- Vi gleder oss voldsomt!

Postet av Marius L. Larsen den 15. Apr 2015

Spillende A-lagstrener Marius L. Larsen forteller om stor entusiasme foran sesongstarten i 4. divisjon avdeling 1.


Kommer Larsen i dress på lørdag? Foto: Namo Zengana (2014).
De blåkleddes beste menn ønsker 4. divisjonsfotball velkommen til Tonstad kunstgress da de tar imot Vinne i serieåpningen lørdag kl.15.00.

Etter å ha startet som et tredjelag i 2013, har blåtrøyene rykket opp to år på rad etter imponerende høstresultater. Nå håper Larsen Tiller er "på" fra start av.

- I fjor skuffet vi det fantastiske store hjemmepublikumet (250 stk) i åpningskampen mot Sjetne. Jeg tror nok at det var nervøsiteten i vår første kamp som et A-lag som tok overhånd. Nå håper jeg at vi har ristet av oss dette og heller bare går ut på banen og koser oss på lørdag.

Varierende treningsvinter

A-laget har forberedt seg til den nye sesongen helt siden 5. januar, og har spilt en del treningskamper gjennom vinteren. Det ble blant annet en jevnspilt affære mot 3. divisjonslaget Heimdal (2-3), mens de har den siste tiden beseiret nabolag som Kattem (3-2) og Sjetne (2-0).

Hovedtreneren er dog ikke helt fornøyd med vinteren.

- Vi startet svakt antallmessig i januar, men hadde en solid februar samt deler av mars. Jeg skulle gjerne sett at det var flere som klarte å planlegge dagene bedre, men den prisen betaler de i form av spilletid.

- Vi har vel hatt 14-16 stk som har møtt på så å si hver trening, og det er også nettopp disse som nå er best rustet til seriestart, meddeler Larsen.


Oddssetterne tror på et tredje opprykk

Etter opprykket fra 6. divisjon i 2013, var Tiller storfavoritt til opprykk fra 5. divisjon avdeling 3 i fjor, spesielt etter å ha hentet tilbake tidligere Tiller-spillere som Kevin Karlsen, Stian Mathisen Myrbekk, Julian Karlgård og Tormod Østerås.

Også i år er Tiller tippet høyt oppe av forskjellige kjente oddsselskap. De gir en odds på 4,40 for et blått opprykk, rett bak Stjørdals-Blink 2 (4,00) og Levanger 2 (3,00). Kan det ha noe med tilbakekomstene til Stian Knutsen, Lasse Knutsen, Morten Torset og Rune Langørgen - eller signeringen av Fredrik Almli - å gjøre?

- Vi har ikke et uttalt mål om å rykke opp enda en gang. Noen tror sikkert at alt var så enkelt i fjor, men det kan jeg jaggu fortelle at det ikke var. Å rykke opp uansett divisjon krever alltid maksimal innsats fra alle som er med, og er det noe vi har blitt kjent med de siste to årene, så er det nettopp at vi aldri gir opp, forteller Larsen.

- Vi har vært heldige med å få tilbake flere kjente spillere, og jeg hadde kanskje ønsket en ekstra forsvarsspiller som ville ha styrket oss, men vi skal greie oss med det vi har. Vi skal fremdeles være et svært vanskelig lag å slå, og vi ønsker å kjempe på øvre halvdel. Jeg tror det blir fryktelig jevnt om de to opprykksplassene, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan være med å kjempe om disse.


Håper på mye tilskuere - igjen

Etter å ha spilt fotball på nivå seks i fjor, opplevde Tiller hele 120 tilskuere i snitt på sine sju hjemmekamper. I år er det ti hjemmekamper på nivået over, og med gratis inngang også i 2015, håper Larsen på en ny folkefest.

- Vi har fått spørsmål fra mange lag rundt omkring hvordan vi klarer å trekke så mye folk til Tonstad kunstgress på våre hjemmekamper. Jeg tror svaret er like klart som det er enkelt; vi stiller alltid med lokale spillere. De aller fleste i stallen er ekte Tiller-gutter, og slik vil det alltid være så lenge jeg har hovedansvaret for dette laget.

- Nå skal man også huske på at 15 av 31 spillere i den nåværende A-stallen spilte i 6. divisjon for to år siden, og slik kontinuitet er også viktig for oss, innrømmer Larsen før han fortsetter:

- Vi gleder oss voldsomt til en ny fotballsesong. Det er jo dette vi tross alt trener for - det er disse kampene som betyr så mye. Vi håper at nok et stort oppmøte fra Tonstad-publikumet støtter oss i 4. divisjon i 2015, og la oss gå for en pangstart på sesongen på lørdag!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.