2014 fra A til Å

Postet av Marius L. Larsen den 27. Des 2014

Vi oppsummerer året som straks er forbi i en orginal A-til-Å-variant.


Fra en G16-kamp i august. Foto: Marius L. Larsen.


A – Arbeidsgrupper: Dette ble opprettet i løpet av høsten, blant annet innen anlegg og sportslig, og planen er at disse gruppene trer i kraft tidlig i 2015. Dog håper styret på flere frivillige til gruppene.

B – Barnefotball: Det ble samlet et stort antall med foreldre og unge fotballspillere under barnefotballkveldene (sonekvelder) på Tonstad kunstgress annenhver onsdag i mai, juni, august og september.

C – Cup: I mange slags turneringer, både innendørs og utendørs, var Tiller representert i gjennom hele året, og det ble alltid med noen herlige troféer hjem til Tillerbyen.

D – Dramatikk: Et perfekt ord å beskrive mange av Tillers spennende kamper i år. Det er sikkert mange som husker A-lagets hårfine 2-1-seier over topplaget Vestbyen i september og juniorlagets 5-4-seier over Ranheim på overtid måneden før. I tillegg var det også gode keeperprestasjoner og straffesparkkonkurranser i flere av innendørsturneringene.

E – Eliteserien Futsal: Ikke bare ble det sterke prestasjoner for de aldersbestemte lagene i futsalturneringene, men også Tiller Futsal i Eliteserien leverte til tider svært gode kamper. Det ble til slutt en 6. plass i sesongen 2013/14.

F – Fjernvarmecupen: Turneringen var den første av arrangørene i Trondheimsområdet til å være en ren futsalcup. Arrangementet gikk nærmest smertefritt over tre helger i både KVT- og Kotenghallen.

G – Gutter 16: Fikk en tøff start på vårsesongen i 2. divisjon, men vant nesten samtlige kamper i 3. divisjon på høsten og ble med dette nesten kvalifisert for ekstra kamper om kretsens pokal.

H – Holdninger: Ingen av våre spillere i øverste årsklasser på guttesiden (G16, G19 og senior) fikk røde kort i løpet av 2014.

I – Illustrasjon: Totalt ble det knipset 7 864 bilder av Tiller Fotball i 2014, hovedsaklig av Marius L. Larsen og Robert Magnussen fra Nidaros Foto, hvorav 3 296 har blitt publisert på tillerfotball.no.

J – Juniorlaget: I likhet med G16 ble det en tøff hverdag for G19 i 2. divisjon. Høstsesongen i 3. divisjon gikk imidlertid adskillig bedre, og det ble til slutt en 2. plass i sin avdeling.

K – Kretsmestere: Tiller ble kretsmester i J14-klassen i 2013, og i 2014 fulgte J13 opp med hele to Tiller-lag i finalen i oktober, samtidig som A-laget slo Tydal 4-1 i sin kretsmesterskapsfinale i 5. divisjon samme måned.

L – Lys: Nye lys ble bestilt og montert i løpet av høsten på City Syd Kunstgress, slik at man endelig kan se hvor ballen er til enhver tid.

M – Målgeit: A-lagets toppscorer ble Stian Mathisen Myrbekk med sine 21 mål på kun 12 kamper i 5. divisjon.

N – Nesten-opprykk: B-laget i 6. divisjon ledet sin avdeling tidlig på våren, men måtte til slutt ta til takke med en 3. plass – dog en særdeles god en, ettersom forventningene ikke var like høye.

O – Opprykk: A-laget opplevde en strålende sesong i 5. divisjon avdeling 3, der de startet med to strake tap etter oppryket fra 6. divisjon, men leverte en fantastisk høst som til slutt ga et velfortjent opprykk til 4. divisjon.

P – Pokaler: Hvis vi har regnet riktig, tok Tiller Fotball hele 26 pokaler i konkurranseklassene i turneringer både innendørs (1. - 4. plass) og utendørs. Det var i årsklassene J13, G14 og J16 det ble flest av dem.

Q – Queens of Tiller: 2014 var det første på hele seks år at Tiller stilte lag i J16-klassen, og laget som startet året som kretsmestere, rykket opp fra 2. divisjon før sommerferien. Utesesongen for vårt eldste jentelag ble kronet med en råsterk 5. plass i 1. divisjon høst, før året ble avsluttet med en kvalifisert plass til neste års 0. divisjon.

R – Referat: Alle styremøtereferater ble publisert på hjemmesiden kort tid etter at møtene ble avholdt.

S – Sosiale medier: Tiller Fotball har opplevd sterk vekst i antall følgere på sosiale medier. Facebook økte mest med 227 nye "likes", men i skrivende stund går vi inn i 2015 med Twitter som har den største følgerskaren med sine 863, etterfulgt av Facebook med 750 og Instagram med 270 følgere.

T – Tilskuere: Ikke bare var det hele 120 tilskuere i snitt på A-lagskampene på Tonstad kunstgress (TKS), derav 250 i våroppgjøret mot Sjetne, men det var også rundt 100 stk i finalekampene i J13-KM, i tillegg til et stort publikumsoppmøte på mange andre kamper på både TKS og City Syd Kunstgress.

U – Uunngåelig: 12 år med treninger og kamper på samme dekke tar på, og i 2015 vil endelig nåværende kunstgressdekke på TKS bli skiftet med et splitter nytt et.

V – Vinnerinstinkt: Fotballagene i Tiller IL leverer alltid gode prestasjoner, og lagene i konkurranseklassene viste gjennom sesongen at de taper sjeldent kamper – man var vitne til uttallige mange seiere i 2014!

W – Web: Tiller Fotball fikk et nytt og bedre løft med ny hjemmeside levert av Idretten Online i april, med nærmest daglige oppdateringer og dermed svært gode besøkstall gjennom hele året.

X – Xtra mange: Høstens seksårige fotballspillere fra 2008-kullet hadde rundt 70 stk på treningene, noe som er ny rekord i Tiller Fotball.

Y – Ytre: Blå utenpå, blå innvendig. I hver A-lagskamp var det mellom 85-90 % Tiller-gutter i troppen, og dette førte blant annet til nevnte stor publikumsoppslutning og opprykk til 4. divisjon.

Z – Zorro: 41 år gamle Brage Rimol gir seg aldri, og med spilletid i både 5.- og 6. divisjon i årets sesong, inkludert toppscorertittelen på nivå sju, skal han også i 2015 spille seniorfotball for moderklubben.

Æ – Ærbødighet: Alle trenere, lagledere og foreldregrupper kan være stolte av seg selv med sin innsats gjennom både kalde og varme måneder - alt for at lagene skal ha det bra.

Ø – Øverste nivå: Jentene i 13-årsalderen og guttene i både 13- og 14-årsalderen var gjennom hele sesongen på øverste nivå (1. divisjon) i sine klasser. J13 vant sin høstavdeling på høsten i likhet med J12 i førstnevntes klasse, mens G13 ble avdelingsmestere på våren.

Å – Åpen kiosk: Nestleder Håvard Duklæt tok ansvar i kiosken og holdt den åpen gjennom hele høstsesongen, med blant annet speakertjeneste, kalde og varme drikker samt et nevneverdig utvalg av mat.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.