Kategori

Sjøvold til Bodø/Glimt

Postet av Marius L. Larsen den 7. Jan 2022

Herrer A-kapteinen signerer for Norges beste lag.

Sjøvold i aksjon mot Kristiansund i cupen i fjor sommer.


Tiller Idrettslag Fotball kan i dag både stolt og ydmyk bekrefte at Tiller-kaptein Fredrik Sjøvold (18) har signert for Bodø/Glimt.

Etter to år i den blå bydelen, vender nå Fredrik nordover til de norske mesterne og går rett inn i A-stallen til Kjetil Knutsen og bodøværingene.

Sjetnmarkingen Sjøvold kom til Tiller fra Rosenborgs ungdomsgruppe i forkant av 2020-sesongen, og da endelig våre beste menn fikk prøve seg i kamp igjen, ble Fredrik gjort til en historisk ung kaptein og dominerte midtbanen i Norsk Tipping-ligaen.

- Dette er selvfølgelig en stor dag for Tiller. Vi vet at det var bare spørsmål om tid for at Fredrik skulle gå til et høyere nivå, og vi føler han har valgt riktig klubb for sin videre utvikling, forteller styreleder Torkel Wahl-Olsen.

- Vi har blitt veldig glad i ham både som person og spiller, og vi er stolt over å ha fått muligheten til å utvikle han videre til den spilleren han er i dag. Dette håper jeg gir en enorm energi til resten av våre unge gutter og jenter, sier styrelederen videre før han meddeler følgende:

- Det har vært mye å ta tak i etter sesongslutt for vår del, men brikkene begynner å falle på plass nå. Vi håper å komme med noen herrer A-lagsnyheter om ikke så altfor lenge.


Vi takker Fredrik for to flotte år i Tiller, og vi ønsker ham all mulig suksess i fremtiden!0 Kommentar

Seriestart 9. april

Postet av Marius L. Larsen den 21. Des 2021

Våre beste menn er klar for en ny sesong i Norsk Tipping-ligaen. Slik er kampoppsettet.

Denne gjengen gleder seg til det som forhåpentligvis blir den første fullverdige seniorsesongen på tre år.


De blåkledde fra Tillerbyen går nå kanskje inn i en juledvale i noen uker før de skal møtes igjen på treningsfeltet i januar. Da venter det en solid oppkjøring til det som blir en spennende sesong i Norsk Tipping-ligaen.

La oss for Guds skyld håpe at omikron ikke legger en tung demper på det som etter planen skal være en fullstendig kampsesong for første gang siden 2019.


Les også: Dette er motstanderne


Tiller har igjen havnet i avdeling 5 sammen med sine trønderske motstandere og fire lag fra Nordland. Første serierunde spilles helga 9. april da blåtrøyene tar imot Strindheim Toppfotball på TOBB Arena Sør.

Første bortekamp er helga etter, altså pinseaftenhelga, mot Trygg/Lade. Første virkelige reisekamp er ikke før 11. juni da Rana er motstander.

Siste serierunde er satt til 22. oktober. Da skal Tiller opp mot Kolstad på bortebane.


Se hele spilleplanen her.


Spilleplanen for kvinner A i 2. divisjon er ventet å komme i midten av januar.


0 Kommentar

Mange lokaloppgjør i 2022

Postet av Marius L. Larsen den 9. Des 2021

Herrer A har fått vite hvem de møter i kommende sesong. Se oversikten her.

Denne gjengen går på et nytt år i Norsk Tipping-ligaen med kjente og ukjente motstandere.


Det var knyttet stor spenning til torsdagkveldens direktesending om neste års avdelingsoppsett i Norsk Tipping-ligaen.

Lenge var det snakket om det må snart være på tide å spre trønderlagene over to avdelinger slik at reisebelastningen blir tyngre, men heldigvis tok Norges Fotballforbund til fornuften nok en gang.

Alle trønderlagene er samlet i én og samme avdeling, og i 2022 får de besøk av fire lag fra Nordland. Bodø/Glimt 2, Junkeren, Rana og Innstranda kommer til TOBB Arena Sør sammen med kjente klubber fra Trøndelag, deriblant Rosenborg 2 og Nardo, som begge rykket ned fra 2. divisjon.


Norsk Tipping-ligaen avd. 5:
Rosenborg 2
Nardo
Bodø/Glimt 2
Junkeren
Rana
Kolstad
TILLER
Byåsen
Melhus
Orkla
Strindheim
Innstranda
Steinkjer
Trygg/Lade


Se oversikt over alle avdelinger her


Kampoppsettet er foreløpig ikke kjent. Det er ventet å komme rett før jul.


Forza Tiller!


0 Kommentar

Tap i serieavslutningen

Postet av Marius L. Larsen den 30. Okt 2021

(Spjelkavik 2 - 0 Tiller) SPJELKAVIK KUNSTGRESS: Herrer A fikk det tøft i sesongens siste kamp, men det var mange lyspunkter.

Skjermbilde fra Direktesport.no.


Sammendrag

* Kampen flyttet fra gress til kunstgress i siste sekund
* Baklengsmål etter 14 minutter
* Tiller kom bedre med
* Killingberg skapte trøbbel
* Flere unggutter fikk spilletid


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en tøff åpning på 2021-sesongens siste seriekamp. I det 14. spilleminutt styrte Spjelkavik inn 1-0 fra kloss hold på et frispark, og dermed ble det motbakke ganske tidlig for gjestene.

Men de ga aldri opp. Hjemmelaget styrte det meste av ballinnehavet, men spesielt en livlig Gard Messi Killingberg gjorde rødtrøyene litt skjelven.

Allikevel var Andreas Druzkowskis rop om straffespark rett før pause det nærmeste Tiller kom i første omgang.

Tiller startet den andre omgangen best, men et lag som hadde flere posisjonsendringer klarte ikke å true vertenes målvakt nevneverdig. Både Magnus Bjerke og Sindre Welo hadde sine forsøk på frispark, men det ble bare nesten.

20 minutter før slutt kunne det fort ha stått 2-0 i målprotokollen, men en mesterlig redning fra Christian Grindvold hindret større ledelse.

Dessverre var det lite Tillers sisteskanse kunne gjøre da det ble 2-0 fem minutter senere. Tiller tapte flere dueller rundt 16-meteren, og plutselig var det en rødkledd angriper som fikk stå helt alene på tolv meter og styre inn vertenes andre mål for dagen.

Alexander Kvalvik fikk Tillers siste mulighet på et skudd, men ballen gikk i klypene på keeper.


Dermed ble det tap i siste serierunde for de blå, som allikevel kan se tilbake på en god sesong som endte med en fin 7. plass på tabellen.

Tiller avsluttet kampen mot Spjelkavik med juniorene Steffen With Størseth, Alexander Kvalvik og Mathias Gåsbakk Vinjevoll, der sistnevnte fikk sin A-lagsdebut i dag.

Fremtiden er knallblå, og vi gleder oss til fortsettelsen.


Kampfakta

Spjelkavik IL 2 - 0 Tiller IL
1-0 14'
2-0 75'

13. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 30. oktober 2021 kl.13.00
Gule kort Tiller: Andreas Arukwe (72')
Spjelkavik kunstgress (Ålesund)


Laget

Christian Grindvold, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Andreas Arukwe, Jonas Krokstad Aune, Brede Frøysa, Fredrik Sjøvold (k), Espen Johnsen, Jørgen Valleraunet, Andreas Druzkowski, Gard Ragnar Killingberg.

Bytter:
62' Johnsen --> Alexander Kvalvik
62' Krokstad Aune --> Ove Westby Bugten
74' Druzkowski --> Mathias Gåsbakk Vinjevoll
74' Valleraunet --> Steffen With Størseth

Ubenyttede reserver: Sondre Kroglund, Jonas Uran Rønning.


0 Kommentar

Årets største seier

Postet av Marius L. Larsen den 23. Okt 2021

(Tiller 4 - 0 Orkla) TOBB ARENA SØR: Tiller oppe på 6. plass før siste serierunde etter storseier over Orkla.

Fornøyde Tiller-spillere etter Brede Frøysa (nr to f.v.) sin 4-0-scoring halvveis i andre omgang.


Sammendrag

* 1-0 etter 42 sekunder
* 3-0 til pause
* Dobbel fra Frøysa
* Solide scoringer
* Store målsjanser i tillegg


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en perfekt start på kampen. Hjemmelaget gikk rett i angrep, og et innlegg fra Espen Mathiassen ble delvis klarert. Men på 15 meter sto en skuddklar Espen Johnsen som banket inn 1-0 - etter bare 42 sekunder!

Tiller kunne ha doblet ledelsen bare få minutter senere. En offensiv Brede Frøysa fant Gard Killingberg i feltet, som egentlig så ut til å skulle bare styre ballen i mål fra kloss hold, men han valgte å hoppe over ballen på uselvisk vis. Dessverre var kaptein Fredrik Sjøvold litt for langt bak til at han kunne styre inn 2-0.

Så kom Orkla bedre med. I løpet av to minutter måtte Tiller-keeper Sondre Kroglund i aksjon. Først reddet han en styring fra 12 meter, og rett etterpå var han ut i full strekk på en heading fra nærmere hold.

Tiller virket til å trenge den vekkeren, for nå kjørte de kampen med offensiv angrepsfotball. Etter 22 minutter sto Sindre Welo mutters alene i feltet på et frispark fra Magnus Bjerke, men headingen gikk utenfor.

Kort tid senere fikk hjemmelaget to store muligheter rett etter hverandre. Henning Gladsø klarte ikke å krangle ballen i mål fra fire meters hold etter en nedfallsfrukt på corner, og deretter var Sjøvold helt alene i feltet, men han klarte ikke å stokke beina for å tuppe ballen i mål.


Frøysa løp forbi alle

Da Killingbergs skudd fra sju meter som keeper reddet på målstreken - selv om Tiller hevdet at ballen var inne - så tenkte man fort om dette skulle bli nok en slik dag der omsetting av sjanser skulle bli et tema.

Men i det 36. minutt ble det jubel nok en gang. Mathiassen slo inn til Killingberg som skjøt i blokka. På returen dukket Frøysa opp og fikset 2-0 fra ti meter.

Og det kom mer før pause.

To minutter før fløytesignalet spilte Mathiassen Killingberg lekkert gjennom, som fortsatt hadde en forsvarsspiller å passere før mål. Han fintet motspilleren bort og plasserte ballen lekkert i lengste hjørne - 3-0!

Andre omgang ble noe roligere, men Tiller hadde god kontroll på gjestene fra Fannremsmoen. Aasarød og Jonathan Smerkerud Frønes hadde en stor sjanse hver, men begge forsøkene ble reddet av Orklas målvakt.

I det 67. minutt ble all eventuelle tvilstilfeller fjernet. Frøysa løp 40 meter og forbi alt og alle da han satte fart alene med keeper, og han viste sin solide beherskelse da han satte Tillers fjerde for dagen på iskaldt vis.


Flere mål ble det ikke på TOBB Arena Sør denne lørdagen. Tiller klatret oppe på 6. plass på tabellen før siste serierunde, som er borte mot Spjelkavik i Ålesund neste lørdag.

Samtidig gratulerer vi Benjamin Romero med A-lagsdebuten i dag!


Kampfakta

Tiller IL 4 - 0 Orkla FK
1-0 Espen Johnsen 1'
2-0 Brede Frøysa 36'
3-0 Gard Ragnar Killingberg 43'
4-0 Brede Frøysa 67'

12. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 23. oktober 2021 kl.13.00
Gule kort Tiller: Espen Johnsen (54'), Henning Borgen Gladsø (83')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 120


Laget

Sondre Kroglund, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Jonas Krokstad Aune, Espen Johnsen, Fredrik Sjøvold (k), Brede Frøysa, Espen Amandus Mathiassen, Magnus Aasarød, Gard Ragnar Killingberg.

Bytter:
59' Aune --> Andreas Druzkowski
59' Mathiassen --> Jonathan Smerkerud Frønes
74' Johnsen --> Alexander Kvalvik
84' Frøysa --> Steffen With Størseth
84' Killingberg --> Benjamin Romero

Ubenyttede reserver: Christian Grindvold, Andreas Arukwe.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline