Knepent tap for seniorgutta

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 24. Mai 2016

(Utleira – Kolstad (3) 2-3) Marginene bikket feil vei da Utleira tapte mot Kolstad 3 i mandagens oppgjør.

Øystein Nilsen – Martin Johansen – Eine Rokkones

Innbyttere: Jonathan Mikalsen, Jonas Sæther, Yama Moradi, Martin Mjønes, Jørgen Blokkum, Jan-Eirik Laugsand.

En kald ettermiddag ble rundet av med et solid stykke breddefotball da Utleira tok imot Kolstad på eget gress. Spill på øverste hylle stod på kveldens meny, men dessverre var ikke dette nok til å sende Utleira ytterligere tre poeng nærmere toppen av tabellen.

Pangstart på kampen

Det var ikke slik at publikum hadde rukket å sette seg, før kampens aller første målsjanser røynet på. En dødballsituasjon i favør bortelaget ble gitt bare noen sekunder etter avspark.

En farlig innsvinger ble levert presist inn på skolissene til en rødkledd mann i Utleiras sekstenmeter, som videre kunne legge kula enkelt inn bak en overrasket sisteskanse. Kolstad hadde satt standaren med stillingen 0-1 etter kort tid.

De oransjes forsvarsrekke var tydelig overrumplet av åpningsminuttene, men så ut til å komme til hektene igjen utover i kampen.

Vertene responderte

Kolstad fikk likevel kjenne på motstanden idet hjemmelaget tok over banespillet og rullet opp flere gode muligheter. Et bortelag tydelig tilfredse med den tidlige ledelsen, skulle komme til å få kjenne betydningen av ordtaket «hovmod står for fall», da rot i de rødkleddes forsvar resulterte i at en årvåken Eine Rokkones snappet den løse ballen.

En Kolstad-målvakt langt utenfor sitt sedvanlige beite ble fullstendig sjanseløs da Utleiras Rokkones fyrte ballen opp i lengste hjørne fra gode 20 meters avstand. Dette bidro til en kvikk utligning og stillingen 1-1, til hjemmelagets store begeistring.

Ved pause bestod stillingen 1-1, noe som ga et åpent utgangspunkt for påfølgende omgang.

Et lite stykke Utleira-magi

Ettersom minuttene tikket av gårde og kampen utviklet seg ble banespillet stadig mer sentrert, og duellene desto mer intense. En lengre periode med mye kriging, løste seg til slutt opp ved en frisparksituasjon tildelt de oransje.

Magnus V. Johansen fikk ansvaret for å bevise sin eminente frisparkfot, noe han så til de grader gjorde. Et kunstverk av et frispark seilet over muren og limte seg tett oppe blant nettmaskene i krysset til Kolstads keeper. En høyreist jubel og 2-1 på måltavla varmet enhver med et hjerte i Utleira.

Sluttspurt fra Kolstad

Bortelaget var likevel ikke ferdige med å terge Utleiras forsvarsrekker. Et skremmeskudd fra kloss hold klinket inn i stolpen til hjemmelagets bur, og var bare centimeterne unna å snu resultatet på nytt. Det var likevel bare et forvarsel på hva vertene kunne vente seg av motstand de siste minuttene.

En plutselig målsjanse som i hovedsak kom ut av ingenting, skulle dog bidra til å sette kjepper i hjulene på hjemmelaget denne kvelden. En chip i blinde av et Kolstad i angrep sendte en forbauset, rødkledd angriper alene gjennom. Volleyen han utførte var, dessverre for vertene, praktfult utført, og lagene var igjen like langt med 30 minutter igjen å spille.

Marginer ble avgjørende

De siste minuttene av kampen var preget av to lag som hadde fått ferten av seier. Med en bølgende sjansestatistikk og et jevnspilt banespill skulle det bare marginer til for å vippe kampen i den ene eller den andres favør.

Og det var nemlig akkurat det som skjedde da Kolstad fikk et frispark utenfor Utleiras målområde. Et tilsynelatende ufarlig forsøk fikk en uheldig retningsforandring fra en av Rune Burkelands menn, og snek seg inn i nettet bak et frustrert Utleira. Nok en gang var bare ikke marginene på riktig side, og kampen ble avblåst på stillingen 2-3 til Kolstad.

Utleiras Beste: Magnus Johansen

Tilskuertall: Et dusin

Værforhold: Kaldt til mai å være

Innsats: Ikke ueffen

Neste kamp for senior spilles mot Sjetne 2 på TOBB Arena søndag 29. mai. Avspark er klokka 15.00. Vi håper å se deg der! :-)

Referent: Magnus Rein Hatletveit