Bryne-kampen berammes på nytt

Postet av Marius L. Larsen den 5. Mai 2023

Tiller frikjennes på alle punkter. 

Kampen mot Bryne ble omtalt i nasjonale medier. Nå er det bekreftet at den skal spilles på nytt. For ordens skyld er bildet tatt presist kl.12.00 den aktuelle dagen.


Tiller Idrettslag Fotball er glad for at Norges Fotballforbund er enig i synspunktet om at kvinnelagets kamp mot Bryne i 2. divisjon skal spilles på nytt.

Det fremkommer i en endelig beslutning tatt i dag, fredag 5. mai.


Bakgrunn: Bryne-kampen utsatt

NFF skriver blant annet i sin redegjøring:
- Bryne henviser til kampreglement § 12-6 om forsømmelse fra arrangør som ville ha medført walkover og 3-0-seier til Bryne. NFF anser at et kraftig snøvær ikke kan lastes arrangørklubb i sin helhet. Tiller har i sin redegjørelse lagt vekt på at klubben forsøkte å holde banen spillbar og de greide det til kl.13.15. En eventuell senere kampstart med 45 minutter er akseptabelt i slike tilfeller.
- NFF finner flere uheldige forhold som spilte inn slik at denne kampen ikke kunne spilles. Kampen ble avlyst av dommer med hjemmel i kampreglementet. Dog ble dette gjort på et for tidlig tidspunkt - før opprinnelig kampstart. Det var snø på banen og ikke spillbar, men NFF anser dette som forhold Tiller ikke kunne forutse.
- NFF vil gå i dialog med klubbene om å beramme ny kamp, som skal spilles så snart som mulig.


- Vi ser framover

Styreleder Torkel Wahl-Olsen er glad for å kunne legge saken død en gang for alle.

- Det har blitt spekulert mye den siste uka av forskjellige aktører, men vi har hele tiden vært bestemt og rolig på at vi hadde en god sak. Vi er glad for at NFF er enig i vår redegjørelse, og vi gleder oss til å ta imot Bryne på TOBB Arena Sør i snarlig framtid.

- Nå ser vi framover, og vi ønsker våre beste kvinner lykke til i bortekampen mot Arendal på søndag.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.