Kategori

Av alt det uviktige, er fotball det viktigste

Postet av Marius L. Larsen den 30. Des 2019

Et relativt lettbetont, men viktig innlegg i løpet av tiårets siste timer.

Dette var vel årets eneste bilde av artikkelforfatter, knipset av assistentfotografen. Vanligvis har personen å være bak kamera som en av sine oppgaver.


Overskriften i dette innlegget er brukt i andre sammenhenger tidligere. Det er ikke jeg som har funnet på uttrykket, men jeg bruker det gjerne i 2019s siste innlegg på tillerfotball.no.

Og det er sant som det sies: fotball er egentlig ikke så veldig viktig, men av og til blir det betydningsfullt i det store bildet.

For et år vi har hatt i 2019. Klubben ble igjen samlet på herresiden, og for en opplevelse det var å se over 2500 av dere på TOBB Arena Sør mot Rosenborg i cupen. Vi har fått nye kretsmestere og så var vi nære et opprykk. Jeg har vært heldig som har fått være med på mye av dette.

Idet et nytt år - og tiår - starter tvert med både det ene og det andre, vil det som regel være fullt opp for mange. Man skal prøve å komme tilbake til normalen etter jule- og nyttårsfeiring, og det kan være vanskelig nok.

Etter et nytt år med mange treninger, kamper og andre aktiviteter med mine lag, har det for meg blitt like viktig å fokusere de mange andre aspektene ved fotballen.


- Det handler om å skape trygghet, og se smilene etter endt trening.


Vi jobber hver dag i Tiller Fotball med å skape gode fotballspillere, vær ikke i tvil om det. Vi ønsker at spillerne skal nå så langt de bare kan, og vi jobber hardt for å få det til med våre små tilgjengelige ressurser.

Det var lenge mitt fokus også - å skape elitespillere, og kanskje bare det. Man glemte fort "alt det andre" ved fotballen. Senere har det gått opp for meg, etter mange treninger og både hyggelige og fornuftige samtaler, at hovedfokuset først og fremst er å skape trygghet og glede. Spillerne skal føle en glede ved at de er på sitt favorittsted både på trening og i kamp. Da skaper man også mestring og ytterligere entusiasme - og ikke minst gode prestasjoner.

Da vil de også forlate treningsfeltet eller kampen med et smil om munnen.

Det er målet mitt. Eller, det har blitt målet mitt etter et år med store erfaringer.

Jeg tror dette er helt avgjørende for at de fortsetter med idretten de elsker å utøve. Og det ønsker jeg fremdeles å bidra til at de gjør.


Takk for at også DU gjør et viktig bidrag i Tiller Idrettslag Fotball.


For av alt det uviktige som skjer her i verden, så er fotball så klart det viktigste.

I hvert fall for oss som glemte å se på tabellen da vi valgte lag i Premier League.


Med ønske om en trygg og inkluderende nyttårsfeiring - og et knallblått 2020.

Marius Lundhaug Larsen
Frivillig siden 2010
Tiller Idrettslag Fotball
www.tillerfotball.noIkke ta frivilligheten for gitt

Postet av Marius L. Larsen den 30. Des 2018

Tradisjonen tro er det mediaansvarlig som har årets siste innlegg på tillerfotball.no. Årets utgave handler om å ta vare på det man har før man mister det.

Et av svært få 2018-bilder av mannen bak kamera. Blinkskuddet ble fanget i løpet av en kvinnekamp i høst.


De blåkledde fra Tillerbyen.
Disse ordene begynner å bli velkjent for alle. Faktisk har vi startet tre av fire artikler på tillerfotball.no med denne setningen.
Sånn circa, i hvert fall.
Lett gjenkjennelig, sa folk.

Gjennom et langt fotballår er det svært mange jubelscener å vise, men det ligger ekstremt mye arbeid bak det.

Hardt arbeid.

Det er ingen selvfølge å jobbe hardt. Man kan gjøre det alene, men man er som regel best sammen med alle de andre på laget. Når prestasjonene er på topp, kommer resultatene.

Og i 2018 har prestasjonene vært på topp. Selv om vi har vært høyt og lavt, langt avgårde og ganske så nærme, så har vi prestert meget bra. Cuper har blitt vunnet, nye landslagsspillere har blitt til, vi har blitt kretsmestere atter en gang og vi er klare for 0. divisjon.


Norway Cup og aldri mer byen

Personlig var min største opplevelse i år nemlig Norway Cup. En storslått uke i Oslo med en helt fantastisk gjeng. Det ble en imponerende finale i J19-klassen i år også (!), og jeg er utrolig stolt over spillere, medtrenere og de mange supporterne som sørget for at Tiller var på nasjonalt fjernsyn nok en gang. 

Selv husker jeg svært lite etter semifinaleslutt etter straffesparkkonkurranse sent fredag kveld. Galskap, komplett galskap. Glis, jubel og latter. Fantastisk stemning. Denne opplevelsen kommer jeg til å huske lenge. Med en rørende stemme sier jeg tusen takk for magiske øyeblikk, alle dere som var i Oslo.

Det gror godt i Tiller, og ikke bare hos de aller yngste. Også i den andre enden av skalaen har det skjedd ting. Våre eldste spillere blir straks flere. Om to dager (fra 1. januar) er Tillerbyen historie, og navnet er nemlig Tiller.

Det kjente navnet.

Endelig, vil mange si. Jeg er selvsagt en av dem. Sammen som klubb har vi fått dette til å skje til alles fornøyelse. Mye moro venter i 2019.

Det er dette vi kaller god koordinering.


Takk for din flotte innsats

Men så er det på tide å se fremover. Se fremover til dit vi både skal og vil.

Snart er det et nytt år og mange flere muligheter.

Da er det også helt avgjørende å ta vare på den frivilligheten vi har i Tiller Fotball. Uten den kommer vi ikke noen vei. Det kan være lett å glemme de som skaper glede og mestringsfølelse på treningsfeltet, som kjører til bortekamper, deltar på dugnader og bruker nettene for å publisere nyheter.

Takk for at du bidrar til at Tiller Fotball fortsetter å vokse!

Vi må bli flinkere til å ta mer vare på hverandre. Bli flinkere til å støtte alle som gjør en stor innsats, som tar i et ekstra tak for andres beste. Tiller Fotball er helt avhengig av alle som bidrar. Det er tross alt et frivillig arbeid som ikke bør ignoreres.

Tross alt.


Ikke ta frivilligheten for gitt.

Det er når den er borte at man savner den.


Glasset er tomt. På tide å skåle igjen.


Godt nyttår, alle sammen!


Sportslig hilsen,
Marius Lundhaug Larsen
Frivillig siden 2010
Tiller Idrettslag Fotball
www.tillerfotball.no- Ingen køddet med oss

Postet av Marius L. Larsen den 31. Des 2017

Sekretær og kommunikasjonsansvarlig Marius Larsen tar ordet i sedvanlig stil i 2017s siste innlegg på tillerfotball.no.

Undertegnede på cupfinalen i november. Foto: Inge Grytbak (Snapchat).


Da er dette året straks over. 2017 - ikke mange timer igjen før vi bikker 2018.

Jeg håper alle sammen har hatt en strålende julefeiring, og nå er det på tide å oppsummere dette året.

I fjor fylte Tiller Idrettslag 100 stolte år med aktivitet for folk i alle aldre, og i år valgte Tiller Fotball å feire jubileet med ei storslagen helg på Lerkendal. Over 500 Tiller-personer, små og store, hadde to spennende dager med både aktiviteter og Rosenborg-kamp på stadion.

Takk til Lars-Tore Finnanger som stelte i stand dette.

Nok en gang står opplevelsene i førersetet mens vi oppsummerer 2017. Vi startet i KVT- og Kotenghallen i januar med nok en herlig utgave av Fjernvarmecupen - klubbens største arrangement - og vi gjennomførte med glans. Enten du var baker, speaker, kiosk- eller hallvakt; takk for ditt bidrag i den store dugnaden.

Det er faktisk endel dugnadsaktivitet foruten alle vervene i Tiller Fotball. Fotballhuset på TOBB Arena ble åpnet fra kioskdelen i høstsesongen, etter intens arbeid fra mange. Det skal ikke gå mange uker på nyåret før første etasje er komplett ferdig. Da har vi kiosk, publikumstoalett og garderober med dusjer og toalett tilgjengelig. Her har en knippe personer stått på bokstavelig talt både dag og natt for å få ting gjort, og det er Roar Hassel-Aalbu som har ledet arbeidet. Nå husker jeg ikke alle personene i farta, Roar, så sørg for at alle får den største rosen de fortjener. Takket være dere, vil vi ha et eget hjem å gå til i løpet av 2018.


Svært gledelig opprykk

Selvfølgelig er det ikke bare utenfor banen Tiller har prestert i løpet av dette året. Det har vel de fleste lagt merke til.

Årets sesong ble innledet med G16s NM-kamp mot Nardo helt tilbake i februar, og den ble avsluttet med en ny NM-kamp - i Oslo. Den skal jeg naturligvis komme tilbake til om litt.

I 2017 står vi igjen med hele sju kretsmesterskap i forskjellige årsklasser, i tillegg til to knepne tapte finaler i OBOS Cup. Det er et klart signal på mye av det som gjøres sportslig, er strålende.

Og det er heller ikke grunn til å tro noe annet. I 2017 har klubben passert hele 650 fotballspillere etter at 2011-kullet startet opp med sine treninger, og vi gleder oss til å følge dere nye blå i årene som kommer.

For første gang på 21 år stilte Tiller i kvinneklassen i seriesammenheng. Både klubben og laget ønsket å starte i 4. divisjon istedenfor J19, og det skulle vise seg å være et ganske så smart valg. Laget som ble kretsmester i 2015 (J16) og 2016 (J17) rykket opp til 3. divisjon på første forsøk.

Jeg synes personlig dette var ekstra gledelig ettersom jeg har vært keepertrener for laget i årets sesong, og har på innsiden sett hvor godt det har blitt jobbet fra både spillere og trenere.

Aldri før har Tiller vært over laveste nivå på kvinnesiden. Gratulerer til alle involverte som har ført oss opp til 3. divisjon, og spesielt går denne til Pål Nyheim, Andreas Vevle og Tore Gravdal, som i mange år har gjort det umulige mulig med alltid få ressurser tilgjengelig.

Nå kan jeg nesten ikke vente til april!


17. november - en merkedag

Jeg har vært så heldig å få oppleve mange slags finaler i året som straks er forbi.

I høst valgte et enstemmig mediautvalg (...) å bruke slagordet "Ingen kødder med oss". Vi skulle brette opp ermene, krige om poeng og pokaler og være en ekkel motstander å møte.

Jeg mener at ingen har køddet med oss i 2017.

Det har vært mange finaler i kampen om kretsmesterskapet i forskjellige klasser, men jeg husker også svært godt J19-finalen i Norway Cup. Jeg bestemte meg for å ta turen nedover til Oslo i galskapens ånd dersom Tiller nådde en historisk finale, og selv om jeg måtte bytte nattbuss på Otta og dermed unngå å sovne tidlig, ble dette en fortreffelig dag.

TV-kamp og en tett og jevn finale i verdens største fotballturnering. Okei, så ble det dessverre et ufortjent tap, men for min del spiller det ingen rolle.

Det viktigste er å være til stede.

Det samme kan sies om den smått berømte J16-NM-finalen fredag 17. november i Telenor Arena. Aldri før hadde Tiller vært i en NM-finale - og nå hadde vi sjansen.

Sjansen til å bli historisk - igjen. Og det ble vi.

For å være helt ærlig, så husker jeg lite av det som skjedde etter at Emilie Joramo satte inn 2-1. Hodet hang ikke helt med, og tiden gikk så fort. Jubel, feiring, litt mer feiring, intervjuer, bankett, flytog, flyreise hjem.

Fredag 17. november 2017 vil for alltid være en merkedag i Tiller Idrettslag, og jeg håper alle som så kampen var like stolte som oss som var i Telenor Arena.

Dette norgesmesterskapet er den beste bekreftelsen på det trenerteamet og spillerne har oppnådd gjennom ni år med organisert aktivitet. Spillerne leverte så til de grader på banen, og trenerne Lise Methi, Lars Marius Løkken og Geir Arne Kristiansen samt en engasjert foreldregruppe fortjener all hyllest de kan få.

Selv har jeg hatt den gleden av å ha Geir Arne som trener i mange år på herrenivå, og jeg tror de færreste vet hvor mye arbeid som er lagt ned i dette NM-gullet.

All heder og ære fra min side - jeg sliter fremdeles med å sette ord på denne prestasjonen. På vegne av klubben er vi evig takknemlig.

For øvrig kan jeg røpe her og nå at en utmerkelse fra Tiller Idrettslag venter i løpet av vinteren.


Våre utfordringer

Så da er vel alt rosenrødt i Tiller Idrettslag Fotball i disse dager.

Nei, det er det jo ikke. Som alle andre klubber, har vi våre utfordringer vi må klare å løse, både store og små.

Jeg nekter å tro at frivilligheten dør helt ut, men at den ikke er som den en gang var, er et faktum. Vi har et knippe ildsjeler som står på for å få hjulene til å gå rundt, men i Tiller Fotball trenger man ikke å gjøre mye for å oppnå mye.

Vi trenger all den hjelp vi kan få, enten du vet av et selskap som trenger en dugnadsgjeng som kan tjene noen kroner eller om du kanskje brenner inne med sportslige gjøremål.

I mars er det flere i dagens fotballstyre som takker av etter et solid stykke arbeid, inkludert undertegnede etter nesten fem år. Blant disse er også kasserer Heidi Harsvik Alstad, som etter to år ikke bare har ryddet, men også vasket det berømte gulvet slik at det kan skinne om kapp med våre medlemmer.

Nå trengs det en eller to personer som kan beise det gulvet slik at det varer enda lenger, og kanskje er du en av dem som er god på vedlikehold?


Det er ventet at det kommer flere positive nyheter utover vinteren og våren, så her er det bare å henge seg på.


Målet for 2018 må vel være at vi klarer å rekruttere enda flere personer som vil bidra til at klubben fortsetter å dra i den positive retningen.

Jeg personlig har et ønske om at både fotballhuset og en ny kunstgressbane på Starrmyra er klar til bruk før sommerferien.

Og at vi skal til Telenor Arena igjen i november.

Hvem er med?!


Godt nyttår til alle sammen!

Vi sees i Fjernvarmecupen om noen få dager!

Sportslig hilsen,

Marius Lundhaug Larsen
Sekretær og kommunikasjonsansvarlig
Tiller Idrettslag Fotball
www.tillerfotball.noGODT NYTT ÅR!

Postet av Marius L. Larsen den 29. Des 2015

Takk for i år, og godt nytt år til alle sammen! Les nyttårsbrevet til trenere, lagledere, spillere, foreldre, støttespillere og supportere her.

2015 har vært et solid Tiller-år. Her jubler G13 på en svært gledelig måte etter å ha sikret bronsemedalje i Heimdal Indoor i november. Foto: Marius L. Larsen.


Året 2015 er straks ved veis ende. 365 fotballdager har vært fylt med samhold, glede og latter – håper vi.

Vi har opplevd så mange herlige prestasjoner med Tiller-drakta/-overtrekksdressen på også i dette året - de har bokstavelig talt stått i kø. Vi valgte derfor å droppe den tradisjonelle «A-til-Å»-oppsummeringen – vi fikk rett og slett ikke plass til alt.

Seniorlaget berget plassen i 4. divisjon og avsluttet på en kruttsterk 5. plass, G16 spilte i 1. divisjon gjennom hele året, G19 var svært nære opprykk til høstens 1. divisjon, J14 var én kamp unna å komme til sluttspillet i kretsmesterskapet.

Kretsmesterskap, ja. Vi hadde til sammen fire lag i sluttspillet fordelt på kretsmesterskap og kretsens pokal. G14s to lag og J16s andrelag røk så vidt i semifinalene mens J13 gikk helt til finalen etter en ren Tiller-semifinale. Mot Strindheim sent i oktober ga jentene alt og litt til, og det holdt til en svært imponerende sølvmedalje.

Og apropos kretsmesterskap. Vi kan vel ikke unngå å nevne J16s førstelag som cruiset gjennom historiens første 0. divisjon-år og ble seriemestere og kretsmestere en kald septemberkveld på Tynset etter en svært fornøyelig 4-0-seier med mange Tiller-tilskuere på tribunen.

Men det var jo også alle disse cupene. Fjernvarmecupen, Puma Cup, Nils Arne Eggen Cup, Skandia Cup, Storsjöcupen, Heimdal Indoor, Flatås Julecup – har vi glemt noen? Det har vi helt sikkert. Vi har ikke kontroll på hvor mange pokaler våre lag har vunnet gjennom 2015, men at det er svært mange, er det liten tvil om.


Også utenfor banene/hallene er det gjort vesentlige ting.

Vi har fått skiftet kunstgressdekke på Tonstad – så nå slipper vi å trene på asfalt. Vi hadde en fortreffelig åpningsfest på TOBB Arena med to nervepirrende kamper og en heidundrende konsert med Dag Ingebrigtsen.

Og rett ved siden av banen – i praksis vegg i vegg – står det nå et påbegynt klubbhus. Endelig et klubbhus som kan være et flott samlingspunkt for alle sammen. Jobben med å klargjøre huset til seriestart i april starter allerede i januar, og vi håper at flere av dere vil være med på å skrive enda mer historie.

Det er nemlig på tide å takke av året med noen ord til alle dere som er tilknyttet Tiller Idrettslag Fotball.

Pokaler lagt til side; det er samholdet, gleden og til tider latteren i hvert lag som gir disse fantastiske prestasjonene.

Så, tusen takk til alle dere som gjør dette mulig. Takk til alle trenere og lagledere som gjør en uforglemmelig innsats med å holde lagene i gang og gjør dette på best mulig måte.

Takk til alle foreldregruppene som styrer med dugnader og andre gjøremål for å få ting til å gå opp. Takk til alle våre klubbdommere som viser hva som er regelverket – uten dere hadde vi ikke kunne spilt fotballkamper.

Takk til våre sponsorer – Statkraft, Melhusbanken, Heimdal Granitt og Betongvare, Coop Obs! City Syd, OBOS, Egon City Syd, Riis Bilglass, KIA Trondheim, Nor-Contact og NIKE – for en fantastisk støtte. Dere gjør det mulig å drifte en klubb i sterk vekst på en fornuftig måte, og vi håper vi gir vår glede tilbake til dere.

Takk til dere frivillige som stiller opp når det trengs – den hjelpen vi får har vi ikke kunne vært foruten. Takk til alle dere tilskuere og supportere som støtter opp om lag, klubb og spillere borte som hjemme.

Og selvfølgelig; takk til alle våre ca 550 fotballspillere – 550 særdeles gode fotballspillere. Dere er allerede på et høyt ferdighetsnivå, og vi gleder å følge dere i de kommende årene. Stå på!


2016 bringer med seg flere gode nyheter.

Den 15. januar fyller Tiller Idrettslag 100 år, noe som gjør tilhørigheten og stoltheten av å ta på seg den helblå Tiller-drakta enda større. 100 år med aktivitet og trivsel. Det er bare å glede seg til de neste 100 årene.

Den 15. januar er Fjernvarmecupen allerede godt i gang, og vi ser fram til mer futsalmoro i hallene. Dette er vår turnering som vi skal arrangere på best mulig måte, og deres dugnadsarbeid kan ikke prissettes høyt nok.

Videre i 2016 skal også det nevnte klubbhuset være ferdig og klar til massebruk. Vi gleder oss til å ta en kaffe i vårt eget hjem, se kamper fra en av terrassene og treffe enda flere hyggelige folk.

Og hvem vet – kanskje har vi enda flere gode nyheter til dere på nyåret?

Tusen takk for 2015, alle sammen!

Vi har mye å se frem til i 2016!


Godt nytt år, og Forza Tiller!Godt nytt år

Postet av Marius L. Larsen den 30. Des 2014

Straks er 2014 historie, og det er på tide å gå inn i 2015 med åpne øyne og armer.
Vi har hatt et strålende 2014 med fantastiske prestasjoner, mange pokaler og en entusiastisk stemning fra alle sammen. Mange positive hendelser har blitt nevnt her på tillerfotball.no i løpet av de siste dagene, og nå går vi inn i 2015 med en voldsom spenning i kroppen.

Tiller Idrettslag Fotball ønsker alle medlemmer, spillere, trenere, lagledere, foreldre, samarbeidspartnere og andre støttespillere en riktig god nyttårsfeiring.


I et år der Tiller IL feirer sin 99-årsdag 15. januar, ønsker vi 2015 velkommen.


Godt nytt år!