Tap i OBOS-cupen for senior

Postet av Fotball G19/Sr herrer den 17. Apr 2016

(Rindal – Utleira 4-1) Utleira måtte se seg slått da de gjestet Rindal på Moan kunstgress søndag 17. april.

Mål:

Rindal (1-0)

Rindal (2-0)

Rindal (3-0)

Rindal (4-0)

Eine Rokkones (4-1)

Hoveddommer: Mohammad Isa Shahamat (Melhus IL)

Utleira XI (4-3-3)

Stian Bratsberg

Thomas Isefjær – Eivind Solum – Eivind Engan – Lasse Gjengår

Martin H. Krogstad – Simen Løvhaugen – Stian B. Hansen

Eine Rokkones – Martin Johansen – Øystein S. Nilsen

Innbyttere: Jonathan Mikalsen, Jørgen B, Yama Moradi, Jonas Sæther, Fredrik Larsen, Kristian Erichsen

Det ble ikke akkurat noen positiv opplevelse for de oransje da de gjestet Rindal og Moan kunstgress denne storslagne fotballsøndagen. For det var hjemmelaget som virket mest tent på å gå seirende ut av OBOS-cupens puljekamp nummer to.

Enveiskjøring for hjemmelaget

Den første omgangen var likevel preget av mye luft under ballen i de første 10 minuttene, før Rindal fikk lagt ballen på bakken og startet det ballinnehavende spillet sitt.

Det første målet i kampen kom etter omtrent 15 minutter ut i den første omgangen. Fine kombinasjoner mellom vertenes midtbane og midtspiss resulterte at Rindal kom seg alene med Utleiras sisteskanse, Stian Bratsberg, noe som videre førte til at den høyreiste spissen hadde få problemer med å sette ballen enkelt til side for keeper.

Utleira hardt straffet

Rindal var aggressive i presset i hele den første omgangen, og luktet hele tiden etter feil i Utleiras forsvar. Dette ga stadig nye muligheter for nettsus for hjemmelagets lynhurtige angrep. Utleiras høyreback slo en feilpasning rett i beina på Rindals spiss, samtidig som gjestenes forsvar var offensivt innstilt, dog defensivt ustrukturert. Dermed hadde Utleiras forsvar ingen mulighet til å hindre en dobling av Rindals ledelse etter en halvspilt første omgang.

Også kampens tredje mål kom etter slurv i de oransjes forsvar. Nok en pasning ble spilt fra forsvaret og rett til vertenes angrep, denne gangen av én av Utleiras midtstoppere. Rindal kunne etter omtrent 30 minutter notere seg for sitt tredje mål for dagen.

Selv om Utleira kom godt inn i kampen de siste 20 minuttene, fortsatte Rindals angrep et hardt kjør. De var flere ganger så å si alene med keeper, men offsider og en storspillende Bratsberg i Utleira-buret hindret flere scoringer. Dermed gikk lagene til pause med stillingen 3-0.

Utleira involverte seg i andre omgang

Kampens andre omgang var i større grad en jevn forestilling hvor begge lag spilte bra og hadde sine muligheter.

Det var ikke før kampuret viste nesten halvspilt andre omgang at Rindals fjerde mål kom. Et innkast mot en løpende midtbanespiller endte i et raid ned til dødlinja før han også plasserte ballen helt etter boka inn 45 grader i Utleiras 16-meter. Dette utspilte seg til et mønsterangrep av hjemmelaget og bidro til å sette 4-0 på dommerens notatblokk.

Utleira med redusering

Etter en dødballsituasjon langt inne på Utleiras banehalvdel, fikk gjestenes forsvar tak i ballen før de leverte en kontrollert klarering ut mot høyre. Ballen ble fraktet hurtig oppover langs Utleiras høyreside, før det ble lagt inn mot den forutinntatte venstrevingen Eine Rokkones, som enkelt kunne sette ballen i mål.

Utleiras Beste: Simen Løvhaugen

Tilskuertall: En halv skoleklasse

Værforhold: Surt og godt

Innsats: God som alltid!

Neste kamp for senior spilles mot Romolslia i første seriekamp på Utleira kunstgress. Avspark er klokka 20.00 søndag 24. april. Vi håper å se deg der! :-)

Referenter: Eivind Rørvik Solum og Magnus Rein Hatletveit