Kategori

Dette er scenariene

Postet av Marius L. Larsen den 18. Mar 2021

Vårt herrelag i Norsk Tipping-ligaen venter fremdeles på å trene for fullt.

Dette bildet er fra forrige gang Tiller spilte seniorfotball. Det var i 2019.


Tidligere denne uka var det gjennomført møte fra Norges Fotballforbund med klubbene i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon herrer) og 2. divisjon kvinner.

Er det noe som foreløpig er sikkert, så er det dessverre at alt er usikkert. NFF la frem at lagene i de respektive divisjonene trenger fire uker med kontakttreninger og treningskamper før en sesong kan starte.

I skrivende stund vil tidligste mulige seriestart bli 1. juni i Norsk Tipping-ligaen. Skulle seriestarten forskyves til 1. juli, vil det fremdeles være dobbel serie med flere midtukekamper og en noe senere serieavslutning.

Dersom seriestart blir 1. august eller senere, blir det en enkel serie.

Alle forslag innehar opp- og nedrykk.

En treningsprotokoll skal være klart senest 1. april, og et nytt møte med klubbene er fastsatt til 8. april.


Det er disse alternativene som legges på bordet i forbindelse med sesongstart 2021. Hvordan det blir til slutt, er det COVID-19 som bestemmer.0 Kommentar

Vellykket operasjon for Fossli

Postet av Marius L. Larsen den 26. Okt 2020

Herrer A-spiller Andreas Solstrand Fossli er tilbake innen fem måneder.

Andreas Fossli etter operasjon mandag formiddag. Foto: privat.


Tiller Idrettslag Fotball kan bekrefte at Andreas Solstrand Fossli (23) har hatt en vellykket operasjon i leggbeinet i dag, mandag.

A-lagspilleren, som meldte overgang til Tiller fra 2. divisjonslaget Nardo i forkant av årets sesong, ble skadet i et uheldig sammenstøt på trening hos eliteserielaget Utleira Futsal i går. 24 timer etterpå ble han operert for brudd i leggbeinet.

Fossli hadde knapt rukket å trene med sine nye lagkamerater i Tiller før Covid-19 ville det annerledes, men angrepsspilleren er fremdeles ved godt mot.

Nå venter rehabilitering og deretter opptrening før han er klar for spill igjen. Det antas at han er ute i 4 til 5 måneder, så en antatt seriestart i Norsk Tipping-ligaen i april skal ikke være i fare.


God bedring, Andreas!


0 Kommentar

- Det verste er usikkerheten

Postet av Marius L. Larsen den 21. Sep 2020

Herrer A-trener Simon Hustad Evjen sier at han forventet at årets sesong ble avlyst, men nå venter det en tid med usikkerhet.

Selv om seniorsesongen er avlyst, gleder Evjen seg over de yngre lagene i klubben.


Tillers beste menn rakk bare å spille en håndfull treningskamper før en pandemi ødela en hel sesong. Det ble bekreftet av Norges Fotballforbund rett før helga, og dermed skal ikke Tiller spille i verken herre- eller kvinneklassen for første gang på mange tiår.

Fredagens beskjed fra NFF var at kontakttreninger er fremdeles ikke lov for spillere over 20 år, som betyr at 2020-sesongen ble avlyst med umiddelbar virkning.

- Det var jo som forventet. Det hadde blitt en parodi hvis vi hadde startet å trene nå bare for å gjennomføre en kvart sesong der opprykk og nedrykk sto på spill. Sånn sett er beskjeden riktig, men allikevel skuffende, sier Evjen.


Skryt til de yngre

- Nå frykter jeg en tid med usikkerhet, det er kanskje det verste. Vi vet ennå ikke når vi kan få trene som normalt, og det kan gå lang tid før vi får et klarsignal - alt avhenger av nåværende situasjon i samfunnet. Jeg mener at å spille fotball er mindre smittefarlig enn å gå på et kjøpesenter eller ta et glass lettbrus i byen på lørdagskvelden. 

Nå tenker Evjen på eventuelle konsekvenser dette kan få.

- Konsekvensene av ikke å få trene som normalt snart kan bli store for vår del. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å skryte av spillerne for å ha stått i det med mange koronatreninger, og jeg skjønner at de er lei. Jeg håper de står i det litt til, for vi vil gjerne ha dem med også neste år.

Samtidig berømmer hovedtreneren, som selv hjelper til på G19 i høst, aldersbestemte lag i Tiller for den strålende jobben som gjøres.

- Det er gøy å se at yngre Tiller-lagene lykkes på treninger og i kamper i den situasjonen vi er i. Jeg synes spillere, trenere og foreldre både har gjort og fremdeles gjør en utmerket jobb, og det vises også på prestasjonene den siste tiden. Det er mye å glede seg til resten av 2020.


0 Kommentar

- Nå er det bare trist

Postet av Marius L. Larsen den 3. Jul 2020

Herrelagets kaptein Magnus Bjerke prøver å fortelle om reaksjonene etter dagens nedslående beskjed fra myndighetene.

Det hersker stor usikkerhet om det i hele tatt blir noen 2020-sesong for våre seniorspillere etter dagens beskjed fra helsemyndighetene. Her fra en fantastisk cupkamp mot selveste Rosenborg i fjor.


Fredag ettermiddag kom en uforventet og svært negativ beskjed fra myndighetene. Breddefotballen, fra nivå fire på herresiden og nivå tre på kvinnesiden, får ikke lov til å starte opp med kontakttreninger i løpet av juli.

Dette betyr at årets sesong, som skulle ha startet den andre uka i august, henger i en svært tynn tråd. For Tillers del gjelder dette herrelag i 3.-, 5.- og 6. divisjon og kvinnelag i 3.- og 4. divisjon.

Herrer A sin kaptein Magnus Bjerke (30) prøver å oppsummere en svært skuffende dag.

- Det er klart dette var ikke det vi hadde forventet å høre i dag. Vi trodde virkelig vi skulle få begynne med vanlige treninger igjen nå, men det fikk vi altså ikke. Det ble tidligere sagt fra helsemyndighetene at man ikke er bekymret for smitte på banen, så derfor blir dette fullstendig uforståelig fra vår side, meddeler forsvarsspilleren.


Les også:
Fotballpresidenten: - Skuffende svar fra regjeringen
- Ikke i mål før alle får trene og spille kamper


Bjerke innrømmer at det å ikke få utøve idretten han har drevet med siden han var 6 år tærer på.

- Vi har fulgt alle protokoller og regler, og har vært dyktige siden dag 1 etter vi fikk begynne å trene i små grupper og med avstand. Når man ser at samfunnet åpner opp, det fylles opp på små plasser og vi kan til og med klemme folk igjen, så er det rett og slett bare trist at vi ikke får spille fotball sammen.

- Nå vet vi ikke helt hva som skjer. Vi skal prøve å holde motet oppe, men det kommer til å koste mer krefter enn det har gjort allerede, innrømmer Bjerke.


0 Kommentar

Starter i Ålesund

Postet av Marius L. Larsen den 16. Jun 2020

Våre beste menn åpner den forsinkende 2020-sesongen med et tøft bortemøte i august.

Robin Hermanstad og resten av gutta i helblått kan juble over at høsten er spikret for spennende oppgjør.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk mandag ettermiddag vite sitt nye kampoppsett i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5.

Det ble foretatt en regelrett trekning i et allerede ferdig oppsett kun basert på tall, der Tiller ble trukket ut som et av de numrene og plassert inn i oversikten.

Der ble det bekreftet at Simon Hustad Evjens mannskap starter med et bortemøte med Aalesund 2 på Color Line Stadion. Kampen spilles helga 8. - 9. august.

Første hjemmekamp på TOBB Arena Sør blir mot Ranheim Toppfotball 2 helga etter, og blåtrøyene avslutter årets 13-kamper-sesong borte mot Spjelkavik, også fra Ålesund.


Se hele oppsettet her (trykk på bildet for større versjon):


Forza Tiller!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline