Tredje tittel på fire år

Postet av Marius L. Larsen den 30. Sep 2016

Årets J17-lag har kapret sin tredje seriemestertittel på fire år, og vi tar et lite tilbakeblikk på de årene vårt eldste jentelag fikk et voldsomt løft.

Kjent feiring. Øverst 2013, midten 2015 og nederst 2016. Bildemontasje fra Instagram. Alle foto: Marius L. Larsen.


Det var på en augustdag i 2013 undertegnede fikk en epost fra Tore Gravdal, lagleder for J14, som høflig - men bestemt - spurte om det var mulig å få noe oppmerksomhet på tidligere tillerfotball.no (tillersenior.com), ettersom de skulle spille i 1. divisjon på høsten etter å ha beseiret Orkla 13-3 i opprykkskvalifisering fra 2. divisjon.

Til tross for en mulig uvisshet, var jentefotballen i Tiller virkelig på fremmasj med mange spillere på kullene 99-02, og høsten 2013 ble starten på et hegemoni, om man tør å kalle det for det.

Sent i fjor kunne man lese at Tiller stilte lag for første gang på 13 år over J16-årsklassen, og det gikk også mot en ny 0. divisjonssesong på TOBB Arena.


Noe var på gang

Vi kan ta et tilbakeblikk på 16. oktober 2013, i høstsesongens siste seriekamp for J14. Selv om de rykket opp til nivå en rett før sommeren, ledet Tiller 1. divisjon med én kamp igjen å spille. Mot Byåsen på den gang Tonstad kunstgress ville blåtrøyene bli kretsmestere ved seier.

Byåsen ledet 2-1 i andre omgang, men da Celine Kleiven Vevle punkterte kampen med sin 4-2-skåring rett før slutt, kunne jubelen slippes løs.

En spennende gjeng var skapt, og noe stort var på gang.

Vi har kopiert kamprapporten fra oppgjøret til denne lenken.


Tre av fire

I 2014 rykket det unge J16-laget opp til 1. divisjon nok en gang på tidligsommeren, og høstsesongen på et svært tøft nivå endte med en imponerende 4. plass.

I fjor var Tiller kvalifisert for nyopprettede 0. divisjon, og det som man fryktet skulle bli for tøft for Pål Nyheim og Andreas Vevles mannskap, endte med nok et kretsmesterskap og nok en gullmedalje da Tynset ble slått 4-0 på bortebane i den avgjørende kampen.

Senest på onsdag ble alle gode ting tre da Tiller seiret 3-0 over Ranheim, og dermed ble seriemestertittelen sikret to runder før slutt med et purungt lag på banen.

Det mest imponerende vil være hvordan spillerne født i '02 og '01 har nærmest gått rett inn og erstattet de som har slitt med skader og sykdom gjennom årets sesong, men når man også ser på kvaliteten på dagens J14- og J15-lag, så er det kanskje ikke overraskende.


Vi krysser fingrene for at oppturen fortsetter også i 2017!


Forza Tiller!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.