Tillers beste menn skal ut på parketten igjen

Postet av Håvard Ophaug den 9. Jan 2015

Visste du at vi har toppfotball i Tiller IL Fotball? Futsal er av Norges Fotballforbund kategorisert som toppfotball på linje med Tippeligaen og Toppserien. I Tiller IL Fotball er vi så heldige å ha et av de absolutt topplagene i landet i dette som er verdens raskest voksende innendørssport.


Hovedtrener på Tillers futsallag i eliteserien, Frode Bergmann.

Våre menn mønstrer i helgen i sine blå drakter i KFUM-hallen i Oslo for å møte nykommerne og overraskelseslaget Sjarmtrollan fra nord og middelhavsfarer Kongsvinger. Med halve serien spilt ligger Tiller på tredjeplass, kun fem poeng bak serieleder Sandefjord, men med de tidligere futsalkongene fra Vegakameratene poenget bak. Blir 2014/15 sesongen året da Tiller tar steget opp og detroniserer Vega fra tronen? Vi tok en prat med trener Frode Bergmann før avreise til Oslo.

-Hvordan opplever du første halvdel av sesongen Frode?

-Synes vi har variert veldig mye, kanskje ikke så rart med tanke på endel nye spillere inn i troppen. Poengmessig er vi ikke helt der vi ønsket før sesongen, men det er såpass jevnt at vi har heng på teten enda.

- Hvordan opplever du utviklingen på laget fra i fjor til i år?

-Vi har spesielt utviklet oss på de faste situasjonene, dvs corner, innspark og frispark. Pluss at det totale nivået i troppen har blitt høyere.

- Det er jo i dag bare fem poeng opp til tabelltopp, men rett bak dere peser Vega dere i nakken. Hva ser du som de største hindrene for å ta bøtta hjem til Tiller i år?

-Tror det først og fremst kan være oss selv. Så lenge vi ikke er skjerpet og konsentrert i hvert sekund av kampen, vil det oppstå farligheter. Nivået på Eliteserien er såpass høy, at små feil får store konsekvenser.

Tiller er det laget som har scoret nest mest så langt i sesongen, mens det har sett verre ut andre veien. I enkelte kamper har det sett ut som om spillerne mister litt konsentrasjon når de leder og styrer kampene. Har dere funnet ut av dette nå og kan vi se et heltent og fokusert lag som også tar kontrollen bakover denne serierunden?

-Ja, det har til tider vært "rufsete" bakover. Dette er noe vi har hatt fokus på de siste ukene. Gutta vet selv hva som trengs for å stenge igjen bakover, det handler om fokus og konsentrasjon, samt en god dose kynisme.

-Blir det seks poeng i helgen?

-JA!

Sandefjord og Grorud som innehar første og andreplass på tabellen har noen knalltøffe møter foran seg denne helgen. På søndag møtes de to lagene, pluss at Sandefjord skal ut mot Vegakameratene på lørdag og Grorud mot hjemmelaget KFUM. Om resultatene skulle gå den riktige veien kan Tiller toppe tabellen etter helgen i Oslo. Kampene streames direkte på NFF-tv. Vi ønsker Tiller Futsal lykke til i Oslo og ferden mot tabelltopp!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.