Hei alle fotballvenner!

Postet av Håvard Ophaug den 28. Okt 2014

Tiller fotball er «i hundre», og historien gjentas.


Tore Kristiansen
Lørdag ble seniorlaget kretsmestere for 5. divisjon, etter å ha slått Tydal 4-1 i KM- finalen.Det er en knallbra prestasjon av seniorlaget. Tenke seg to opprykk på like mange år, og i tillegg avslutter de årets sesong som Trøndelags beste 5.divisjonslag.

På Tillerkontoret står en KM pokal fra 1995. Dette året ble starten på en sportslig opptur for Tiller fotball. I mange år spilte Tiller i 8. divisjon, og etter omlegging av divisjonene i 6. divisjon, altså den laveste divisjonen i Trøndelag, men først på 90-tallet klarte A-laget å rykke opp til 5.div.I 1994 ble det et generasjonsskifte på A-laget, daværende seniorspillere legger skoene på hylla og 72, 73 og 74 årgangen kommer tilbake til Tiller etter å ha spilt i forskjellige klubber i Trondheim. De ville tilbake til røttene og moderklubben, og sammen med juniorspillerne legger A-laget grunnlaget for videre satsing på senior.

Stadig flere Tillerspillere kommer tilbake til klubben, men også spillere fra andre klubber ifører seg Tillertrøya under disse sesongene. Geir Arne Kristiansen blir hovedtrener for A-laget i 1995, og som nevnt rykker laget opp til 4. divisjon og blir kretsmestere dette året. Tiller rykker stadig oppover i divisjonene og i 1999 rykker Tiller opp til 2.divisjon.

Det blir et kortvarig opphold i 2.divisjon sesongen 2000, Tiller rykker ned. De spiller to sesonger i 3.divisjon og i 2002 rykker laget ned til 4.divisjon igjen. Nå blir det et nytt generasjonsskifte i Tiller fotball, undertegnende tar over som hovedtrener sesongen 2003 sammen med Frode Bergmann, og etter tre sesonger i 4.divisjon, er Tiller igjen klar for 3.divisjon.

Merk: Frode er den Tillerspilleren som har flest seniorkamper for Tiller IL fotball.

I perioden 1995-2001 gjør Tiller seg også bemerket i innendørsfotball (five-a-side) Seniorlaget vinner de fleste av innendørscupene de deltar på, og Tiller fotball startet sin egen innendørscup som etter hvert fikk navnet « Fjernvarmecupen».

På 2000-tallet kommer futsal for fullt til Norge, og Frode Bergmann og Geir Arne Kristiansen starter opp Tiller Futsal. Futsallaget vårt spiller i dag i eliteserien. NB: Seriestart for futsal i år er i KVT hallen 7-9 november.

I år er Tiller fotball i hundre akkurat som de var i 1995. Opprykk, serie- og kretsmesterskap gir en god følelse og en stolthet en må kjenne på og nyte.Generasjoner kommer og går, og ser en ned i våre aldersbestemte klasser, er det spillere som har kvaliteter en aldri har sett før i Tiller fotball.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Tore Kristiansen
Sportslig leder
Tiller IL Fotball


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.