Sålemottak, dragning og en gjennumbruddspassning

Postet av Håvard Ophaug den 19. Feb 2015

Det er mye som skal stemme når man spiller futsal. Teknikken skal sitte som et skudd, fokuset må være skrudd på og taktikken være klar og gjennomtenkt. I fire dager fikk 45 barn og unge en innføring i futsalens fantastiske verden, kyndig veiledet av bl.a. landslagets og Tillers egne stjerner Morten Ravlo og Christopher Moen samt flere av deres kolleger på A-laget slik som vår egen Erik The Viking, Erik Sivertsen.45 barn og unge møtte på skolens første dag.

På dag en fikk spillerne møte sine trenere de kommende dagene. Når utstyr var på plass, skoene skikkelig knytt var alle raskt på plass og klare i hallen. Mottak, passninger og teknikk ble terpet og trent og stemningen var høy fra første sålemottak.Manag til onsdag trente spillerne i tre økter, en før lunsj, og to etter. For en som skal bli god i sin idrett, er det nemlig viktig med rett mengde hvile og inntak av energi mellom øktene. På slutten av dagene ble det gjerne småbanespill og mulighet til å få prøve ut hva man hadde lært.


Morten Ravlo instruerer spillerne

I løpet av dagene med trening og terping på teknikk kunne vi raskt se at her var det mye talent og flotte ungdommer. Selv om det var harde tak på banen, var stemningen særdeles god utenfor. De store guttene og jentene tok seg godt av de mindre når de møttes i pausene og vi opplevde at alle fikk en positiv opplevelse i løpet av futsalskolen.

Når terpingen var over onsdag, kom torsdagen med cupspill hele dagen. Gruppene ble delt i lag, der de tre yngste gruppene fikk spille sammen, mens de eldste ble delt inn i tre lag og spillte dobbel serie i kvalifisering om plass i finale og mellomspill. Eksotiske og ukjente navn som ADC Intelli Orlandia, Montesilvano og Club Social ble fort kjente navn når lagene ble oppkalt etter det siste tiårs beste futsallag rundt om i verden. Sågar hadde vi også Barcelona i turneringen. Seks timer med spill og moro viste at mange hadde hatt god fremskritt og nytte av treningen og vi som har vært med å arrangere skolen kunne stolt si at dette virket å ha vært en god opplevelse såvel for voksne som for barn!

5 Kommentarer

Kommentarer

  • Håvard Ophaug

    Hei! Litt usikker på hva du mener med den komentaren "Gjest", men det er nå engang slik at vi har et A-lag i futsal også, det er litt historieløst å glemme de som tross alt spiller i eliteserien. Det skal jo også nevnes at vi har tre spillere i stallen som er tatt ut på landslaget i dag, og to av disse tok seg tiden i vinterferien til å komme og trene ungene som hadde meldt seg på futsalskolen. Når det kommer til senior A som nå skal spille 4. divisjon i år, så overvar jeg vel alle kamper på TKS i høst så jeg er ikke helt utdattert på hva som skjer der heller. Det var heller ikke mange kamper i jr, g16, g14, g13, g 12, g11, j16, j14, j13, j12, j11 samt barnefotballen jeg kunne komme på som jeg ikke overvar. I fjor så jeg faktisk alle Tillerlag i aksjon. Mvh Håvard Duklæt Nestleder Tiller IL Fotball

    20 februar 2015

Logg inn for å skrive en kommentar.