Seier i tøff kamp

Postet av Marius L. Larsen den 18. Apr 2023

(Tiller-2 2 - 0 Levanger) TOBB ARENA SØR: Kvinner-2 med årets første trepoenger i 3. divisjon mandag kveld.

Sliteseier for denne gjengen. Her jubler de etter Emma Kalvøy Byes (nr tre f.v.) 2-0-scoring. Tiller-debutant Elise Sæterbø omtrent midt i bildet.

* Ingen velspilt første omgang
* Bye-Andersen fikset 1-0-ledelse
* Bedre etter sidebytte
* Kalvøy Bye punkterte kampen sent
* Tiller-debut for Elise Sæterbø

Det var ikke akkurat imponerende åpningsminutter for publikum å være vitne til. Det unge Tiller-laget slet med å etablere eget spill, men de sto heldigvis imot Levangers direkte spillestil.

Hjemmelaget hadde et par halvsjanser før et nydelig angrep endte med scoring. Emma Kalvøy Bye slo Rikke Olufsen lekkert gjennom på høyresiden, som slo et perfekt innlegg til en umarkert Ida Sofie Bye-Andersen. Alene med keeper var hun iskald og sendte Tiller i føringen.

Like før pause kom gjestene på en farlig visitt, men et skudd fra skrått hold snek seg like utenfor lengste stolpe.

Og det oppsummerte stort sett det meste fra de første 45.

Lystigere siste førtifem

Andre omgang startet med at Kalvøy Bye holdt på å doble ledelsen på et innlegg som keeper så vidt fikk strekke seg etter, og en lekker soloprestasjon av en livlig Hanna Bromset-Sætran som fintet bort to motspillere før hun skjøt centimetere utenfor stolpen.

Levanger hadde ett skudd på mål, men fra parogtjue meter reddet Tiller-keeper Live Espolin Johnson med god kontroll.

Istedenfor var det Tiller som hadde giret opp etter sidebytte. Michelle Alstads småfrekke lobb over en utrusende keeper var det bare så vidt sisteskansen fikk fingertuppene på, men heldigvis skulle det komme en punktering.

Åtte minutter før slutt ladet Kalvøy Bye slegga fra 25 meter, og ballen snek seg forbi keeper og i mål til 2-0.

Dermed kunne Tillers rekruttjenter juble over en fin-fin hjemmeseier og årets første trepoenger i 3. divisjon.

Samtidig var det også Tiller-debuten for 15-årige Elise Sæterbø siden overgangen fra Byneset. Vi gratulerer!

Neste oppgjør for flere i denne gjengen er NM J19 på onsdag kl.20.30. Da gjester Tiller Ranheim i jakten på avansement.

Neste kamp i 3. divisjon er mandag 24. april kl.20.00 borte mot samarbeidslaget Gimse/Melhus/Gauldal.

Tiller IL-2 2 - 0 Levanger FK
1-0 Ida Sofie Bye-Andersen 32'
2-0 Emma Kalvøy Bye 82'

2. runde Adressaligaen 3. divisjon kvinner
Mandag 17. april 2023 kl.20.30
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 60

Live Espolin Johnson, Ella Selvaag Solbakken, Emma Jensen, Kaja Sofie Johansen (k), Selma Emilie Karaaslan, Cornelia Nordtug Knudsen, Ingeborg Nyberg Hansen, Emma Kalvøy Bye, Rikke Sofie Olufsen, Ida Sofie Bye-Andersen, Ida Nygård.

46' Johansen --> Malin Strømsnes Kvingedal
46' Bye-Andersen --> Hanna Bromset-Sætran
59' Karaaslan --> Michelle Kveberg Alstad
69' Olufsen --> Elise Sæterbø
69' Solbakken --> Sandrine Shukuru
82' Nygård --> Arlinda Shala
82' Jensen --> Eirin Visnesbakk Heksem