- Vi skal styre kampen

Postet av Marius L. Larsen den 27. Mai 2016

J17-trener Pål Nyheim er klokkeklar i talen da han forteller om søndagens J19-NM-kamp mot Brønnøysund på TOBB Arena: - Vi ønsker å avansere til neste runde.

Hovedtrener Pål Nyheim går for avansement i en svært tøff NM-kamp på søndag. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen tar imot Brønnøysund fra Nord-Norge i 1. runde i J19-NM søndag kl.13.00 på TOBB Arena, og Tiller, som aldri før har vært i en landsdekkende J19-NM-runde, har ingen planer om å ta ting rolig for seg.

- Det vi vet om Brønnøysund er at de ikke har J19-lag i seriesammenheng, men spillerne spiller 2. divisjon senior hvor de møter til dels tøff motstand. Vi forbereder oss som vanlig, er offensiv i tankegangen og ønsker å styre kampen, forteller hovedtrener Nyheim.

- Vi har gjort våre saker veldig bra i J17-serien så langt i år, men vet at dette blir den tøffeste testen hittil. Vi ønsker å sette i gang hurtig bakfra, spille ballen langs bakken og gjerne på deres halvdel. Samtidig skal vi også passe godt på forsvarsspillet.- Årets gladnyhet

Det unge jentelaget, som for øvrig er Tillers eldste, består stort sett av førsteårs juniorspillere og yngre, bortsett fra Thea Bøe Mortensen som er usikker til oppgjøret.

- Thea, Hanne Emilie Falmår og Victoria Berge er usikre, og Statoil Talentleir-spillerne Andrea Broholm og Laura Gashi er for unge til å delta, sier treneren.

Etter en spesiell vårsesong preget av mye skader og sykdom, ser det nå lysere ut for søndagens hjemmelag med Kristin Loraas Eiriksson og visekaptein Celine Kleiven Vevle tilbake i troppen. Fra før er kaptein Tonje Gravdal ute i fremdeles flere måneder etter å ha vært gjennom en korsbåndsoperasjon.

- At Kristin og Celine mest sannsynlig rekker kampen er årets gladnyhet så langt, meddeler Nyheim.


En kamp av gangen

I tillegg til søndagens historiske NM-kamp, skal også blåtrøyene møte serieleder Ranheim i BDO-serien J17 kun tre dager senere.

Nyheim er uansett ikke bekymret for troppen med mange kamper på kort tid.

- Ranheim virker veldig sterke i år. Mulig de er jevnere enn oss, men vi har flere spillere med ekstremferdigheter, så det blir helt sikkert en jevn og god fotballkamp.

- Men først er det Brønnøysund det handler om, og vi ønsker å avansere til neste runde i Norgesmesterskapet. Det er meldt knallvær, og det blir sommerstemning på TOBB Arena! Vi skal ha det artig i to x 45 minutter, og vi bare gleder oss veldig til kampstart, avslutter treneren.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.