J19: Tiller 5 - 4 Steinkjer (e.str.)

Postet av Marius L. Larsen den 2. Mar 2017

TOBB ARENA (TILLER): En forrykende cupkamp hadde alt onsdag kveld; scoringer rett før slutt, ekstraomganger og straffesparkkonkurranse - og Tiller-seier!

Tiller jubler over avansement i cupen. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen møtte et godt organisert Steinkjer-lag i første kvalifiseringsrunde i J19-NM denne onsdagskvelden, men allikevel fant blåtrøyene noen smutthull gjennom forsvaret de første minuttene.

Fjorårets toppscorer Victoria Sande Petersen var sentral i angrepene til å begynne med, og etter fire minutter serverte hun Siri Oline Berg-Johansen på nærmest åpent mål fra nært hold, men utrolig nok reddet en Steinkjer-spiller på strek i siste sekund.

Få minutter senere var Sande Petersen på ferde igjen, men skuddet alene med keeper snek seg utenfor.

Det var deja vú etter en halvtime, men samtidig var Steinkjer bedre med i kampen. De var nære ved flere anledninger, men flere av bakromspasningene tok en offensiv keeper Marthe Jakobsen seg av, som for øvrig signerte for Tiller for kort tid siden.

Nesten, nesten, nesten

Andre omgang startet som den første med store Tiller-sjanser.

Tre minutter etter avspark kunne Tonje Gravdal ha styrt blåtrøyene i føringen fra fire meter, men forsøket endte til side for mål.

Tiller var det førende laget i sluttminuttene, selv om nordtrønderne var giftige hver gang de overtok ballen og spesielt på overganger.

Ti minutter før full tid var Ina Sofie Rokne centimetere å skli inn 1-0 på et innlegg fra Sande Petersen, men Tiller ga aldri opp.

To sene scoringer

I det 85. spilleminutt ble det stor jubel på TOBB Arena da en iskald Sande Petersen lurte to Steinkjer-spillere og satte ballen rolig til side for keeper og i mål til 1-0.

Dessverre for hjemmelaget varte ikke jubelen lenge. Kun tre minutter senere utlignet Steinkjer på et hjørnespark, da en umarkert gulkledd spiller stanget inn 1-1 fra sju meter.

Kampen gikk til ekstraomganger (to x fem minutter, red.anm.), men her ble det ingen avgjørelse, og vinneren måtte kåres på straffesparkkonkurranse.

Trippel fra Jakobsen - matchball Gravdal

En noe kald tilskuermasse fikk opp pulsen da spillerne gjorde seg klare for skuddene fra ellevemetersmerket. Lagene fulgte hverandre tett, og var likt etter alle ti straffetakere. Da hadde begge lag scoret tre ganger hver (totalt 4-4).

Så skulle en og en opp for å treffe nettmaskene. Både Steinkjer og Tiller skjøt over mål på sine forsøk nummer seks, og en ny runde måtte til.

Tiller-keeper Jakobsen reddet Steinkjers sjuende skudd og hennes tredje i konkurransen, noe som gjorde at Gravdal kunne sende Tiller til neste utslagsrunde.

Spilleren med nummer 8 på ryggen fjernet all tvil da hun hamret inn seiersmålet og 5-4 til vertene.

Tiller er dermed videre til neste runde i J19-NM!

PS! Marthe Jakobsen, Siri Oline Berg-Johansen, Nora Krafft Sæther og Stephanie Johansen fikk alle sin offisiell utendørsdebut for Tiller i kveld! Vi gratulerer med flotte prestasjoner!

J19: Tiller IL 1 (0) - (0) 1 Steinkjer FK (5-4 e.str.)
1-0 Victoria Sande Petersen 85'