Volleyperle var ikke nok da Utleira tapte

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 15. Jun 2016


(Utleira – Malvik 2-4) Et Utleira i flytsonen måtte dessverre se seg slått på eget gress i onsdagens puljeoppgjør mot Malvik.


Mål:

Martin Johansen (1-0)

Malvik (1-1)

Øystein Nilsen (2-1)

Malvik (2-2)

Malvik (2-3)

Malvik (2-4)


Hoveddommer: Tobias Hyldmo (Astor Fotballklubb)


Utleira XI (4-3-3)


Jonas Sæther


Lasse Gjengår – Pål Gunnar S. Hovelsen – Magnus Johansen – Vegard R. Kvalvær


Christian Aamodt – Martin Krogstad – Anders Hanssen


Øystein Nilsen (K) – Martin Johansen – Eine Rokkones


Innbyttere: Vegard Fjellgaard, Yama Moradi, Stian B. Hansen, Jørgen Blokkum og Jan-Eirik Laugsand


Med all denne profesjonelle fotballen som foregår i Frankrike for tiden, passet det bra med et lite høydepunkt i uka da Utleira tok imot femtedivisjonslaget Malvik i et oppgjør om videre avansement i OBOS-cupen. Det ble dessverre et lite avbrekk i fotballfesten for de oransje denne kvelden, ettersom resultatet ble et bittert tap.

Det var altså slik at Utleira hadde praktisk talt ingen mulighet til viderespill i OBOS-cupen, men Stubbangjengen virket motiverte og klare for å bidra med upåklagelig innsats og kremfotball, som alltid.


Velvillig dommertrio

I åpningsminuttene var kampen preget av to svært forsiktige fotballag, hvorav hverken den ene eller den andre ønsket et tidlig baklengsmål. Derfor ble det til slutt faste situasjoner som måtte til for å sparke litt liv i oppgjøret.

Det var først etter kvarteret var spilt, at en straffe ble tildelt vertene. En utilsiktet felling ble slått ned på, og en selvsikker Martin Johansen fikk sjansen fra ellevemetersmerket. En sikker avslutning kjælte seg inn blant nettmaskene i høyre hjørne, og dermed var stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Men dagens dommertrio var tilsynelatende i det rause hjørnet denne kvelden, og et nytt straffespark ble tildelt i favør Malvik bare minutter etter det forrige. Dermed ble det også en enkel sak for bortelaget å redusere stillingen til 1-1.


Volleyperle fra Nilsen

Et noenlunde tamt oppgjør løftet seg betraktelig, da kaptein for kvelden, Øystein Nilsen, fikk nok av enkle straffemål og et monotont banespill. En bedagelig klarering fra Malvik så ut til å sprette perfekt for lynvingen, som dunket kula i en perfekt bue over en opplagt forbauset målmann hos Malvik. Dermed hadde nok en gang hjemmelaget sørget for topp underholdning og ledelsen 2-1.

Drømmetreffet kunne ganske fort ha blitt en hit på Youtube, og Nilsens inspirasjon ble også senere kjent, da han tilsto å ha beskuet drøssevis av slike perler på nettopp det nevnte nettstedet bare timer før kampen. En suksessoppskrift i utvikling der altså.


Malvik slo tilbake

Det er mye EM-fotball på fjernsynet om dagen, noe som til og med har satt sine spor i stjernespillerne hos Utleira. Det var tydelig at det klødde i beina til keeper Jonas Sæther, da han på ekte Manuel Neuer-vis stupte ut for å avverge et angrep for Malvik. Situasjonen endte dog i frispark til gjestene, men forsøket var hyllet fra tribunene.

Det ble kanskje et lite skår i spillegleden, da et innøvd trekk fra Malviks fronttrio oppsto fra frisparksituasjonen. Et tilbakelegg fra frisparktager kom som en gedigen overraskelse på Utleiras bakre rekker, og en innkommende bueløp fra en Malvik-spiller inn mot 16-meterstreken ga ham nok rom til å sende ballen inn gjennom feltet. Med det bekreftet han nok en redusering på måltavla, ettersom stillingen nå var 2-2.


Dødballspesialistene fra Malvik

De rødkledde kom tydelig forberedt med flere frisparkvarianter i ermet, for det var på frisparkene det skulle skje denne kvelden. En presis innsvinger tok veien mot bortre stolpe i Utleira-buret. Hektiske situasjoner i straffeområdet ble dessverre distraksjoner nok for Utleiras sisteskanse, og dermed snek ballen seg inn i nettveggen bak et tydelig frustrert hjemmelag.

Små marginer og uheldige situasjoner så rett og slett ut til bare å bikke feil vei for de oransje denne junikvelden, noe som kanskje var med på å senke intensiviteten i laget noe.


Malvik punkterte kampen

Utleira var, som seg hør og bør når en ligger under, oppofrende offensivt, men med en stadig mer høytliggende ellever, åpnet det seg også mer bakover. Malvik så sitt stikk til å straffe hjemmelaget, før Utleira i det hele tatt fikk innhentet et uavgjortresultat.

For da nesa til Risvollingene vendte mot Malvik-målet, gjorde de rødkledde en helomvending og etterlot Utleiralaget på hælene. Angrepet resulterte i et innlegg, som etter mye klabb og babb, snek seg inn mellom stolpene til de oransje.

Ved stillingen 2-4, så ikke dommer, Tobias Hyldmo, seg nødt til å dvele noe lenger ved avgjørelsen, og blåste anstendig av kampen. Et bittert tap for Utleira, men ikke noen poeng som vil kunne være svært avgjørende for lagets skjebne videre.


Utleiras Beste: Øystein Nilsen

Tilskuertall: Jevnfordelt

Værforhold: Mildt

Innsats: Slitesterk


Neste kamp for senior spilles mot Mosvik på Utleira kunstgress onsdag 22. juni. Avspark er klokka 20.00. Vi håper å se deg der! :-)


Referent: Magnus Rein Hatletveit


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.