J19: Fortuna 5 - 4 Tiller (e.str.)

Postet av Marius L. Larsen den 10. Sep 2017

AKSLA STADION (ÅLESUND): Tiller leverte en strålende NM-kvartfinale, men hadde ikke Fru Fortuna på sin side og måtte se seg slått etter straffesparkkonkurranse.

Vi er stolte av dere, jenter! Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Marius L. Larsen.

Dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen hadde opplevd en perfekt oppladning til en spesiell kamp denne søndagen, og det var ingen tvil om at Tiller var skikkelig på hugget i åpningsminuttene.

Før tre minutter var spilt skjøt Celine Kleiven Vevle like utenfor på et frispark fra 22 meter, og ikke lenge etterpå måtte det en god redning fra keeper til å hindre scoring fra Andrea Holm Aune.

Tiller fortsatte å male på, og det var nesten av Ina Sofie Rokne klarte å runde keeper i en tett duell etter pasning fra Andrea Sivertsen Broholm, men sisteskansen fikk avverget i siste liten.

Fortuna kom bedre med etter hvert, men de fikk sin første målsjanse etter 21 minutter - som dessverre for gjestene endte med scoring. En lang ball i bakrom førte til at vertene scorte alene med Tiller-keeper Marthe Jakobsen, og dermed noe ufortjent 1-0.

Broholm utlignet

Etter baklengsmålet kom flere gode Tiller-minutter, men forsøk fra Holm Aune, Victoria Sande Petersen og Rokne endte med at keeper reddet eller at forsvaret fikk så vidt klarert.

Men så, i første omgangs siste spilleminutt, var det en strålende pasning fra Siri Oline Berg-Johansen og en stuss fra Victoria Sande Petersen som førte til at Sivertsen Broholm kom alene med keeper, og sistnevnte var like rolig som skjæra på tunet og fikset 1-1 på lekkert vis.

Det var også trønderne som var det mest farligste laget i andre omgang, og først hadde både Rokne og Vevle hver sin mulighet fra henholdsvis nært og langt hold, men ingen av forsøkene traff innenfor stengene.

Straffer måtte til

Sande Petersens raid etter en time endte med blokkering i siste liten, og det tok seg ytterligere opp i løpet av det siste kvarteret.

Store Tiller-sjanser kom på løpende bånd. Et hjørnespark og nedfallsfrukt endte med skudd like over mål, mens herlige kombinasjoner fra Emilie Marie Joramo og Sande Petersen nådde nesten en bakromsløpende Sara Bye-Andersen før keeper plukket opp ballen.

Fortuna fikk én stor sjanse som traff tverrliggeren sju minutter før full tid, og helt på tampen måtte det en ny keeperredning til for å hindre Sande Petersen et mulig vinnermål.

Med 1-1 etter full tid, gikk kampen til ekstraomganger. Der var det ingen som fant veien til nettmaskene, og da måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Der tapte Tiller 4-3, og dermed var årets NM-eventyr over for denne gang.

Vi ønsker å takke våre fantastiske spillere, trenere og foreldre/supportere for utrolige opplevelser i årets J19-NM! Et nytt kapittel i historiebøkene har blitt skrevet, da Tiller aldri før hadde spilt en kvartfinale.

I tillegg sender vi en ekstra stor takk til eminente Hanne Holm for nok en gang å ha filmet oppgjøret direkte på Facebook. På det meste var det 156 forskjellige seere, og sendingen nådde ut til over 1000 forskjellige.

Neste kamp for denne gjengen er borte mot Leik torsdag 14. september kl.20.00 i 4. divisjon kvinner avdeling 3.

J19: FK Fortuna Ålesund 1 (1) - (1) 1 Tiller IL (5-4 e.str.)