte å spille håndball i Tiller Idrettslag fra da jeg var seks år, og ga meg da jeg var 18. Etter det har jeg vært trener i to perioder. Da jeg så at klubben utlyste en stilling, var det noe som trigget meg. Det så veldig interessant ut, og samtidig vet jeg hvor viktig klubben er for bydelen. For meg er det givende og spennende å kunne bidra til å utvikle Tiller videre, en klubb jeg selv har vært en del av i så mange år.


- Tiller er en førende klubb

Sæther er ivrig etter å komme i gang med arbeidet, og hun vet mye om Tiller Fotball allerede før første arbeidsdag.

- Jeg har to småbrødre som har spilt og spiller for Tiller Fotball i dag. Det er en av Trondheims største klubber, og det er noen store navn som startet fotballkarrieren sin i Tiller. Jeg vet at flere av spillerne er på aldersbestemte landslag og at vi nok får se mye av både jentene og guttene i framtida.

- Det er gøy å se hva Tiller har gjort de siste årene og hvor stor rekrutteringa er. Spesielt når vi ser hvor mange av jentene som tar steget videre og hvor interessen bare vokser. Der er Tiller en førende klubb.

- I den neste tiden ser jeg fram til å komme i gang med arbeidet som skal gjøres og bli kjent med mange herlige personer. Jeg gleder meg til å jobbe for å bygge klubben videre for framtidige fotballspillere, sier Sæther.

Velkommen tilbake i Tiller Idrettslag, Anette Sæther!

Forza Tiller!