Sliteseier over Sogndal

Postet av Marius L. Larsen den 24. Jun 2023

(Tiller 1 - 0 Sogndal) TOBB ARENA SØR: Kvinnelaget slet mot et godt Sogndal-lag, men det holdt til tre nye poeng lørdag ettermiddag.

Jubel og tre nye poeng for Tiller etter vinnermål av Vilde Winge Kristiansen (t.h.).

* Slurvete åpningsminutter
* Aggressive Sogndal-spillere gjorde det vanskelig
* Winge Kristiansen scoret like før pause
* Sjanser begge veier etter sidebytte
* Fjerde strake seier

De blåkledde fra Tillerbyen fikk det tøft mot duellvillige Sogndal-spillere, men de skapte allikevel noen målsjanser. Andrea Buberg skjøt midt på keeper etter ti minutter, og like etterpå var Siri Berg-Johansen en skotupp unna å kontrollere en perfekt stikker fra Marie Schult Optun.

Sogndal var det førende laget i en svak midtperiode av hjemmelaget, men så kom de seg mot slutten av omgangen. Seks minutter før pause så smalt det i nettmaskene. Et godt angrep og innlegg endte med at ballen rullet ut til Vilde Bjørgård Kristiansen på 16 meter. Hun skjøt mot mål, traff en Sogndal-spiller og ballen stoppet hos navnesøster Vilde Winge Kristiansen som fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0 fra seks meter.

Få minutter senere prøvde Berg-Johansen lykken på et godt frisparkskudd fra 25 meter, men Sogndals gode sisteskanse hang med på notene og reddet forsøket nede til høyre.

Gigantiske målsjanser

Andre omgang startet like bra som den første avsluttet. Winge Kristiansen fikk en stor mulighet fra tolv meter på et smart innlegg av Sandra Aardahl Gulstad, men ballen føyk over mål.

Rett etterpå var det et slags innlegg-skudd fra Berg-Johansen som snek seg like utenfor lengste stolpe, og etter en time scoret Andrea Sivertsen Broholm på en smart pasning fra Hedda Stuedahl-Karlsen - men kun til frustrasjon ettersom målet ble annulert for offside.

Stuedahl-Karlsens harde skudd på innlegg fra Mari Kristine Vik ble godt reddet av keeper, og da Berg-Johansen rundet keeper 13 minutter før slutt trodde alle at det skulle bli 2-0 - men så reddet en Sogndal-forsvarer akkurat på målstreken.

I motsatt ende holdt Tiller på å kløne det til i bakre rekker, men de fikk akkurat klarert ballen unna rett utenfor 16-meteren.

På overtid kunne faktisk Sogndal ha fått med seg ett poeng, men skuddet fra åtte meter gikk heldigvis rett på Tiller-keeper Kaisa Øien Aune.

En tøff fysisk batalje endte dermed med en fortjent 1-0-seier for våre beste kvinner.

Neste kamp er også den siste før sommerferie. Lørdag 1. juli venter Frigg i Oslo, en kamp vi selvsagt dekker direkte på Twitter (den også).

Tiller IL 1 - 0 Sogndal FK Damer
1-0 Vilde Winge Kristiansen 39'

11. runde 2. divisjon kvinner avd. 1
Lørdag 24. juni 2023 kl.13.00
Gule kort Tiller: Synne Aunehaugen (23'), Marie Schult Optun (87')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen (k), Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Sivertsen Broholm, Andrea Buberg, Marie Methi, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Siri Oline Berg-Johansen.

46' Methi --> Hedda Stuedahl-Karlsen
46' Bjørgård Kristiansen --> Mari Kristine Vik
69' Winge Kristiansen --> Emma Kalvøy Bye

Reserver: Marita Flataunet, Emma Jensen, Maria Alvestad Høvik, Mari Steinbråten Krogsgård, Synne Helen Kvernberg.