Rett bak toppen

Postet av Marius L. Larsen den 20. Jun 2023

(Tiller-2 6 - 0 Nardo) TOBB ARENA SØR (TILLER): Kvinner-2 tar seriekamppause på 3. plass på tabellen i 3. divisjon etter storseier mandag kveld.

Ida Sofie Bye-Andersen (nr to f.v.) scoret to mål da Nardo ble beseiret 6-0 på eget kunstgress.

* Jevn start før Tiller dro ifra
* Bye-Andersen scoret to
* 4-0 til pause - flere strålende angrep
* Alstad fjernet spenningen tidlig etter sidebytte
* Alle i kamptropp med rikelig spilletid

Det spørs om rekruttene hadde lest kamprapporten fra Valle Hovin dagen i forveien, for det første kvarteret var prikk lik A-lagets oppgjør mot Vålerenga, der lite stemte med ballen i føttene og det var motstanderen som var mest på hugget.

Allikevel var det Tiller som tok ledelsen også på TOBB Arena Sør. Emma Kalvøy Bye slo gjennom Ida Sofie Bye-Andersen med en lekker bakromspasning, men målet var langt fra ferdigscoret. Sistnevnte passerte to forsvarsspillere og keeper før hun satte ballen i det åpne buret til 1-0 for blåtrøyene.

Ni minutter senere ble det jubel igjen. Cornelia Nordtug Knudsens perfekte innlegg landet rett på foten til angrepsmakker Rikke Olufsen, som plasserte ballen i nærmeste hjørne fra nært hold.

Hjemmelaget var virkelig på offensiven etter det første målet. 3-0 kom fem minutter før pause, og i mellomtiden traff Bye-Andersen tverrliggeren og Kalvøy Bye headet like over mål fra kloss hold. Sistnevnte skjøt et knallhardt skudd fra svært skrå vinkel, via armen til keeper og en sprettball på to meter. Der sto Nordtug Knudsen som hadde verdens enkleste jobb med å sette Tillers tredje.

Men de ga seg ikke der. Til pause sto det 4-0. Nok en gang var Nordtug Knudsen arkitekten da hun serverte Kalvøy Bye alene med keeper. Igjen ble keeper rundet før ballen trillet elegant over målstreken.

Styring fra sju meter i bue over keeper

Andre omgang startet med et herlig angrep. Olufsen spilte fri Michelle Kveberg Alstad på vei gjennom, og fra 14 meter skjøt Alstad hardt og plassert i lengste hjørne på første berøring. 5-0 og kampen var i realiteten over.

Tiller-keeper Marita Flataunet måtte i aksjon ved et par anledninger utover i andre omgang, for vertene dabbet litt av i intensiteten i sommervarmen.

Det tok seg opp igjen siste kvarteret, og det lå et mål til i lufta etter at Emma Jensen, Hanna Bromset-Sætran og Alstad hadde en stor mulighet hver. Minuttet før full tid skjøt Jensen et skudd fra et hjørnespark mot mål. På sju meter hadde Bye-Andersen plassert seg, og hun styrte ballen i en perfekt bue over keeper og i nettmaskene til 6-0.

Dermed kan det unge Tiller-laget juble over nok en trepoenger og en strålende gjennomført kamp. Denne seieren fører dem opp på en særdeles god 3. plass på tabellen, med kun to poeng som skiller opp til toppen.

Dette var den siste seriekampen for U20-gruppa, men laget tar aldeles ikke fotballferie riktig ennå. Fremdeles gjenstår Skandia Cup og et par uker med treninger før spillere og trenere skal få hvile seg i form til sommerens store høydepunkt, nemlig Norway Cup.