Postet av Marius L. Larsen den 5. Sep 2023

Tiller prøver å nå sin første semifinale i NM J19 noensinne torsdag kveld.

Denne gjengen sørget for storjubel i Tromsø. Nå venter Steinkjer på veien mot en historisk semifinale.

De blåkledde fra Tillerbyen spiller kvartfinale i NM J19 på torsdag kl.18.00, da de gjester Steinkjer på Guldbergaunet Stadion.

Tiller avanserte til kvartfinalen ved å slå ut Tromsø IL 2020 hele 7-0 på bortebane i åttedelsfinalen, mens Steinkjer beseiret Bossmo & Ytteren 3-1 etter to sene scoringer på hjemmebane.

Tiller må merkelig nok ut på tur igjen, men laget aksepterer forholdene - og nord i Trøndelag har de vært før med stor suksess.

Ble straffet i Ålesund

To ganger tidligere har de vært i kvartfinaler. Begge gangene har de tapt på straffesparkkonkurranse. Fellesnevneren har vært at lagene de tapte for, gikk hele veien og ble norgesmester to måneder senere.

En septemberdag i 2017 skulle Tiller gjeste FK Fortuna Ålesund (i dag AaFK Fortuna) i kvartfinalen. En måned tidligere hadde Pål Nyheims mannskap beseiret selveste Trondheims-Ørn (i dag Rosenborg) på TOBB Arena Sør, der Tiller vant fullt fortjent 3-2 foran bortimot 300 tilskuere.

Mot Fortuna Ålesund på en vanskelig gressbane var det hjemmelaget som tok ledelsen før Andrea Sivertsen Broholm utlignet rett før pause. Kampen ebbet ut i ekstraomganger og etter hvert straffespark, der Tiller trakk det korteste strået.

- Vi følte vi burde ha vunnet ut ifra store målsjanser. Vi hadde gjort hjemmeleksa og leverte en solid prestasjon gjennom 100 tøffe minutter, men dessverre var det ikke nok etter straffesparkene. Ekstra surt var det at det var Fortuna som den gang ble norgesmester, da vi følte det kunne ha vært oss, forteller nåværende assistenttrener på A-laget Pål Nyheim, som da var hovedtrener for J19-laget.

Det hører med til den kjente historien at Tiller senere det året ble norgesmester i J16-klassen - en helt enestående prestasjon.

Bedre forberedt denne gang

I fjor avanserte Tiller til kvartfinalen i samme turnering. Da ventet Molde på motsatt halvdel foran en fullstappet TOBB Arena Sør.

Gjestene tok ledelsen før Hedda Stuedahl-Karlsen og Isabel Teigen snudde kampen i første omgang. Etter sidebytte var det en kontroversiell avgjørelse som førte til 2-2 og spilleforlenging, der kampen endte med straffespark som Tiller tapte knepent.

- Vi hadde et godt Molde-lag i kne og kunne fort ha avgjort kampen etter både 90 og 100 minutter, men det ville seg ikke foran mål. I straffesparkkonkurransen var vi dessverre ikke gode nok, men der har vi lært siden sist. Vi er klare for å møte Steinkjer, også i en eventuell straffesparkkonkurranse, meddeler U20-trener Rune Olufsen.

Tiller vant Norway Cup i J19-klassen etter å ha beseiret selveste Vålerenga på straffespark.

Nå står det om en semifinalebillett i Norgesmesterskapet.

Torsdagens kamp oppdateres direkte i tekstformat på X (tidligere Twitter).