Fotballen seiler opp - del 1

Postet av Marius L. Larsen den 26. Jan 2016

Fotballen seiler opp - årene 1975-1979.


1975

Tiller I.L. oppretter sin første avdeling innen fotball i aldersbestemte klasser. Første «samling» ble holdt en forsommerkveld utenfor lagets klubblokale «Flotten».

I denne anledning bør nevnes de personer som var initiativtakere til at dette kom i gang. Torbjørn Nordtiller, Ole Lorentzen, Arne Haarberg, Anders Tillereggen og Kåre Fosseide, kunne etter at styret hadde fattet sitt vedtak om å starte egen fotballgruppe, smått om senn ta fatt på oppgaver som senere skulle vise seg å være berettiget. Iveren etter å komme i gang blant de yngste aktører var stor, og etter helhjertlig innsats fra flere foreldre, kunne «lærkula» så smått begynne å rulle også i Tiller. Senhøstes bekreftes vårt opptak i Norges Fotballforbund.


1976

Laget stiller for første gang lag i aldersbestemte klasser. Det ble deltakelse i Skandiacup med ett lag for smågutter. Dessverre måtte vi tidlig i turneringen se kampene fra sidelinjen, men ingen sure miner for det. Det gjaldt bare å fatte nytt mot og huske det kjente mottoet: «Det viktigste er ikke å vinne, men å delta». Treningsmulighetene var allerede problematiske. Etter mange dugnadstimer kunne vi ta i bruk lagets bane «Laupflata» som ble utvidet. Fotball tok sammen med ski initiativ til å lage en egen avis i anledning lagets 60-årsjubileum, noe som også skulle styrke økonomien innen gruppa med et lite overskudd. Avisa hadde et opplagstall på 7000 eksemplarer og ble distribuert av lagets egne folk.


1977

Året 1977 ble på mange måter et markeringsår for T.I.L. I lagets 60-årige historie kunne vi også stille vårt eget lag i senior, og selv med en «trang fødsel» var det med og skapte en positiv holdning i et godt idrettsmiljø, samtidig som det også tilførte laget nye medlemmer.

Det skjedde mer det året. Vårt «nybakte» småguttelag hentet «hjem» første trofé (pokal) tatt i en fotballturnering – Sjetnecupen. Etter noen kamper ble til slutt selveste Strindheim nedkjempet. Laget vant 3-2 etter straffesparkkonkurranse.


1978

Nye bestemmelser innen fotballkretsen begrenset deltakelsen i årets aktivitetsserie. I stedet ble det opprettet en egen reservelagsserie hvor vi kunne delta.

Det var ingen ting å utsette verken på innsats eller iveren etter å spille, men «resultatene» uteble. Oppgavene var å pynte på disse etter hvert. En kunne likevel glede seg over den store interessen blant aktørene, helt fra miniputter til seniorer.


1979

Tilgangen av utøvere ble ikke så stor som en kunne ha ønsket, og rekrutteringen ble etter hvert et problem. Dette skyldtes i stor grad at vi ikke kunne tilby på langt nær de treningsforhold som hadde vært ønskelig. Dessverre kunne ikke vår egen gressbane «Laupflata» heller ikke benyttes før ut på sommeren. Samme år dukker likevel spørsmålet om jentefotball opp innen gruppen. Dermed sto vi foran nye utfordringer.


"Fotballen seiler opp - del 2" (1980-1990) kommer torsdag.


Denne teksten er kopiert uten omformuleringer fra Tiller Idrettslags jubileumsberetning i anledning 75-årsjubileet i 1991. Det legges til at enkelte avsnitt kan være kuttet ned til det som er mest informativt sett fra et nøytralt leserperspektiv.
Redaksjonen fra jubileumsberetningen besto av Sverre Storseth, Sigurd Aftret, Arne Haarberg, Torbjørn Nordtiller og Andreas Tillereggen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.