Slo ut Rosenborg i NM

Postet av Marius L. Larsen den 14. Jun 2023

(Tiller 3 - 0 Rosenborg) TOBB ARENA SØR: Tiller er videre i J19-NM etter en strålende seier onsdag kveld.

Hedda Stuedahl-Karlsen (i midten) var i storslag mot Rosenborg.

* Dobbel fra Stuedahl-Karlsen og ett fra Buberg
* 3-0 til pause
* Ikke en målsjanse imot før 65 minutter
* Bunnsolid bakover
* Videre til 3. runde i august

De blåkledde fra Tillerbyen leverte fra første stund i over 25 varmegrader onsdag kveld. Etter noen tette og jevne åpningsminutter, var det hjemmelaget som jublet først. De brøt gjestene midt i banen og Hedda Stuedahl-Karlsen satte i gang en kontring som hun banket i nærmeste hjørne til 1-0 fra 14 meter på flott vis.

Ti minutter senere gjorde hun det igjen. Emma Kalvøy Byes lekre pasning i bakrom endte med en iskald scoring mellom føttene på målvakta, og dermed 2-0 til Tiller - og to mål fra Stuedahl-Karlsen.

Rosenborg hadde ballen i perioder, men det var Tiller som skapte målsjansene. Etter en halvtime stanget Andrea Buberg inn 3-0 etter et glimrende slått frispark fra Ingeborg Nyberg Hansen.

Kontrollerende andreomgang

Det kunne faktisk ha vært flere mål før pause. Kalvøy Bye hadde to store muligheter alene med keeper, Ida Sofie Bye-Andersens skuddforsøk gikk like utenfor og samtidig hadde kaptein Synne Aunehaugen et mål annulert for offside.

Andre omgang bar preg av et Tiller-lag som hadde god kontroll. Bortelaget trillet ballen mer enn vertene, men det første skuddet på mål kom etter 65 minutter som Tiller-keeper Marita Flataunet tok seg enkelt av.

Spillet bølget litt frem og tilbake mot slutten, der nevnte Flataunet måtte i aksjon helt på tampen. Tiller mistet ballen på 20 meter, og en hvitkledd angriper kom plutselig alene mot mål, der Flataunet vartet opp med en solid redning i lengste hjørne.

Buberg scoret igjen, men nok en gang ble det avblåst for offside. På overtid kom Stuedahl-Karlsen i en god skuddposisjon, der keeper gikk seirende ut av duellen.

Tiller kunne til slutt juble over en kruttsterk 3-0-seier og avansement i årets J19-NM.