Kategori

Møter Marcus og Martinus

Postet av Marius L. Larsen den 30. Nov 2022

Våre beste menn får mange lokaloppgjør også i 2023, men også en kjent artistduo kan ta turen til TOBB Arena Sør. Se hvem Tiller møter her.

Denne gjengen gjør seg klare for en ny vinter og sesong. Her fra en kruttsterk 6-0-seier over Kolstad i siste serierunde i oktober.


De blåkledde fra Tillerbyen har akkurat rukket å runde av 2022-sesongen med stil, der Tiller vant sine fire siste kamper og klatret dermed trygt ut av nedrykksgjørma de hadde en fot i så sent som i månedsskiftet september/oktober.

Nå har både A-laget og andrelaget fått vite sine motstandere. I Norsk Tipping-ligaen blir det trønderske kolleger og et gjensyn med Bodø/Glimt 2 og Rana samt et nytt bekjentskap i Mosjøen. Sistnevnte er nyopprykket og har artisttvillingene Marcus og Martinus på laget, der Marcus Gunnarsen ble lagets toppscorer med 19 fulltreffere.


Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 2023:
Rosenborg 2
Byåsen TF
Bodø/Glimt 2
Verdal
Trønder-Lyn
Kolstad
Kristiansund BK 2
Nardo
Orkla
Rana
Mosjøen
Steinkjer
Strindheim TF
Tiller


5. divisjon avdeling 2 2023:
Svorkmo
Selbu
Tiller 2
Rindal
Malvik
KIL/Hemne 2
Orkanger
NTNUI 2
Trygg/Lade 2
Utleira
Vestbyen
Dolmøy


Avdelingsoppsett for Tiller 3 i 6. divisjon blir klart i slutten av januar.

Terminlisten i Norsk Tipping-ligaen er ventet å komme før jul.

Avdelingsoppsett for kvinner A i nye 2. divisjon er ventet å komme innen kort tid.6-0-seier over Kolstad

Postet av Marius L. Larsen den 23. Okt 2022

(Kolstad 0 - 6 Tiller) KOLSTAD IDRETTSPARK STOR: Tiller leverte en solid kamp og avsluttet 2022-sesongen med en knusende seier i lokaloppgjøret søndag ettermiddag.

Endelig kunne Tiller juble i "parken".


Sammendrag

* 1-0 med en gang
* 3-0 til pause
* Fossli-hattrick på et kvarter
* Strafferedning av Solvoll
* Fantastisk avslutning på sesongen


Kamprapport

Allerede før mediaavdelingen hadde rukket å ankomme Huseby, sto det 1-0 i målprotokollen i favør de blå. Robin Johansen Hermanstad hadde sendt gjestene i føringen allerede etter et drøyt minutt.

Kolstad kom bedre med i kampen etter sjokkåpningen, da de hadde mange innlegg og hjørnespark, men det var Tiller som sto for målene. Etter et kvarter vartet blåtrøyene opp med et herlig angrep. Hermanstad fant Nils Gunnar Barstad Eggen på vei framover og alene med keeper sentret sistnevnte til Alexander Gløsen som enkelt kunne styre inn 2-0.

Ti minutter senere var hurtigtoget Hermanstad på ferde igjen. Han klarte å snappe ballen fra vertenes målvakt og trillet inn 3-0.


Straffescoring og -redning

Andre omgang ble ganske lik som den første. Kolstad hadde sine muligheter, men det var Tiller som var mest dyktig på siste tredjedel.

Etter omtrent halvspilt omgang stanget Andreas Solstrand Fossli inn 4-0 og "game over", men kapteinen og toppscoreren hadde så vidt begynt dagen.

Ni minutter senere hamret han inn 5-0 på hel volley på et innlegg fra Hermanstad, og ikke lenge etterpå ekspederte han et straffespark til 6-0.

Helt på tampen kunne Kolstad ha redusert fra straffemerket, men en mesterlig redning fra Solvoll hindret redusering.


Tiller kunne dermed juble over en knusende 6-0-seier i lokaloppgjøret og en perfekt avslutning på sesongen. Blåtrøyene har vunnet fem av sine sju siste kamper og plukket 16 poeng - nesten halvparten av årets totale fangst (33). De siste tre kampene har laget scoret 17 mål.

Tiller endte 2022-sesongen på en akseptabel 9. plass etter en tung vår og sommer. For sju uker siden lå Tiller kun ett poeng over nedrykksstreken, men så har laget virkelig vist hva som bor dem og vunnet mange kamper med stil. Det ble kun seks poeng fra 5. plass.


Se sluttabellen her


Kampfakta

Kolstad Fotball 0 - 6 Tiller IL
0-1 Robin Johansen Hermanstad 2'
0-2 Alexander Gløsen 15'
0-3 Robin Johansen Hermanstad 25'
0-4 Andreas Solstrand Fossli 66'
0-5 Andreas Solstrand Fossli 75'
0-6 Andreas Solstrand Fossli (str.) 81'

26. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Søndag 23. oktober 2022 kl.13.00
Gule kort Tiller: Marius Jensen (57'), Jonathan Smerkerud Frønes (86')
Tilskuere Kolstad idrettspark stor (Huseby): ca 60


Laget

Tor Solvoll, Mathias Gåsbakk Vinjevoll, Trym Hansen Jetne, Noah Sevaldsen Aarmo, Nils Gunnar Barstad Eggen, Marius Jensen, Joachim Knutset Solem, Alexander Gløsen, Espen Amandus Mathiassen, Andreas Solstrand Fossli (k), Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
62' Jensen --> Fredrik Alexander Myrvold
69' Jetne --> Joakim Harsvik Alstad
81' Solem --> Jonathan Smerkerud Frønes
81' Mathiassen --> Alexander Kvalvik

Ubenyttet reserve: Joakim Berg Vårhus.Før avspark: Kolstad - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 21. Okt 2022

Herrer A gjester Kolstad i et heftig nabooppgjør i siste serierunde søndag ettermiddag.

Robin Johansen Hermanstad (t.v.), Andreas Solstrand Fossli og Martin André Elverum Engvik satser på å avslutte 2022-sesongen med seier.


Kampinformasjon

🏆 26. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Kolstad Fotball
📅 Søndag 23. oktober 2022
⏰ Kl.13.00
🏟 Kolstad idrettspark stor (Huseby)
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongsluttTapte stort sist

De blåkledde fra Tillerbyen tar den korte turen til den andre siden av E6 denne søndagen, og de håper på å avslutte årets berg-og-dalbane-sesong med stil.

Da må Kolstad beseires i et realt lokaloppgjør. Rødtrøyene ligger på 5. plass på tabellen og har i skrivende stund ni poeng mer enn Tiller, men det har ikke gått helt veien den siste perioden.

Laget fra "Kvitbyen" har vunnet kun én av de siste fem kampene, hvor de har sluppet inn 15 baklengsmål og scoret tre.

I forrige runde ble det et 0-8-tap for Byåsen Toppfotball.


Siste fem kamper:
Rosenborg-2 4 - 1 Kolstad
Kolstad 0 - 1 Steinkjer
Nardo 3 - 0 Kolstad
Kolstad 2 - 1 Bodø/Glimt-2
Byåsen TF 8 - 0 Kolstad


Mistet alle poengene på overtid

I motsatt oppgjør på TOBB Arena Sør i april ble det både dramatikk og nerver.

Tiller ledet fullt fortjent 2-0 til pause og kunne fort ha ledet mer, men det skulle bli vanskelig å holde på ledelsen da de ble redusert til ti mann i starten av andre omgang.

Kolstad presset på i sluttminuttene og både reduserte og utlignet rett før 90 spilte minutter. På overtid falt avgjørelsen da rødtrøyene scoret vinnermålet.


Les vår kamprapport fra april her


Formlaget Tiller

Plassen i neste års Norsk Tipping-ligaen er for lengst sikret, så nå handler det om å avslutte sesongen på best mulig måte for Tiller.

De seks siste rundene har vært særdeles gode for blåtrøyene. Med kun ett tap, fire seiere og totalt 13 poeng har de faktisk plukket nesten halvparten av sine totale poeng i løpet av de nevnte ukene. Det gjør også at Tiller er et av de store formlagene i hele divisjonen.

Forrige helg ble det en strålende 6-1-seier over Melhus, der kaptein Andreas Solstrand Fossli scoret hattrick. Han er Tillers toppscorer med 12 mål før siste serierunde.


Siste fem kamper:
❌ Tiller 0 - 1 Rana
🔘 Innstranda 2 - 2 Tiller
✅ Tiller 1 - 0 Trygg/Lade
 Strindheim TF 1 - 5 Tiller
Tiller 6 - 1 Melhus


Se tabellen her


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før avspark.Tredje strake seier

Postet av Marius L. Larsen den 16. Okt 2022

(Tiller 6 - 1 Melhus) TOBB ARENA SØR: Tiller kjørte over Melhus og vant fullt fortjent lørdag ettermiddag.

Jubel etter Andreas Solstrand Fosslis (t.h.) tidlige scoring i andre omgang.


Sammendrag

* Tidlig i føringen
* 2-1 halvveis
* Hattrick av Fossli
* Dobbel av Hermanstad
* Romeros første A-lagsmål


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen var allerede sikret en plass i neste års Norsk Tipping-ligaen før dette oppgjøret, men de hadde lyst til å fortsette den gode trenden de er inne i.

Etter åtte minutter fikk blåtrøyene et perfekt utgangspunkt. Robin Hermanstad ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Som så mange ganger før var kaptein Andreas Solstrand Fossli sikker som den økende prisindeksen og fikset 1-0 til hjemmelaget.

Tiller fortsatte å dominere kampbildet, og etter 22 minutter doblet de ledelsen. Hermanstad ble spilt flott gjennom og alene med keeper var han iskald da han lobbet over sisteskansen og i mål.

Melhus reduserte på en kontring etter en halvtime, men det var også det eneste de hadde i denne kampen. De blåkledde skapte flere store målsjanser mot pause, men de klarte ikke å øke ledelsen.


Romero-show kronet med scoring

Etter sidebytte hadde de to hundre Tiller-supporterne knapt rukket å sette seg på de iskalde blå setene da hjemmelaget økte ledelsen. Knut Kleppo Vangen ble spilt alene med keeper, men spilte uselvisk til en svært offensiv Fossli som hadde en enkel oppgave med å trille inn 3-1.

Tiller-keeper Tor Solvoll måtte i aksjon ved én anledning som han avverget fint, men ellers var det spillerne kledd i helblått som dominerte kampen fullstendig.

Mot slutten rant det inn flere nettkjenninger. Kvarteret før full tid ble all tvil lagt til side da Fossli la på til 4-1 alene med keeper, og kort tid etterpå presset Benjamin Romero glimrende da keeper mistet ballen og Hermanstad kunne enkelt sette inn 5-1 i et åpent mål.

Helt på tampen var det Romero selv, toppscoreren i 5. divisjon, som traff nettmaskene. Alene med keeper var han iskald og dyktig da han la på til 6-1.


Se høydepunkter fra kampen her (krever innlogging)


Dermed vant Tiller sin tredje kamp på rad og sendte samtidig Melhus ned i 4. divisjon.

Neste kamp er også 2022-sesongens siste. Da venter Kolstad på bortebane i det som blir et heftig lokaloppgjør hvor æren står på spill. Kampstart søndag 23. oktober kl.13.00.

Se tabellen her


Kampfakta

Tiller IL 6 - 1 Melhus IL
1-0 Andreas Solstrand Fossli (str.) 8'
2-0 Robin Johansen Hermanstad 22'
2-1 31'
3-1 Andreas Solstrand Fossli 47'
4-1 Andreas Solstrand Fossli 75'
5-1 Robin Johansen Hermanstad 80'
6-1 Benjamin Romero 88'

25. runde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Søndag 16. oktober 2022 kl.14.00
Gule kort Tiller: Lucas Kolstad (51', Noah Sevaldsen Aarmo (73')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 250


Laget

Tor Solvoll, Erling Kleppo Vangen, Noah Sevaldsen Aarmo, Niklas Danielsen Solem, Nils Gunnar Barstad Eggen, Joachim Knutset Solem, Lucas Kolstad, Alexander Gløsen, Knut Kleppo Vangen, Andreas Solstrand Fossli (k), Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
54' K. Vangen --> Martin André Elverum Engvik
68' Kolstad --> Fredrik Meland Johnsen
68' J. Solem --> Elias Sandøy Myrvågnes
78' Fossli --> Benjamin Romero
78' N. Solem --> Mathias Gåsbakk Vinjevoll

Ubenyttede reserver: Børge Hoff Skaråsen, Trym Hansen Jetne, Marius Jensen, Erik Schaanning Thome.Før avspark: Tiller - Melhus

Postet av Marius L. Larsen den 14. Okt 2022

Herrer A tar imot nedrykkstruede Melhus søndag ettermiddag.

19-årige Trym Hansen Jetne har vært en solid brikke i et nyetablert forsvar de siste kampene.


Kampinformasjon

🏆 25. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Melhus
📅 Søndag 16. oktober 2022
⏰ Kl.14.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongslutt


Kampsponsor:
Må plukke tre poeng

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Melhus velkommen til dyst i årets siste hjemmekamp på TOBB Arena Sør denne lørdagen.

Gjestene fra Gruva kommer til dette oppgjøret med et stort press på sine skuldre, da de er nødt til å vinne for å holde liv i håpet om å overleve i Norsk Tipping-ligaen.

Melhus hadde kniven på strupen og kunne ha rykket ned sist lørdag i hjemmekampen mot Orkla, men det endte 2-2 etter en sterk opphenting av gjestene.

Lagets toppscorer er Torbjørn Trøen med seks fulltreffere - som var ubenyttet reserve for en uke siden.

Men det store spørsmålet er: kommer comebackspilleren Edvard Ølstøren til å knyte på seg skoene nok en gang?


Siste fem kamper:
Melhus 0 - 4 Bodø/Glimt-2
Nardo 2 - 0 Melhus
Melhus 3 - 1 Strindheim TF
🔘 Steinkjer 1 - 1 Melhus
🔘 Melhus 2 - 2 Orkla


Tremålsseier i mai

I motsatt oppgjør i det flotte Gruva-anlegget rett før 17. mai var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne hen.

Tiller dominerte fra start til slutt og hadde god kontroll på sin motstander. Espen Mathiassen stanget inn 1-0 nesten før publikum hadde ankommet banen før Sindre Myrvold Welo doblet ledelsen like før pause. Sistnevnte punkterte kampen fra straffemerket rett etter sidebytte.


Les vår oppsummering av 3-0-seieren her


Har berget plassen

Lettelse og glede hånd i hånd på Leangen forrige lørdag, da Tiller leverte en hinsides andre omgang og vant fullt fortjent 5-1 over Strindheim Toppfotball. Dette var den tredje seieren på de siste fem kampene.

Denne seieren, samt at Melhus og Orkla spilte uavgjort, førte til at blåtrøyene har berget plassen i Norsk Tipping-ligaen og kan nå glede seg over nok en sesong på nivå fire.

Nå skal de prøve å fortsette den gode formen i de to gjenværende kampene av året.

Sesongen avsluttes borte mot Kolstad neste søndag.


Siste fem kamper:
✅ Tiller 4 - 3 Nardo
❌ Tiller 0 - 1 Rana
🔘 Innstranda 2 - 2 Tiller
✅ Tiller 1 - 0 Trygg/Lade
Strindheim TF 1 - 5 Tiller


Se tabellen her


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no ca en time før avspark.