Sotbergs siste spark

Postet av Marius L. Larsen den 28. Okt 2015

A-lagskaptein Alexander Sotberg (29) velger å legge skoene på hylla etter årets sesong.


Sotberg i aksjon borte mot Bjørgan i juni. Foto: Fredrik Schevig.

De blåkleddes beste menn fikk i forrige uke beskjeden om at kaptein Sotberg har valgt å prioritere bort fotball neste år.

Midtbanespilleren vendte tilbake til det daværende Tiller 3-laget sensommeren 2013 for å hjelpe det kommende A-laget opp fra 6. divisjon, etter et halvt år i naboklubben Sjetne.

Det ble opprykk på første forsøk, og i fjor rykket A-laget opp nok en gang - fra 5.- til 4. divisjon, med Sotberg som kaptein.

I år var han som alltid en viktig brikke da det gjaldt som mest, spesielt når laget slet med prestasjonene i vårmånedene, og han bidro med etter hvert mange scoringer som var med å sikre en svært respektabel 5. plass som et nyopprykket lag på nivå fem.


Stor tro på framtiden

- Det er av familiære årsaker jeg nå velger å si at nok er nok, forteller Sotberg.

- Jeg satte meg som mål å bidra til at Tiller kom seg opp fra 6. divisjon da jeg vendte tilbake for to og et halvt år siden, og etter to fantastiske opprykk og en etter hvert stabil sesong i 4. divisjon, så føler jeg at jeg kan takke av med god samvittighet.

- De tre siste årene har vært en fantastisk opplevelse med en herlig gjeng Tiller-spillere, og jeg har stor tro på framtiden til både laget og klubben. Neste år kan bli enda bedre hvis spillerne går inn for det fra start av, med et motivert trenerteam bak seg og med en god vinter og vår i sikte. Jeg ønsker dem all mulig suksess videre, og jeg kommer selvfølgelig til å følge med, sier Sotberg.


- En komplett klubbspiller

Hovedtrener Marius L. Larsen synes det er trist at Sotberg takker for seg, men har samtidig forståelse for avgjørelsen.

- Det er alltid vemodig når spillere velger å forlate en god gjeng, men Alexander tok tak med en gang han kom tilbake for to og et halvt år siden - selv om han kanskje allerede da var på vei til å trappe ned - så vi kan rett og slett ikke be om mer, sier treneren.

- Han er kanskje ikke den som brøler mest på banen, men med sitt nærvær og uvurderlige rutine så klarte han å bidra til den gedigne oppturen vi fremdeles er på. Vi fikk det tøft i vårsesongen i år, men sammen med også flere andre spillere, så tok han tak og var med på å snu skuta.

- En mer komplett klubbspiller skal man vel lete lenge etter. Selv om jeg hadde håpet at han hadde fortsatt i noen år til, så ønsker vi å takke ham for en fremragende innsats de siste årene. Døren vår er alltid åpen om det en gang i nærmeste framtid skal krible i fotballføttene igjen, sier Larsen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.