Kategori

Storseier ga 2. runde i NM

Postet av Marius L. Larsen den 24. Jul 2021

(Tynset 1 - 4 Tiller) NYTRØMOEN GRAS: Tiller er klar for 2. runde i NM etter en storseier lørdag ettermiddag.

Alle ti utespillere jublet over Robin Hermanstads (nr to f.v.) 1-0-scoring. Klart at det å få spille fotball sammen igjen betydde ekstremt mye for de blåkledde.


Sammendrag

* Kombinasjonen Sjøvold-Hermanstad-Frønes herjet
* Hermanstad scoret først
* Frønes med dobbel
* Myrvold med sitt første A-mål
* Skapte store målsjanser i tillegg


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen virket skikkelig på hugget i åpningsminuttene mot et lavtliggende Tynset-lag. En stor og strøken gressmatte var så aldeles ikke til hinder for god fotball, selv om nærmere 30 grader kunne fort ha knekt alle og enhver. Det var jo tross alt 637 dager siden forrige obligatoriske seniorkamp.

Spesielt var Robin Hermanstad farlig. Det skulle det absolutt ikke være noen tvil om. Samarbeidet mellom Jørgen Valleraunet, Ove Bugten og Hermanstad på venstresiden var enorm, og etter 13 minutter ble det også bortejubel. Kaptein Sjøvold fant Hermanstad rett innenfor 16-meteren med en lekker pasning, men nedtaket og fintingen av back og midtstopper var enda lekrere. Da mangler vi nesten superlativer da han satte ballen elegant i hjørnet fra tolv meter - 0-1 på Nytrømoen.

Tynset hadde et skudd godt over mål etter omtrent halvspilt første omgang, men det var så å si bare Tiller det skulle handle om før pause. Angrepstrioen Hermanstad, Jonathan Smerkerud Frønes og Espen Mathiassen var livsfarlige hver gang de kom fremover.

Det holdt på å bli nok en jubel da Hermanstad fant Frønes i feltet som satte ballen i mål, men målet ble annulert ettersom ballen var ute av spill i forkant.

Tre minutter før pause ble det imidlertid dobling av ledelsen. Valleraunet fant Hermanstad med en perfekt pasning i bakrom, og lynvingen løp fra alt og alle før han nok en gang serverte Frønes foran mål som la bredsida av høyrefoten til og styrte inn 2-0 - endelig.


Myrvold på direkten - Frønes med to

Blåtrøyene fryktet et massivt Tynset-press i starten av andre omgang, men det kom aldri. Istedenfor var det Tiller som fortsatte å gå i angrep.

Tre minutter etter sidebytte fant Sjøvold Hermanstad nok en gang på vei gjennom. Alene med keeper gikk skuddet rett på Tynsets sisteskanse, men Frønes plukket opp returen utenfor 16-meteren og ladet kanonen, men målvakta reddet fint.

Ikke lang tid etterpå var det Garstad som var serveringsklar da han la ballen til rette for Frønes, men skuddet fra skrått hold snek seg like utenfor lengste stolpe.

Men så kom den forløsende 3-0-scoringen. Et hjørnespark ble delvis klarert, men kun ut til Fredrik Myrvold som sto på 18 meter. Han smelte til på en berøring og ballen føyk i lengste hjørne på strøkent vis. Hans første mål på A-lagsnivå.

I det 71. minutt var det uansett ikke noen tvil lenger. Lørdagstrioen Sjøvold-Hermanstad-Frønes kombinerte nok en gang, og igjen i nevnte rekkefølge. Sjøvold spilte Hermanstad alene mot keeper, men han så angrepsmakker Frønes stormet mot mål ved siden av. En enkel pasning tvers over og en enkel styring fra kloss hold fra sistnevnte førte til at det sto 4-0 i målprotokollen.

Tynset reduserte på et godt plassert skudd få minutter etterpå, men Tiller hadde veldig god kontroll på kampen.

Så god kontroll at Hermanstad ville toppe en kjempekamp rett før slutt, men forsøket på brassespark endte med at ballen strøk nærmeste stolpe.


Dermed kunne Tiller juble over en strålende 4-1-seier på bortebane og avansement i NM.

Nå venter 2. runde førstkommende helg. Motstander og tidspunkt er ventet å bli klart i løpet av mandagen.


Kampfakta

Tynset IF 1 - 4 Tiller IL
0-1 Robin Johansen Hermanstad 13’
0-2 Jonathan Smerkerud Frønes 42’
0-3 Fredrik Alexander Myrvold 56’
0-4 Jonathan Smerkerud Frønes 71’
1-4 75’

1. runde NM menn
Lørdag 24. juli 2021 kl.14.00
Gule kort Tiller: Sindre Myrvold Welo (66’), Jonas Krokstad Aune (90’)
Tilskuere Nytrømoen gras (Tynset): ca 300 (derav 25 bortesupportere)


Laget

Sondre Kroglund, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Kasper Røe, Jørgen Kjøsnes Valleraunet, Fredrik Alexander Myrvold, Fredrik Sjøvold (k), Ove Westby Bugten, Espen Amandus Mathiassen, Jonathan Smerkerud Frønes, Robin Johansen Hermanstad

Bytter:
46’ Mathiassen —> Sondre Bondø Garstad
71’ Myrvold —> Jonas Krokstad Aune
80’ Røe —> Andreas Uzoma Arukwe
85’ Bjerke —> Marius Jensen
88’ Bugten —> Steffen With Størseth

Ubenyttede reserver: Tor Solvoll, Jonas Uran Rønning.


0 Kommentar

Før avspark: Tynset - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 23. Jul 2021

Herrer A tar turen til Nytrømoen og Tynset i sin første obligatoriske kamp på 637 dager.

Vi har stor tro på blant annet denne målfarlige angrepsduoen, Jonathan Smerkerud Frønes (t.v.) og Robin Johansen Hermanstad.


Kampinformasjon

🏆 NM menn 1. runde
📅 Lørdag 24. juli 2021
⏰ Kl.14.00
🏟 Nytrømoen gras
💻 DirekteSport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Tror du Tiller scorer mange mål i år?

Støtt blåtrøyene gjennom offensive Målklubben


Et tosifret antall supportere er klare

Tillers beste menn tok turen til Strindheim Toppfotball på Leangen i den berømte generalprøven forrige helg. Simon Hustad Evjens mannskap manglet flere sentrale spillere grunnet ferieavvikling og småskader, men det svært unge Tiller-laget ga alt de hadde, selv om det raknet mot slutten.

Tidligere i sommer ble det seier over Byåsen Toppfotball og et sjanserikt oppgjør mot Orkla.

Nå venter den første obligatoriske fotballkampen siden 26. oktober 2019. Da tapte blåtrøyene 4-1 borte mot Orkla. Lite visste de at de skulle vente i 637 dager før de fikk konkurrere som normalt igjen. Vi krysser fingre, tær og alt annet vi har på kroppen for at det ikke kommer tilbakeslag.

På lørdag kommer det et tosifret antall supportere gjennom påmeldingen vi har hatt. Det er svært gledelig og en stor motivasjonsfaktor for gutta i helblått.

Sommerens treningskamper:
Byåsen TF 2 - 3 Tiller
🔘 Orkla 0 - 0 Tiller
Strindheim TF 3 - 0 Tiller


Nytrømoen, Hugdal og spark

Lørdagens motstander fra Innlandet er alltid vanskelig å møte på eget naturgress. Nytrømoens silkemyke underlag er lengre enn Lerkendal Stadion, og med en erfaringsmessig direkte spillestil, er det sjelden at bortelagene kan juble etter kampslutt.

Tynset kan også skryte av å ha verdens største spark i bybildet. Overraskende nok var det hvalfangerbyen Sandefjord som stjal overskriftene for en stund siden, men i 2011 tok Tynset den gjeve tittelen tilbake. Det får liksom være måte på frekkhet, Sandefjord.

Forrige oppgjør mellom lagene var i 2018 i Norsk Tipping-ligaen. Den gang Tillerbyen tok ledelsen to ganger, men måtte ta til takke med 2-2 og uavgjort. I dette oppgjøret var tidligere Tynset-spiller og senere Tiller-legende Jørn André Hugdal spillende trener. Hugdal har i skrivende stund spilt nesten 200 A-lagskamper for Tiller(byen). Hans forrige kamp var 2-0-seieren over Orkla i 2019.

I samme 2-2-kamp spilte nåværende Tiller-keeper Sondre Kroglund for Tynset. Han meldte overgang før den ikke-nevneverdige 2020-sesongen, og har derfor altså ennå til gode å spille en offisiell Tiller-kamp.

I sommer har det vært svært målrike treningskamper for rødtrøyene fra tidligere Nord-Østerdal. De har scoret totalt 9 mål og sluppet inn 10 baklengs på tre oppgjør, men det har blitt to seiere.

Forberedelsene har dermed vært gode etter opprykket i 2019.

Tynsets treningskamper i sommer:
❌ Nybergsund-Trysil 4 - 1 Tynset
✅ Melhus 3 - 4 Tynset
✅ Tynset 4 - 3 Elverum


Frønes og Mathiassen tilbake - Jensen og Størseth i tropp

Tidligere denne uken ble årets A-stall offentliggjort. Der fant vi rutinerte ringrever som blant annet Sindre Welo og Magnus Bjerke, som heldigvis for blåtrøyene har valgt å fortsette fotballkarrieren til tross for svært utfordrende siste 16 måneder.

Les også:
Pojjo klar for Tiller
Bugten klar for Tiller
Arukwe tas opp

Til oppgjøret mot Tynset er det derimot flere som er utilgjengelig og har vært det den siste perioden. Keeper Christian Grindvold er ute med en håndskade i noen uker til, og Andreas Druzkowski, som ble strekkskadet mot Orkla, er ikke klar til dette oppgjøret. Det er heller ikke Sindre Olufsen, som har slitt med sykdom.

Fra før er Even Rogstad Kvalvær (ut august) og Andreas Solstrand Fossli (ut sesongen) skadet.

På den gledelige siden er unggutten Fredrik Myrvold klar for kamp igjen, og det samme er både angrepsduoen Jonathan Smerkerud Frønes og Espen Mathiassen, som sto over treningskampen mot Strindheim TF grunnet ferieavvikling.

I tillegg kan vi røpe at U21-spillerne Marius Jensen og Steffen Størseth er i sin første offisielle kamptropp for A-laget.


Lagoppstilling legges ut på Twitter før kampstart.


0 Kommentar

Dette er A-stallen

Postet av Marius L. Larsen den 20. Jul 2021

Her er oversikten over våre beste menn i 2021.


De blåkledde fra Tillerbyen teller ned til en svært spennende og intens høstsesong med mange kamper på kort tid. Dagens herrer A-stall er klar for å kjempe om poeng i hver kamp, og det er en spennende tropp som skal i aksjon gjennom minst 14 tøffe kamper.

Stallen består av en herlig miks mellom ungt og rutinert, og det er en del fjes som de fleste vil kjenne igjen fra de siste årene.

Årets kaptein er 17 år gamle Fredrik Sjøvold fra Sjetnmarka.


Herrer A-lagstropp 2021

Keeper
Sondre Kroglund
Christian André Simonsen Grindvold 

Forsvar
Kasper Røe
Sindre Myrvold Welo
Magnus Bjerke
Sindre Olufsen
Andreas Druzkowski
Henning Borgen Gladsø
Jonas Krokstad Aune
Andreas Uzoma Arukwe

Midtbane
Jørgen Kjøsnes Valleraunet
Magnus Aasarød
Fredrik Sjøvold (kaptein)
Even Rogstad Kvalvær
Ove Westby Bugten
Magnus Kristoffersen
Andreas Solstrand Fossli (skadet ut sesongen)

Angrep
Gard Ragnar Killingberg
Espen Amandus Mathiassen
Robin Johansen Hermanstad
Fredrik Alexander Myrvold
Sondre Bondø Garstad
Jonathan Smerkerud Frønes


Forza Tiller!


0 Kommentar

Arukwe tas opp

Postet av Marius L. Larsen den 20. Jul 2021

Forsvarsspiller Andreas Arukwe tas opp i herrer A-stall.

Andreas Arukwe kan minne om den tidligere Tiller-storspilleren Kristoffer Pires Ferreira i spillestilen.


Tiller Idrettslag Fotball er fornøyd med å kunne meddele at forsvarsspiller Andreas Uzoma Arukwe (20) tas opp i A-stallen.

Arukwe har det siste året vært en del av U21-troppen, der han i fjor fikk lov til å spille i G19 0. divisjon som overårig og gjorde sine saker veldig bra.


Tror du herrelaget scorer mange mål i årets sesong?

Med å være kompromissløs, råsterk i duellene og rask til beins har han fortsatt utviklingen gjennom hele 2021. Andreas har trent meget godt over en lang periode, og han har spilt i samtlige tre treningskamper for A-laget denne sommeren.

Sist treningskamp mot Strindheim TF startet han som midtstopper sammen med mer rutinerte Kasper Røe.

20-åringen fra Tiller er oppvokst kun to lange steinkast unna TOBB Arena Sør, og nå ser det ut til å bli enda mer "WORD" på Instagram denne sesongen.


Gratulerer med opptaket, Andy!0 Kommentar

Bugten klar for Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 19. Jul 2021

Herrelaget har signert Ove Westby Bugten.

Ove i aksjon mot Byåsen Toppfotball forrige måned, en treningskamp de blåkledde vant 3-2.


Tiller Idrettslag Fotball har signert Ove Westby Bugten, født i '99, fra NHH i Bergen. Ove har igjen ett år av sine studier i Norges nest største by, og han vil forlate Trondheim i løpet av august. Allikevel er det fullt mulig han deltar på flere Tiller-kamper etter at han har dratt tilbake til studiebyen.

Ove er en teknisk og hardtarbeidende midtbanespiller som har figurert i de tre treningskampene til Tiller denne sommeren. Han har trent med laget lenge og er allerede godt integrert i spillergruppa.


Visste du at du kan støtte Tillers beste menn gjennom Målklubben?

Hvor mange mål tror du de scorer i årets sesong?

Midtbanespilleren er opprinnelig Freidig-gutt, og han har spilt fire sesonger i Ranheim Toppfotball, deriblant i 3. divisjon for klubbens andrelag.


Vi ønsker Ove velkommen til den blå bydelen!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline