Kategori

Se Welo og landslaget i Utleirahallen

Postet av Marius L. Larsen den 5. Apr 2022

Futsallandslaget spiller VM-kvalifisering på hjemmebane fra onsdag til lørdag.

Fotomontasje av NFF.


Tiller Idrettslag Fotball er stolt av vår egen Sindre Myrvold Welo som skal spille for det norske futsallandslaget i en viktig VM-kvalifisering denne uken.

Første kamp er mot Kypros onsdag kl.20.00, før de møter Malta på torsdag til samme tid og Danmark på lørdag kl.18.00.

Alle kampene spilles i Utleirahallen, ikke mange minutter unna Tiller, og vi oppfordrer alle som har mulighet til å ta turen for å støtte Sindre og resten av landets beste futsalspillere til seier.


Billetter til oppgjørene kan kjøpes her


Les også: - Vi vil vinne gruppa


Lykke til, Sindre og Norge!Seriemester før siste helg

Postet av Marius L. Larsen den 6. Feb 2022

Tiller har vunnet 1. divisjon futsal kvinner allerede før siste kamphelg.

Vilde Winge Kristiansen (t.v.) og Thale Hinsverk kan smile bredt over en solid futsalsesong. Her fra 6-0-seieren over KIL/Hemne i dag.


De blåkledde fra Tillerbyen kan juble over en knallsterk seier i 1. divisjon futsal kvinner i den spesielle sesongen 2021/22.

Det ble klart etter helgas kamper. Opprinnelig skulle kampene spilles et annet sted som det senere kom kontrabeskjed på, og da hev Tiller seg rundt og varslet selv fotballkretsen om muligheten til å avvikle helgas runde i KVT-hallen.

På hjemmebane fikk publikum se to heltente Tiller-lag som kjempet iherdig om tre poeng. For spennende i første kamp ble det, da Tiller 1 møtte Tiller 2. Førstelaget ledet lenge 4-1 før andrelaget hentet inn til 4-3, men så fastsatte de helblå resultatet til 5-3.

I Tiller 1s andre kamp ble det en knallsterk 6-0-seier over KIL/Hemne før Tiller 2 avsluttet Tiller-dagen med en knepen, men råsterk 6-5-seier over NTNUI 2.

Ettersom NTNUI 1 spilte uavgjort i sin siste kamp mot Utleira, kan ingen andre lag ta igjen Tiller 1 på tabellen selv med en kamphelg igjen. Den spilles også i KVT-hallen om to uker.


Se tabellen her


Vi gratulerer jentene med GULL!


Forza Tiller!10 år siden opprykket

Postet av Marius L. Larsen den 27. Mar 2021

På denne dagen for ti år siden rykket Tiller opp til eliteserien i futsal.

Opprykkslaget i Oslo 27. mars 2011. Bak f.v.: Frode Bergmann, Vegard Skorstad, Jørn André Hugdal, Jannik Weum, Albert Berbatovci, Marius Bondø Garstad. Foran f.v.: Marius L. Larsen, Arton Ademi, Morten Modalsli Torset, Olav Bleivik Wist.


De blåkledde fra Tillerbyen ble plutselig toppidrettsutøvere på en helt vanlig søndag i 2011 - faktisk akkurat på denne dagen, 27. mars.

Tiller Futsal ble påmeldt i 1. divisjon Trøndelag to år tidligere som en hyggelig greie i de mørke vintermånedene, men det var i 2010/11-sesongen at det virkelig tok fyr i teltet. Herrelagets assistenttrener Frode Bergmann tok på seg oppgaven som hovedtrener for innendørslaget, og de blå havnet øverst i lokalserien og fikk dermed spille opprykkskvalifisering i slutten av mars.


Fire strafferedninger på rappen

Tiller dro nedover til Oslo og Ekeberghallen for å kjempe mot likesinnede i den tre dager lange kvalifiseringen med godt humør og absolutt ingen press. De to første innledende kampene startet på fredagskvelden, kun få timer etter ankomst på Gardermoen, der de slo Nordpolen 2-1 og hardtsatsende Trondheim 6-2.

Lørdagen endte uten de store jubelscenene, da Oslo City vant 3-2 og så ble det 1-1 mot Sjarmtrollan. Det betydde at Tiller måtte unngå tap mot Larvik-laget Nesjar i gruppefinalen på søndag.

Den ble derimot altfor spennende. Jannik Weum sendte Tiller i ledelsen før Nesjar utlignet. Albert Berbatovci styrte inn spillende trener Frode Bergmanns frispark like før slutt, før sistnevnte hamret inn den avgjørende 3-1-scoringen selv.

Det hører med til historien i all ydmykhet at det må beskrives med mer dramatikk. På stillinga 1-1 fikk Nesjar to timetere (straffer), men begge forsøkene ble reddet av Tiller-keeper Marius Larsen. Etter Berbatovcis 2-1-scoring fikk Nesjar to nye timetere, men heller ikke denne gang klarte de å overliste burvokter Larsen som reddet to nye avslutninger fra nært hold helt på tampen.


Sterk finaleseier og mye kebab

Dermed var Tiller klar for en ren opprykksfinale mot hovedstadslaget Flamuri. Vinneren ville rykke opp til eliteserien.

Men det var egentlig aldri noen tvil. Vegard Skorstad sørget for en tidlig Tiller-ledelse før han doblet den ganske raskt. Morten Modalsli Torset fikset 3-0 rett før pause, mens Berbatovci økte ledelsen til 4-0 umiddelbart etter sidebytte.

Skorstad satte inn 5-0 etter at aggressive Flamuri pådro seg et direkte rødt kort før Jørn André Hugdal fastsatte sluttresultatet til 6-0 etter en lekker chip over keeper fra sju meter.


Dermed kunne Tiller juble over opprykk til eliteserien i futsal etter en fantastisk helg i Oslo med ekstremt mye kebab fra Bislet Kebab godt plantet i magesekken.


Nå ventet noen år med gode minner på øverste nivå for gutta fra Tiller.Tiller til 1. divisjon

Postet av Marius L. Larsen den 13. Nov 2019

Tiller skal spille 1. divisjon futsal til vinteren. Her er siste nytt om våre fem (!) futsallag.

Denne gjengen får selskap av noen av klubbens beste herrespillere i vinter.


Sesongen til de blåkledde fra Tillerbyen slutter egentlig aldri. Den tar en liten pause rundt juletider, bare.

Rett etter utesesongen er ferdig, er lagene i gang med innendørstreningene i blant annet KVT-hallen.

Midt i mellom cuper, har klubben også lag i seriesystemet på både herre- og kvinnesiden. I år er det hele fem lag som skal kjempe om både gode prestasjoner og ikke minst plasseringer.

Nytt for året er at herrer-1 har fått en plass i 1. divisjon. Rennebu, som opprinnelig vant 2. divisjonsavdelingen sist sesong, takket nei til opprykk. Dermed fikk Tiller, som havnet på 2. plass, spørsmål om å overta plassen på nivået over.

Det takket klubben ja til.


Kjemper om nasjonalt sluttspill

Dermed stiller Tiller tre lag på herresiden i den snart kommende futsalsesongen. Førstelaget vil bestå av herrespillere som ikke spiller i eliteserien og de mest ivrige yngre spillerne. Tiller 2 og 3 vil være spillere fra blant annet yngres avdeling.

Klarer herrer-1 det kunststykket å vinne avdelingen, skal de spille kvalifisering om opprykk til eliteserien.

På kvinnesiden stiller Tiller også i år to sterke lag som skal kjempe om nasjonalt sluttspill. Sist sesong vant Tiller bronsemedalje etter å ha gjort sine saker strålende både innledende og i sluttspillet i Oslo.

I år går lagene for gull.


Seriestart 23. - 24. november

Samtlige lag spiller to runder før jul, der kvinnene og herrer-1 spiller fem runder etter nyttår mens herrer-2 og 3 spiller tre.

Herrer-1 åpner ballet lørdag 23. november kl.13.00 mot Byneset, og kvinnelagene møtes til et internoppgjør allerede i første kamp dagen etter, søndag 24. november, kl.09.45.

Disse kampene spilles i Leangenhallen.

Herrer-2 og 3 skal også møtes til dyst i seriestarten lørdag 30. november kl.12.50 i Ladehallen.


Oversikt:
1. divisjon herrer
1. divisjon kvinner
2. divisjon herrerFør futsalsluttspillet: Kjemper om mestertittel

Postet av Marius L. Larsen den 21. Mar 2019

Tiller Idrettslag Fotball kan bli norgesmester i futsal i helga. Les deg opp før den avgjørende runden i Oslo.

Blir det et nytt norgesmesterskap til de blåkledde fra Tillerbyen i helga?


Futsal nasjonalt sluttspill (NM) kvinner
Lørdag 23. - søndag 24. mars 2019
Bjørnholthallen (Oslo)

Følg Tillers kamper direkte på Twitter
Se eksklusive klipp fra oppholdet på Snapchat


Tiller Idrettslag Fotball er ekstremt klare for en ny tur til hovedstaden, og denne gangen skal det kjempes om en mestertittel. De blåkledde fra Tillerbyen kan bli kåret til Norges beste futsallag, men da må en knallhard jobb gjøres i fire kamper.

Visste du forresten at Tiller har hatt suksess med futsal i Oslo tidligere?

I slutten av mars 2011 skulle Tiller Futsal kjempe om en plass i eliteserien etter å ha vunnet sin 1. divisjonsavdeling. Opprykksdramaet i Ekeberghallen endte særdeles godt med en 6-0-seier i finalen.

Kan en ny Oslo-bragd skje igjen åtte år senere?


Les også: Tiller til eliten (adressa.no)


Dette er futsalsluttspillet

De blåkledde skal spille to kamper lørdag og forhåpentligvis like mange kamper søndag, men først kan vi ta en titt på hva sluttspillet inneholder.

Totalt er seks lag kvalifisert til et nasjonalt sluttspill på bakgrunn av sine prestasjoner i lokale 1. divisjonsserier. Dette sluttspillet skal kåre en nasjonal mester - norgesmester - i kvinneklassen. Lagene som deltar, er Vålerenga, Oslostudentene (begge Oslo), Lyngbø (Hordaland), Stakkevollan (Troms), Utleira og Tiller (begge Trøndelag).

De seks kvalifiserte lagene deles opp i to grupper á tre lag som skal spille to innledende kamper hver. Kampene varer i to x 20 minutter med effektiv spilletid de siste to minuttene i andre omgang.

Lagene som havner på første- og andreplass i gruppa skal spille semifinaler på søndag. Her er det vanlige utslagsregler som gjelder (semifinalevinnere til finale, tapere til bronsefinale).

Lagene som havner på tredjeplass i gruppa skal spille plasseringskamp.

Ved uavgjort i utslagsrundene skal det spilles inntil to x fem minutter ekstraomganger med effektiv spilletid. Her er det golden goal som er tellende regel.

Ved uavgjort etter ekstraomganger, blir det straffesparkkonkurranse. Tre spillere fra hvert lag skal ta straffespark, deretter en og en til en vinner blir kåret.


Her er Tillers motstandere

I de innledende kampene er Tiller trukket mot Oslostudentene og regjerende mester Stakkevollan. Øvrige lag er i den andre gruppa.

Oslostudentene (OSI):
Ble kvalifisert til sluttspillet etter en dramatisk siste seriekamp mot utfordrer Skeid. OSI vant 3-2 og fikk dermed fem poengs luke til Skeid, men det var hele ti poeng opp til serievinner Vålerenga.

Stakkevollan:
Fullstendig overlegen i sin lokale serie i Troms. 12 kamper, 36 poeng og 143-15 i målforskjell var fasiten etter endt sesong. Ble nasjonal mester i fjor og er skyhøy favoritt også i år.

Vålerenga:
Hadde få problemer i Oslo-serien. Ledet tidlig tabellen og så seg aldri tilbake. Kun to tap på 15 oppgjør.

Lyngbø:
Vant sin avdeling i Hordaland knepent, kun to poeng foran likesinnede Krohnsminde. Slo dem kontrollert 5-2 helt på tampen.

Utleira:
Ble det beste laget i Trøndelag med sin avdelingsseier foran nettopp Tiller. Etter totalt fire kamper mot begge Tiller-lagene, sto de igjen med 12 poeng.


Slik spilles kampene

De blåkledde fra Tillerbyen skal som tidligere nevnt spille to innledende kamper på lørdag før utslagsrundene starter på søndag.

Alle kamper spilles i Bjørnholthallen i Oslo. Hallen ligger plassert sør i Oslo, i Søndre Nordstrand bydel.

Lørdag:
kl.10.00 OSI - Tiller
kl.13.00 Tiller - Stakkevollan

Søndag:
kl.10.00 semifinaler
kl.11.30 plasseringskamp tredjeplass gruppe A vs B
kl.13.00 bronsefinale
kl.14.30 finale

Se full oversikt over alle kampene med mer informasjon her.


Lagnytt fra Tiller

Blåtrøyene reiser nedover til hovedstaden i privatbiler fredag formiddag. Det blir overnatting på hotell og et punktlig opplegg fra start til slutt.

Lagledelsen har tatt ut følgende spillertropp:
Marthe Jakobsen, Celine Kleiven Vevle, Vilde Winge Kristiansen, Kaisa Øien Aune, Sara Bye-Andersen, Ida Skauge Stiles, Marie Methi, Mia Bjerkan, Synne Bye-Andersen, Thale Hinsverk, Andrea Holm Aune.

I tillegg var Tonje Gravdal tatt ut, men hun er fremdeles skadet i noen uker til grunnet et kraftig overtråkk for et par uker siden.

Fra trenerteamet er Geir Arne Kristiansen, Pål Nyheim, Lise Methi og Marius Larsen med til Oslo.


Følg med overalt

Som alltid når Tiller er på tur, så må det hyppige oppdateringer til for at følgerskaren på hjemmebane skal få sin Tiller-dose.

I sedvanlig god stil, vil alle Tiller-kampene i Oslo bli oppdatert direkte på Twitter. Dette sosiale mediet er en kjent yndling for mediaavdelingen, men det er også gledelig å merke seg at svært mange Tiller-supportere har registrert seg på Twitter for å følge lagenes kamper.

Det koster absolutt ingenting, og visste du at du kan få alle våre Twitter-oppdateringer rett på mobilen din?

Last ned Twitter-appen på mobilen og registrer deg. Søk deretter opp "Tiller Fotball" og følg oss. Så trykker du på bjelletegnet på profilen vår og "Alle tweets". Nå får du varsler rett på hjemskjermen på mobilen uten at du trenger å løfte en finger.

I tillegg til Twitter, vil vi oppdatere dere der hjemme med bilder og videoklipp fra alle dagene i Oslo på Snapchat. Følg oss gjerne der også - vi heter det samme på alle plattformer (@tillerfotball).


FORZA TILLER!