Kategori

Vant på Aspmyra

Postet av Marius L. Larsen den 25. Jun 2022

(Bodø/Glimt-2 2 - 4 Tiller) ASPMYRA STADION: Tiller leverte en heidundrende andre omgang og vant fullt fortjent over Bodø/Glimts rekrutter lørdag kveld.

Jubel etter den strålende 4-2-scoringen. Skjermbilde fra Direktesport.no.


Sammendrag

* Sjansefattig og 0-0 til pause
* Fire mål på sju minutter etter sidebytte
* Fire forskjellige målscorere
* 90 minutter på Vinjevoll og Jetne
* Tar sommerferie på en foreløpig 7. plass


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en tøff start på dagen allerede før avspark. Forsinkelser på både Værnes og Gardermoen førte til at de landet i Bodø kun 75 minutter før dommeren skulle blåse i gang. Det var ikke snakk om å utsette avspark ettersom de hadde det travelt med å rekke nattoget fra Bodø hjem til Trondheim.

Men de blå skulle etter hvert levere nok en solid bortekamp og skaffe tre poeng, og det med U21-spillerne Mathias Vinjevoll (18) og Trym Hansen Jetne (19) i forsvaret. De debuterte nemlig for A-laget fra start denne lørdagen, og de skulle klare seg helt glimrende - ikke overraskende.

For det startet lovende med Elias Myrvågnes' skuddforsøk fra kloss hold, men keeper reddet. Ikke lenge etterpå var Robin Hermanstad nære ved å styre inn 1-0 fra svært skrått hold, men forsøket endte i nettveggen.

I motsatt ende reddet Tiller-keeper Christian Grindvold glimrende to gode skudd fra hjemmelaget, og rett før pause kunne Robin Hermanstad ha stanget inn 1-0 på et perfekt innlegg fra Vinjevoll, men keeper holdt ballen i fast grep.


Lekre Tiller-mål

Andre omgang startet med et smell. Først fikk vertene to gode muligheter på innlegg i feltet, og deretter headet Andreas Fossli i stolpen på et frispark fra Lucas Kolstad.

I det 60. minutt ble det endelig blå jubel, da Erling Kleppo Vangen snappet opp et svakt utspill og stormet mot mål. Alene med keeper banket han ballen oppe i lengste kryss på lekkert vis og dermed ledet Tiller 1-0.

Stillingen sto seg i to og et halvt minutt. Frisparkskytteren Andreas Fossli stilte seg opp på 20 meter og hamret ballen i keeperhjørnet til 2-0 - hans andre frisparkmål på like mange kamper.

Men nå måtte alle feste sikkerhetsbeltet. Det gikk ikke mange sekunder før Bodø/Glimt svarte med en redusering fra nært hold, men nok en gang ble det hektisk for alle sammen.

For under 60 sekunder senere kom Tiller med sin respons. En svært livlig Hermanstad ble spilt nydelig gjennom og kom alene med keeper. Der var han sikker og trillet inn 3-1 for bortelaget.

Gultrøyene fra Bodø reduserte imidlertid kvarteret før slutt på et hardt skudd i nærmeste hjørne, men denne dagen tilhørte Tiller. Åtte minutter før full tid ble det klart at Tiller kom til å vinne på Aspmyra Stadion. Jonathan Smerkerud Frønes fant Hermanstad i bakrom med en perfekt gjennombruddspasning, og inne i feltet hadde Martin Engvik lurt seg inn og satte innlegget kontant i mål til 4-2.


Se kampen i reprise her (krever innlogging)


Det betyr at Tillers beste menn tar en velfortjent sommerferie etter en hektisk vårsesong med 15 poeng på 12 kamper og en foreløpig 7. plass på tabellen.

Neste kamp er lørdag 23. juli kl.14.00 mot Steinkjer på TOBB Arena Sør.


God sommerferie, gutter!


Kampfakta

Bodø/Glimt FK-2 2 - 4 Tiller IL
0-1 Erling Kleppo Vangen 60'
0-2 Andreas Solstrand Fossli 63'
1-2 65'
1-3 Robin Johansen Hermanstad 66'
2-3 75'
2-4 Martin André Elverum Engvik 82'

12. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 25. juni 2022 kl.18.15
Gule kort Tiller: Erling Kleppo Vangen (84'), Marius Jacobsen (84')
Aspmyra Stadion (Bodø)


Laget

Christian Grindvold, Mathias Gåsbakk Vinjevoll, Trym Hansen Jetne, Nils Gunnar Barstad Eggen, Andreas Druzkowski, Lucas Kolstad, Andreas Solstrand Fossli (k), Erling Kleppo Vangen, Knut Kleppo Vangen, Elias Sandøy Myrvågnes, Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
68' Fossli --> Jonathan Smerkerud Frønes
68' Myrvågnes --> Martin André Elverum Engvik
83' Kolstad --> Erik Schaanning Thome
83' Druzkowski --> Niklas Danielsen SolemFør avspark: Bodø/Glimt 2 - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 23. Jun 2022

Herrer A tar turen opp til Bodø på lørdag i den siste seriekampen før sommerferien.

De blå jakter seier over Bodø/Glimt 2 før de tar sommerferie.


Kampinformasjon

🏆 12. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Bodø/Glimt 2
📅 Lørdag 25. juni 2022
⏰ Kl.18.15
🏟 Aspmyra Stadion
🎫 Gratis inngang
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongsluttLedet tabellen etter tre runder

De blåkledde fra Tillerbyen tar turen oppover til Bodø og Nordland fylke lørdag ettermiddag i jakten på å avslutte vårsesongen på best mulig måte.

Bodø/Glimts rekrutter er motstanderen på ærverdige Aspmyra Stadion, og det blir langt fra en enkel kamp for trønderne.

Hjemmelaget i helgult har riktignok i skrivende stund to poeng færre enn Tiller på tabellen, og de kommer fra et knepent 1-0-nederlag borte mot Steinkjer i forrige runde.

Etter å ha startet sesongen med tre seiere, ni poeng og 14 scorede mål, har det gått nedover for nordlendingene. De kommer til oppgjøret mot Tiller med seks strake nederlag, så de vil være gira på å ta sommerferie med jubelscener.


Siste fem kamper:
❌ Bodø/Glimt-2 1 - 3 Rana
❌ Orkla 4 - 3 Bodø/Glimt-2
❌ Bodø/Glimt-2 1 - 2 Junkeren
❌ Byåsen TF 3 - 0 Bodø/Glimt-2
❌ Steinkjer 1 - 0 Bodø/Glimt-2


Visste du at...

- Tiller har aldri før spilt mot Bodø/Glimt
- Tiller har aldri før spilt på Aspmyra Stadion
- Tidligere Tiller-kaptein Fredrik Sjøvold spiller for Bodø/Glimt
- Sjøvold har spilt fire andrelagskamper og to førstelagskamper for gultrøyene
- Tiller skal være nesten ett døgn på reisefot til dette oppgjøret med fly oppover og nattog nedover
- Tiller har vunnet flere kamper borte enn hjemme så langt denne sesongen


Frønes tilbake for fullt

Tillers beste menn gleder seg enormt til oppgjøret mot Bodø/Glimt 2. På et stadion der blant annet Ola Solbakken herjet i vår, for øvrig bror til Tiller-spillerne Petter og Ella, så blir det spennende å se hva de gulkledde stiller med av spillere etter å ha hatt en cupkamp i midtuka.

Uansett skal blåtrøyene klare å takle det som eventuelt måtte komme. Tiller reiser til denne tøffe duellen med et knepent 3-4-tap for serieleder Junkeren sist helg, men de vet at de hadde tre seiere på de foregående fem kampene.

Nå handler det om å brette opp ermene før det blir en velfortjent sommerferie for alle sammen.


Siste fem kamper:
✅ Tiller 3 - 2 Byåsen TF
❌ Rosenborg-2 3 - 1 Tiller
❌ Tiller 2 - 3 Orkla
✅ Rana 1 - 3 Tiller
❌ Tiller 3 - 4 Junkeren


Se tabellen her


Tiller-gutta har fått trent godt i nok en uke før avreise nordover. Jonathan Smerkerud Frønes, som returnerte på banen i forrige kamp og svarte med scoring, er klar for ny kamp.

Det samme er frisparkskytter Andreas Solstrand Fossli og Lucas Kolstad, der sistnevnte fikk sine første A-lagsminutter på flere uker etter en skade.

Keeper Tor Solvoll er ute med et overtråkk, så da er det ingen tvil om at Christian Grindvold er klar for oppgaven mellom stengene.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før kampstart.Knepent tap mot serielederen

Postet av Marius L. Larsen den 19. Jun 2022

(Tiller 3 - 4 Junkeren) TOBB ARENA SØR: Tiller hentet opp Junkerens ledelse to ganger, og var nære ved å få med seg poeng på overtid.

Tross iherdig innsats, ble det bare nesten for denne gjengen søndag ettermiddag.


Sammendrag

* 0-1 etter 70 sekunder
* Fossli-frispark fra 25 meter
* Engviks første A-lagsmål
* To raske baklengs midtveis i andre omgang
* Frønes reduserte, Eggen holdt på å utligne på overtid


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en verst tenkelig start mot serieleder Junkeren. Etter bare 70 sekunder scoret de på en heading fra et innlegg, og dette skulle være prosedyren for flere av kampens mål.

Tiller hevet seg umiddelbart, og etter 13 minutter kom responsen på lekkert vis. Kaptein Andreas Solstrand Fossli banket et frispark fra 25 meter i nærmeste kryss - dermed 1-1.

Men selv om Junkeren tok tilbake ledelsen på nok en heading og innlegg i feltet, hadde Tiller nok en respons like før pause. Denne gang var det Tillers tur å gjøre det samme. Erling Kleppo Vangen fant pannebrasken til Martin Engvik, som stanget inn 2-2 fra åtte meter.


Tiller kunne ha ledet

En morsom første omgang ble etterfulgt av en nervepirrende andre omgang. Først ble Robin Hermanstads skuddforsøk mot lengste hjørne så vidt reddet av keeper, og ikke lenge etterpå måtte Tiller-keeper Tor Solvoll i full strekk da han reddet et frispark.

Etter en drøy time fikk Tiller en ny stor målsjanse. Hermanstad gjorde forarbeidet og fant Elias Myrvågnes i feltet, men skuddet fra seks meter ble på et eller annet vis reddet av Junkerens målvakt.

I det 68. minutt scoret imidlertid gjestene. Tiller fikk ikke klarert et innlegg og Junkeren beholdt ballen inne i 16-meteren. Ballen ble deretter spilt ut mot siden der en umarkert hvitkledd spiller fikk styre inn 2-3 i lengste hjørne.

Sju minutter senere sto det 2-4 i målprotokollen, da nordlendingene økte ledelsen fra straffemerket.

Tiller ga seg uansett ikke, og de presset på for redusering. Den kom ett minutt på overtid. Tiller gjenvant ballen etter en corner og Andreas Druzkowski skjøt over en utrusende keeper og i tverrliggeren. Ballen ramlet ned på målstreken som Jonathan Smerkerud Frønes tuppet inn til 3-4.

Fire minutter på overtid kunne Nils Gunnar Barstad Eggen blitt den store helten, men headingen på corner fra Knut Kleppo Vangen endte like utenfor nærmeste stolpe.


En solid gjennomført kamp av Tiller endte dermed med ingen poeng.

Neste oppgjør er også vårens siste. Neste lørdag gjester blåtrøyene Bodø/Glimt 2.


Se høydepunkter fra kampen her (krever innlogging)

Se tabellen her


Kampfakta

Tiller IL 3 - 4 IK Junkeren
0-1 1'
1-1 Andreas Solstrand Fossli 13'
1-2 24'
2-2 Martin Engvik 38'
2-3 68'
2-4 75'
3-4 Jonathan Smerkerud Frønes 90+1'

11. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Søndag 19. juni 2022 kl.16.00
Gule kort Tiller: Nils Gunnar Barstad Eggen (57'), Tor Solvoll (74'), Lucas Kolstad (83')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 200


Laget

Tor Solvoll, Sindre Olufsen, Nils Gunnar Barstad Eggen, Joakim Harsvik Alstad, Gard Ragnar Killingberg, Erling Kleppo Vangen, Andreas Solstrand Fossli (k), Elias Sandøy Myrvågnes, Knut Kleppo Vangen, Martin André Elverum Engvik, Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
56' Killingberg --> Andreas Druzkowski
64' Engvik --> Lucas Kolstad
71' Myrvågnes --> Jonathan Smerkerud Frønes
71' Alstad --> Niklas Danielsen SolemFør avspark: Tiller - Junkeren

Postet av Marius L. Larsen den 18. Jun 2022

Herrelaget tar imot serieleder Junkeren til dyst søndag ettermiddag.

Klarer Tiller å tukte serielederen på hjemmebane?


Kampinformasjon

🏆 11. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
🆚 Junkeren
📅 Søndag 19. juni 2022
⏰ Kl.16.00
🏟 TOBB Arena Sør
🎫 Gratis inngang
💻 Direktesport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Bli med i Målklubben
Tror du Tiller scorer mange mål i årets sesong? Støtt de blå, og du er med i trekningen av fine premier etter sesongsluttNi seiere på ti kamper

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker serielederne fra Junkeren velkommen til TOBB Arena Sør denne søndagen.

Bodø-laget er en største opprykksfavoritten og leder fullt fortjent Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 etter å ha avgitt poeng i kun én av sine ti spilte kamper. Det var borte mot Innstranda tidlig i sesongen, da lokaloppgjøret endte småkjedelige 0-0.

Selv om de har scoret 30 mål så langt i sesongen, så flokker ikke publikum inne til Nordlandshallen. I forrige oppgjør da de beseiret Steinkjer 5-1 var det kun 65 tilskuere på tribunen.


Siste fem seriekamper:
🔘 Innstranda 0 - 0 Junkeren
✅ Junkeren 3 - 1 Trygg/Lade
✅ Byåsen TF 0 - 1 Junkeren
✅ Bodø/Glimt-2 1 - 2 Junkeren
✅ Junkeren 5 - 1 Steinkjer


Den største haien i landet returnerer på TOBBIvar Unhjem i Tiller-drakta i 2011-sesongen, da blåtrøyene spilte i 2. divisjon.


Junkeren har en tidligere Tiller-spiller og storscorer på laget. Ivar Johannes Jakobsen Unhjem, ofte kalt "storhaien", spilte i Tiller fra 2011-2014, og nådde sitt Tiller-klimaks i 2013-sesongen med 30 mål på like mange kamper.

Unhjem besøkte faktisk TOBB Arena Sør og medieansvarlig, som også er en tidligere lagkamerat, i 2020 da han var på en norgesreise. Av koronahensyn så rakk vi ikke å forevige øyeblikket, men det sier noe om hvor mye Tiller fortsatt betyr for angrepsspilleren.

I år har det ikke gått like bra som tidligere år for 31-åringen. Han har scoret "bare" fem mål på totalt 11 kamper i både serie og cup og har blitt byttet ut mot slutten av kampene.

Vi må være ærlig ved å spørre: har haien nådd toppen?


Overtidsdrama i 2017

Lagene har faktisk møttes før i seriesammenheng. I 2017-sesongen, som var den første sesongen etter endringen til Norsk Tipping-ligaen, skulle det bli dramatisk i begge oppgjør.

Bortekampen i Nordlandshallen for den gang Tillerbyen startet fryktelig ved å ligge under 3-0 etter 55 minutter, men så svarte Tiller med tre scoringer og utligning ett minutt på overtid. Men tror du ikke Junkeren vant 4-3 med sin scoring to minutter på overtid...

I hjemmeoppgjøret på TOBB Arena Sør havnet også blåtrøyene under 1-0 etter scoring av Unhjem, men de snudde kampen til 2-1 med kvarteret igjen å spille. Men så fikk Junkeren frispark på 17 meter fire minutter på overtid - som de selvfølgelig scoret på.


Kampfakta fra 2017:
❌ Junkeren 4 - 3 Tillerbyen
🔘 Tillerbyen 2 - 2 Junkeren


Jubel i Mo i Rana

Tiller kommer til dette tøffe oppgjøret mot serielederen med påfyll av gode opplevelser. Senest på torsdag møtte Tiller Molde i G19-NM, og selv om det ble tap, var det en god kamp av trønderne, som hadde med seg flere A-lagsspillere til rosenes by.

Forrige runde i Norsk Tipping-ligaen endte med fantastiske jubelscener. Bortekampen mot Rana startet med at Brede Frøysa fikset 1-0 etter bare 11 minutter, og Tiller vant til slutt 3-1 etter blant annet en 50-metersscoring fra Andreas Druzkowski.


Siste fem seriekamper:
✅ Melhus 0 - 3 Tiller
✅ Tiller 3 - 2 Byåsen TF
❌ Rosenborg-2 3 - 1 Tiller
❌ Tiller 2 - 3 Orkla
✅ Rana 1 - 3 Tiller


Det blir spennende å se om hovedtrener Marius Jacobsen vil gjøre endringer fra det laget som kjempet seg til tre fortjente poeng i Nord-Norge sist helg.

Men det er mulig han får et luksusproblem, ettersom Espen Mathiassen, Lucas Kolstad og Niklas Danielsen Solem er tilbake i full trening samtidig som tidligere langtidsskadde Jonathan Smerkerud Frønes scoret ett av målene da herrer-2 slo KIL/Hemne 2 8-3 tidligere denne uka.


Kamptropp og lagoppstilling offentliggjøres på Twitter og fotball.no en time før kampstart.Ble Rana av sin egen

Postet av Marius L. Larsen den 11. Jun 2022

(Rana 1 - 3 Tiller) SAGBAKKEN STADION: Herrer A leverte en meget solid bortekamp og vant fullt fortjent lørdag ettermiddag.

Ranværing og kaptein Brede Frøysa scoret to på sin tidligere hjemmearena. Bildet er fra en tidligere kamp denne sesongen.


Sammendrag

* Offensiv første omgang
* To mål fra kapteinen
* Annulert mål og straffesparksituasjon
* Druzkowski scoret fra midtbanen (!)
* Pølsefest etter kamp


Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen hadde for alvor møtt opp til en av de lengste bortekampene for året. En svært lang busstur så ikke ut til å sitte i føttene hos spillerne, som helt fra avspark sto høyt og stresset hjemmelaget til å gjøre flere feil.

Etter 11 minutter fikk de betalt for arbeidet. En opplagt Robin Hermanstad spurtet forbi backen og kranglet seg frem til et perfekt innlegg til ranværing, tidligere Mo-spiller og kaptein Brede Frøysa, som fra sju meter hadde få problemer med å styre inn 1-0 til gjestene.

Tiller fortsatte å styre kampen, og etter en drøy halvtime trodde Andreas Solstrand Fossli at han hadde doblet ledelsen på et godt hodestøt fra kloss hold, men det ble avblåst for offside - noe ifølge TV-bildene var vanskelig å se.

Rett etterpå dømte dommeren faktisk straffespark da Hermanstad ble klippet ned i feltet, men denne gang hadde assistentdommeren vinket for offside i forkant.

Fem minutter før en etterlengtet hvil måtte keeper Tor Solvoll i en sjelden aksjon. Et hardt skudd fra 25 meter så ut til å skru inn mot lengste vinkel, men sisteskansen vartet opp med en glimrende redning.


Druz drylte fra midten

Gjestene fikk en drømmestart på den andre omgangen. Den var ikke mer enn fire minutter gammel da Knut Kleppo Vangen spilte gjennom Frøysa med en lekker målgivende pasning, og alene med keeper var sistnevnte iskald og la på til 2-0.

Men Rana hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp. Få minutter senere reduserte de på en retur fra stolpen etter et innlegg, og det ble dermed en ny nerve i oppgjøret.

Spillet bølget egentlig fram og tilbake helt frem til det 80. spilleminutt. Andreas Druzkowski bestemte seg for å klarere ballen knallhardt fra midtbanen, og med både dyktighet og litt hell spratt ballen over en utrusende og uheldig keeper og i mål til 3-1.

Rana klarte aldri å sette inn en ordentlig sluttspurt, og Tiller var nærmere 4-1 enn vertene var redusering.


En strålende borteseier av en gjeng som virkelig ville ha tre poeng i dag. Jubelscenene ble også feiret med en real pølsefest i garderoben etter kampslutt.

Grattis, karer!

Se høydepunkter fra kampen her (krever innlogging)

Se tabellen her


Neste duell for herrer A er søndag 19. juni kl.17.00 mot tidligere Tiller-spiller Ivar Unhjem og hans Junkeren.


Kampfakta

Rana FK 1 - 3 Tiller IL
0-1 Brede Frøysa 11'
0-2 Brede Frøysa 49'
1-2 56'
1-3 Andreas Druzkowski 80'

10. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 11. juni 2022 kl.17.00
Sagbakken Stadion (Mo i Rana)


Laget

Tor Solvoll, Sindre Olufsen, Nils Gunnar Barstad Eggen, Joakim Harsvik Alstad, Gard Ragnar Killingberg, Erling Kleppo Vangen, Brede Frøysa (k), Andreas Solstrand Fossli, Elias Sandøy Myrvågnes, Knut Kleppo Vangen, Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
67' Myrvågnes --> Fredrik Myrvold
67' Fossli --> Andreas Druzkowski
74' Frøysa --> Martin Elverum Engvik
85' Hermanstad --> Lucas Kolstad

Ubenyttede reserver: Joakim Berg Vårhus, Sondre Grøtte, Erik Schaanning Thome.