Til kvartfinale i NM

Postet av Marius L. Larsen den 17. Aug 2023

(J19 Tromsø 0 - 7 Tiller) FLØYA ARENA: Da Tiller endelig fikk hull på byllen, løsnet det skikkelig. Og de blå ble klare for kvartfinale i J19-NM.

Isabel Teigen (i midten) scoret et hinsides mål mot Tromsø.

* Stanget i 40 minutter
* Johansen sprakk nullen
* Årets mål fra Teigen?
* Tidlig punktering i andre omgang
* Hattrick av Kalvøy Bye
* Kvartfinale neste

En hyggelig mottakelse i Nordens Paris skiftet raskt retning til konkurranse og viljen til å avansere i Norgesmesterskapet.

Tiller var det dominerende laget de første 40 minuttene, men de klarte ikke å sette ballen i mål. Annulert mål, tverrliggerskudd og redning på målstreken var bare noe av det som skjedde.

Men endelig så smalt det i nettmaskene. Et perfekt hjørnespark fra Ingeborg Nyberg Hansen ble stanget i mål av Kaja Sofie Johansen, til ellevill jubel blant de blåkledde og en oransjekledd spiller.

Og nå gjaldt det å følge med, enten på X (tidligere Twitter) eller Nordlys-sendingen. Litt over to minutter senere slo kaptein Synne Aunehaugen en god pasning mot Emma Kalvøy Bye, men en Tromsø-spiller stusset ballen litt oppover og bakover. Der dukket sistnevnte opp i en rakettfart og headet inn 2-0 på lekkert vis fra tolv meter.

Tiller-dominans fra start til slutt

Men det stoppet ikke der før en velfortjent pause. Les nøye nå; kanskje ble årets mål scoret på Fløya Arena denne dagen. Tiller stupte framover i angrep, og et innlegg fra Vilde Bjørgård Kristiansen havnet hos Isabel Teigen på omtrent 15 meter. Hun hamret løs på hel volley - ballen skrudde seg ikke - i lengste hjørne på det lekreste vis, og dermed 3-0.

Etter sidebytte fortsatte Tiller å dominere. De gikk for det fjerde målet, og det fikk de. Kvarteret ut i andre omgang økte Emma Kalvøy Bye ledelsen til 4-0 alene med keeper etter en solid målgivende pasning fra Andrea Buberg.

Få minutter senere var Bye servitør til Cornelia Nordtug Knudsen som økte til 5-0 fra ti meter, før Bye scoret sitt hattrick på en retur på et heidundrende skudd via kryssfestet fra Ella Selvaag Solbakken.

Resultatet ble fastsatt da Nyberg Hansen satte inn 7-0 på et smart skudd fra kloss hold i nærmeste hjørne.

Dermed er Tiller videre til kvartfinale i J19-NM for andre året på rad. En fantastisk prestasjon!

Oppsettet er i skrivende stund ikke klart, men kan komme tidligst fra neste uke.

Tromsø IL 2020 0 - 7 Tiller IL
0-1 Kaja Sofie Johansen 40'
0-2 Emma Kalvøy Bye 43'
0-3 Isabel Teigen 45'
0-4 Emma Kalvøy Bye 61'
0-5 Cornelia Nordtug Knudsen 65'
0-6 Emma Kalvøy Bye 77'
0-7 Ingeborg Nyberg Hansen 87'