- Kan slå feil ut

Postet av Marius L. Larsen den 5. Des 2014

A-lagstrener Marius Larsen frykter nytt regelverk fra NFF vedrørende innbyttere i 4. divisjon kan bli utnyttet på feil måte.


A-lagstrener Larsen (t.h.) er forundret over nytt regelverk i 4. divisjon. Her fotografert i siste seriekamp i 5. divisjon med assistenttrener Christer Mathissen.


Tillers beste menn skal neste år spille i 4. divisjon etter to strake opprykk fra nederste nivå, og mer seriøse regler følger desto lenger opp i divisjonssystemet laget er i.

Foran den høyinteressante 2015-sesongen på Tonstad kunstgress har reglene for innbyttere på nivå fem blitt endret, noe som skaper bekymring til hovedtreneren.

I de seneste årene har det i Trøndelag vært fritt bytte i 6. divisjon, mens man har kunnet byttet inn sju spillere fra benken i 5., slik A-laget gjorde i årets sesong i avdeling 3. I 4. divisjon har tre av maksimalt sju innbyttere kunnet entret banen, men nå varsler Norges Fotballforbund at det også blir fritt bytte i samtlige tre divisjoner over hele landet fra 2015.


Kan bli mange stopp i spillet

- Jeg ser ikke poenget med at lag kan gjøre så mange bytter som de vil i løpet av en fotballkamp i 4. divisjon. Neste år kan lagene bytte inn og ut hele tiden, og vi kan få hendelser der noen kan utnytte situasjonen ved f.eks. en knapp ledelse mot slutten av en kamp. Da kan det fort bli mange stopp i spillet og veldig mange bytter, noe som vil slå feil ut, mener Larsen.

- At flere spillere vil få sjansen er ikke like sikkert som man påstår. Hvis man bytter to like gode spillere med hverandre, så er det da ikke sikkert at den andre gode spilleren blir sittende på benken resten av kampen.

- Jeg hadde forstått det bedre hvis det hadde vært en grense på sju innbyttere i stedet for dagens tre, som det har vært i 5. divisjon, sier Larsen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.