Kategori

- Det viktigste er at man er aktiv

Postet av Marius L. Larsen den 19. Mar 2020

Djurgården-keeper Erland Tangvik forteller om hvordan han holder opp motivasjonen i denne perioden.


Tidligere Tiller-keeper Erland Tangvik signerte for den svenske seriemesteren Djurgården i midten av februar og fikk sin debut i treningskamp mot Brann samme dag.

Selv om det endte med et tap, var det en spesiell opplevelse foran over 6 000 tilskuere på Tele 2 Arena i Stockholm.

Men tilværelsen ble raskt endret også for den solide sisteskansen. Foreløpig blir første svenske serierunde etter 1. juni, og klubben selv har innstilt fellestreningene inntil videre.

- Vi skal ikke trene sammen fram til mandag i hvert fall, så får vi se hva som skjer etter det. Vi har hatt egne treninger i veldig små grupper fram til nå, både fysisk trening og fotballøkter, forteller Tangvik.


- Varier treningsmetodene

Målvakten sier at reaksjonene fra Sverige er lik den norske.

- Vi ble egentlig litt i sjokk alle sammen over hvor omfattende dette virusutbruddet faktisk er. Alle vil selvfølgelig komme tilbake på fotballbanen så fort som mulig, men da må vi være flinke med egen hygiene og unngå smitte.

Erland har fått med seg hvordan mange aktører publiserer detaljerte treningsplaner. Han mener dette er overdrevet.

- Det viktigste for en idrettsutøver i breddefotballen i denne perioden, som vi ennå ikke vet hvor lang tid det tar, er først og fremst å holde seg aktiv med det man har lyst til. Å følge et opplegg helt slavisk tror jeg ikke har noen effekt på treningsgleden nå.

- Er du fotballspiller, betyr det at du må holde deg aktiv på utholdenthet, akselerasjon, styrke, spenst og bevegelighet. Løp deg en tur, gå på ski og lek med ball i hagen eller i kjelleren, så er mye gjort. Varierer du på hva du skal gjøre hver uke, så opprettholder man den fysiske formen på perfekt måte, meddeler Tangvik før han følger opp:

- Jeg gleder meg til å trene for fullt igjen, og jeg gleder meg samtidig til å se hvordan Tiller-lagene gjør det utover våren.

- Ta vare på hverandre under disse omstendighetene.

0 Kommentar

- Jeg gleder meg til å starte

Postet av Marius L. Larsen den 9. Aug 2019

Kristoffer Myran Winsnes (35) er Tiller Fotballs nye styreleder, og han ønsker økende aktivitet samtidig som at alle skal trives.

Tiller Fotballs nye styreleder. Velkommen skal du være, Kristoffer.


De blåkledde fra Tillerbyen har fått en ny leder i Kristoffer Myran Winsnes. 35-åringen tok over ledervervet etter Gro Merethe Nerland, som var avdelingens øverste navn gjennom tre år.

Winsnes, som for øvirg er fra den blå bydelen og har to unger i klubben, steppet opp da ingen meldte seg på det opprinnelige årsmøtet i vår.

- Jeg følte at dette var en mulighet jeg måtte ta - med stor ydmykhet. Det å kunne være med å hjelpe en så stor klubb som Tiller, og attpåtil min moderklubb, er en stor ære. Jeg tar over etter en solid utført jobb av det forrige styret ledet av Gro Merethe, så det blir ikke lett å overgå det. Jeg har mye å lære, men jeg gleder meg til å komme i gang, forteller Winsnes.


Ny bane og komplett klubbhus viktig

Tiller-gutten Kristoffer, som har gått i samme skoleklasse med Tiller-helten Arne Julius Berdal, mener det foregår mye positivt i klubben for tiden.

- Vi har fått gode rutiner på veldig mange områder, det er mange flere personer som har verv enn før og så har vi god kontroll på økonomien. Jeg håper vi fortsetter å ta ytterligere steg.

- Jeg har fått med meg at klubben vokser enormt hvert år, og at det samtidig er sprengt kapasitet på våre to baner. Det er gjort et grundig forarbeid på å komme i gang med den tredje, og dette sammen med ferdigstillelse av andreetasje på klubbhuset blir viktige prioriteringer på anleggssiden i nær framtid. 

- I tillegg fortsetter vi å jobbe med å bli kvalitetsklubb, så det er mye som skjer i Tiller - som det alltid gjør, sier styrelederen.


Konturene av en blå tråd

35-åringen får ofte med seg Tillers store prestasjoner både lokalt og nasjonalt, og han vet at det gror godt i klubben allerede.

- Vi har lag i så å si samtlige årsklasser, og det er mange spillere på nesten hvert kull. Det jobbes svært godt i aldersbestemte kull, ikke bare på lagsnivå, men også på enkeltspillere. Det vises godt når uttakene til både kretslag og landslag kommer.

- Samtidig er det gledelig å se at våre seniorlag er gode forbilder for de yngre. Vi begynner å ane en flott blå tråd i det sportslige som jeg håper får en større effekt etter hvert. NM-kampen mot Rosenborg i mai, der vi holdt dem i nesten i en hel time, var en fantastisk folkefest på TOBB Arena Sør og noe vi sent vil glemme.

- Jeg ser mange smil når jeg er på banen, og det er mange dyktige personer rundt omkring i klubben. Så lenge vi har det gøy, så går det så mye bedre, mener Winsnes.


Tiller Idrettslag Fotball takker Gro Merethe Nerland og kasserer Heidi Harsvik Alstad for deres utrettelige innsats de siste årene. Klubben har ikke sett bedre ut enn på lenge mye takket være de to avtroppende sjefene. Med den nødvendige jernhånden, er fremtiden nå lys - kanskje til og med lyseblå!

Vi ønsker Kristoffer velkommen som ny styreleder, og vi håper han får en flott fartstid som øverste sjef i fotballgruppa.


Forza Tiller!0 Kommentar

Sæther historisk ansatt

Postet av Marius L. Larsen den 3. Jul 2019

Tiller Idrettslag og Tiller Idrettslag Fotball ønsker Anette Sæther hjertelig velkommen som regnskaps- og administrasjonsarbeider.

TOBB Arena Sør blir neste arbeidsplass til en historisk ansatt.


De blåkledde fra Tillerbyen er glad for å kunne meddele at klubben har ansatt en regnskaps- og administrasjonsarbeider. Etter en god intervjuprosess med 28 søkere, førte det til at 33-åringen Anette Sæther sto øverst på pallen.

Dette er klubbens første faste ansettelse i nyere tid. Ansettelsen står i Tiller Idrettslag, men den nye medarbeideren vil ha arbeidsoppgaver som utføres for fotballavdelingen med sine nesten 700 medlemmer.

Sæther vil starte i jobben 1. august.


- Givende å bidra til utvikling

Sæther returnerer til Tiller Idrettslag etter å ha jobbet i skolen de siste seks og et halvt årene. Fire av dem har vært på Hårstad skole på Tiller, mens de siste årene har vært på Sjetne skole.

- Det er alltid godt å komme tilbake til Tiller. Det er her jeg har vokst opp, og jeg har alltid trivdes i den blå bydelen, forteller en ferierende Sæther i et telefonintervju.

- Jeg begynte å spille håndball i Tiller Idrettslag fra da jeg var seks år, og ga meg da jeg var 18. Etter det har jeg vært trener i to perioder. Da jeg så at klubben utlyste en stilling, var det noe som trigget meg. Det så veldig interessant ut, og samtidig vet jeg hvor viktig klubben er for bydelen. For meg er det givende og spennende å kunne bidra til å utvikle Tiller videre, en klubb jeg selv har vært en del av i så mange år.


- Tiller er en førende klubb

Sæther er ivrig etter å komme i gang med arbeidet, og hun vet mye om Tiller Fotball allerede før første arbeidsdag.

- Jeg har to småbrødre som har spilt og spiller for Tiller Fotball i dag. Det er en av Trondheims største klubber, og det er noen store navn som startet fotballkarrieren sin i Tiller. Jeg vet at flere av spillerne er på aldersbestemte landslag og at vi nok får se mye av både jentene og guttene i framtida.

- Det er gøy å se hva Tiller har gjort de siste årene og hvor stor rekrutteringa er. Spesielt når vi ser hvor mange av jentene som tar steget videre og hvor interessen bare vokser. Der er Tiller en førende klubb.

- I den neste tiden ser jeg fram til å komme i gang med arbeidet som skal gjøres og bli kjent med mange herlige personer. Jeg gleder meg til å jobbe for å bygge klubben videre for framtidige fotballspillere, sier Sæther.

Velkommen tilbake i Tiller Idrettslag, Anette Sæther!

Forza Tiller!


0 Kommentar

- Tiller har vært fantastisk

Postet av Marius L. Larsen den 30. Jun 2019

Avtroppende Tiller-spiller Odin Thiago Holm med rosende og inspirerende ord før han reiser til hovedstaden.

Takk for nå, Odin!


De blåkledde fra Tillerbyen opplevde sine siste minutter med Odin Thiago Holm i Tiller-drakt fredag kveld. I oppgjøret mot Ranheim TF 2 på TOBB Arena Sør kunne ikke Holm forhindre at gjestene stakk av med alle poengene, men selv var han fornøyd med en bedre andre omgang.

- Vi er bedre enn Ranheim 2 etter pause, og vi burde ha fått med oss poeng etter de store målsjansene vi produserte. Vi spiller god fotball for tiden, og så må det jobbes mer med uttellingen etter sommeren, forteller 16-åringen.


Bare gode minner

Odin har nytt stor tillit i et relativt ungt Tiller-lag med ingen spillere over 30 år. Han har vært lagets desidert yngste, men han forteller at oppholdet i helblått har vært over all forventning.

- Jeg kjente Simon (Hustad Evjen, red. anm.) fra før og vet hva han står for som trener, men det er selvfølgelig alltid spennende å bli kjent med nye lagkamerater. Jeg har hatt det fantastisk i min korte tid her. Jeg har blitt virkelig godt tatt imot av både spillere og trenere, og jeg står igjen med bare gode minner fra Tiller.

- Selvfølgelig står cupkampen mot Rosenborg høyt. Det var stort å spille foran 2500 tilskuere på intime TOBB Arena Sør - jeg visste ikke at det en gang var plass til så mange! I tillegg har det vært mange andre gode kamper fra oss som jeg definitivt kommer til å ta med meg videre, sier Odin.


- Ha det gøy!

Den norske G16-landslagskapteinen reiser til Oslo og Vålerenga allerede på mandag (1. juli), og låneoppholdet med Tiller vil dermed opphøre.

- Tiller er en stor klubb, det er det ingen tvil om. Hver gang vi hadde ettermiddagstrening, ble vi omringet av sikkert 100 unge spillere som skulle både trene og spille kamper etter oss - det tror jeg sier det meste.

- Det jobbes veldig godt på aldersbestemt nivå. Jeg har fått med meg at det jevnt og trutt er gode prestasjoner i klassene under, og jeg vet det er mange dyktige og engasjerte personer i klubben. Jeg kommer garantert til å følge Tiller videre.

Odin har til slutt ett godt råd til de yngste spillerne som ønsker seg opp og frem:

- De fleste vet at man må trene mye, spise godt og få nok søvn, men jeg mener det viktigste er at man har det gøy! Kos dere med fotballen, gjerne i Tiller, så lenge som mulig.


Tiller Idrettslag Fotball takker Odin Thiago Holm for sin utrettelige innsats i Tiller-drakta gjennom det siste halvåret. Han har inspirert våre unge spillere, og han har bidratt til at Tiller ligger på en solid plassering i Norsk Tipping-ligaen.

Lykke til videre i Vålerenga!

Forza Tiller!


0 Kommentar

- Jeg skulle ha scoret

Postet av Marius L. Larsen den 14. Mai 2019

Tiller-spiller Morten Modalsli Torset mener forrige oppgjør mot Rosenborg kunne ha sett annerledes ut.

Her kunne Morten Torset ha sendt Tiller i ledelsen etter bare få minutter mot Rosenborg i 2012, men ballen skled av pannebrasken.


De blåkledde fra Tillerbyen tok imot Rosenborg i 1. runde i Norgesmesterskapet i 2012, kun ett år etter å ha vært vertskap for Molde i 3. runde.

For sju år siden satte Tiller Fotball ny tilskuerrekord på daværende Tonstad kunstgress, da hele 2200 tilskuere tok turen innenfor portene for å se Tiller-gutta kjempe mot Norges beste lag.

Og Tiller kunne - og kanskje burde - ha tatt ledelsen.

- Feil timing, innrømmer Torset.


Les også: "På en eller annen forunderlig måte bommet han på ballen" - adressa.no


Spilte foran 2000 tilskuere

Kampen var bare fem minutter gammel da han mottok et perfekt slått frispark fra Arnstein Buøy på åtte meter.

- Jeg visste ikke at jeg var helt alene i feltet, så jeg tenkte bare på å komme først på ballen -  skuffende å tenke på i etterkant.

Ballen gikk til side for mål, og Rosenborg tok etter hvert tak i kampen og vant til slutt hele 8-0.

- Jeg skulle ha scoret, og da kunne ting ha blitt litt annerledes, meddeler Torset.

- Men det var en fantastisk dag fra start til slutt. Det er noe jeg kommer til å sitte igjen med resten av livet. Over 2000 tilskuere på arenaen, mye kjentfolk og jeg spilte med kompisene mine - det var spesielt.


- Jeg har skaffet meg billett, sier Torset.

Trykk her for å kjøpe dine billetter.


1 av 100

Torset, som nå har flyttet tilbake til moderbydelen sammen med familien og er å finne på Brage Rimols Tiller 3-lag i 6. divisjon, er en fortsatt ivrig supporter av Tiller.

- Jeg prøver å ta turen på TOBB Arena Sør så ofte som mulig. Det er spennende ting som foregår hos klubbens to A-lag, og jeg har fått sett noen kamper så langt. Det er mange gode spillere, og hvem vet hvordan det går mot Rosenborg hvis Tiller klarer å spille over forventning de første minuttene.

Torset har nemlig tro på at Tiller kan skape sjokkbølger gjennom fotball-Norge neste onsdag.

- Cup er cup, og av 100 møter med Rosenborg så taper vi 99 ganger. Men kanskje dette er den ene gangen det går.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline