Postet av Marius L. Larsen den 22. Apr 2018

TOBB ARENA (TILLER): Tiller rystet forhåndsfavoritten ved å vinne komfortabelt i seriepremieren i 3. divisjon søndag ettermiddag.

Tiller har fått en knallstart på årets historiske sesong i 3. divisjon.

Rammen rundt storkampen mot Tynset var for alvor satt før kampstart, da bortimot 100 tilskuere hadde møtt opp på TOBB Arena, der det var en høytidelig innmarsj med spillere fra J2011 og med speaker ledet an av ingen ringere enn Magnus Henriksen.

Etter en noe rotete innledning på kampen, var det gjestene fra Nord-Østerdal som startet best. Tiller hadde mer enn nok med å forsvare seg, selv om Mia Bjerkan hadde en gyllen mulighet ved et skudd fra 16 meter, men forsøket ble blokkert i siste liten.

Etter 23 minutter sendte Tynset et skremmeskud i tverrliggeren, og de hadde flere brukbare muligheter i etterkant, men Tiller-forsvaret sammen med keeper Marthe Jakobsen hadde god kontroll på det som kom.

To raske fra Bjerkan og Rokne

Tiller slet med å skape det helt store i første omgang, men gjett om ting ble annerledes etter sidebytte!

Omgangen var ikke tre minutter gammel før Celine Kleiven Vevle sendte Mia Bjerkan alene med keeper med en strålende pasning, og Bjerkan lot seg ikke be to ganger da hun hamret ballen opp i nettaket til 1-0.

60 sekunder senere, da jubelen knapt hadde lagt seg, sto det plutselig 2-0 i målprotokollen. Ina Sofie Rokne kranglet og kjempet til seg ballen dypt inne i gjestenes 16-meter, og i duell med keeper fikk hun styrt ballen i mål.

Nesten for debutant Lund - Gulstad punkterte

Tiller var virkelig på hugget etter dette, og det virket som om ting gikk lettere for seg etter å ha fått tilbake selvtilliten ved hjelp av et par scoringer.

Rokne hadde en ny stor mulighet ti minutter etter sin 2-0-scoring, da hun tok ansvar og gjorde alt selv, men forsøket alene med keeper trillet like utenfor stolpen.

Etter 71 minutter fikk seniordebutant Vilde Lund muligheten til å avslutte et godt angrep fra 16 meter, men dessverre for 15-åringen gikk det gode skuddforsøket rett over tverrliggeren.

Ni minutter før full tid ble kampen derimot punktert, da Sandra Aardahl Gulstad fintet bort motspillere og satte ballen forbi keeper og i mål til 3-0 fra kloss hold.

Kampen ebbet dermed ut en svært tilfredsstillende og fortjent 3-0-seier over en av forhåndsfavorittene denne søndagen.

Neste seriekamp for kvinner A er mandag 7. mai borte mot Strindheim.