Siste stopp: Drammenshallen

Postet av Marius L. Larsen den 9. Mar 2023

Tiller Kvinner Futsal tar turen sørover til elvebyen Drammen for å kjempe om å bli Norges beste futsallag i helga.

Kretsmesterne fra Trondheim spiller nå om å bli norgesmester i futsal. Foto: Marius L. Larsen.


Kampoppsett Norgescup futsal 2023:

Fredag 10. mars kl.19.15 Sjarmtrollan - Tiller
Lørdag 11. mars kl.12.30 Tiller - Lyngbø
Lørdag 11. mars kl.17.00 Tiller - Skeid
Sluttspill fra søndag kl.11.30

Alle kamper spilles i Drammenshallen (Drammen)

Vi følger oppgjørene direkte på Twitter


Hva er Norgescupen?

De blåkledde fra Tillerbyen setter seg på flyet til Gardermoen fredag formiddag, og da starter en tre dager lang batalje om å bli Norges beste futsallag i det som blir sesongens siste futsalhelg.

Så hva er Norgescup i futsal?

I fjor spilte Tiller finaler i nasjonalt sluttspill i Hønefoss. Der ble det gull, glitter og utrolig stas for de solide jentene. Det nasjonale sluttspillet baserer seg på den lokale serien, der de(t) øverste laget-/ene møter jevnbyrdige fra andre kretser.

Men dette sluttspillet, der Tiller også er kvalifisert til etter å ha blitt kretsmester i februar, starter denne gang i november.

Les også: Nasjonal mester i Hønefoss

Norgescup i futsal er innendørsidrettens svar på Norgesmesterskapet - altså "cupen". Her ble Tiller kvalifisert etter å ha blitt blant de to beste i en egen kvalifiseringsgruppe tidlig i februar.


Kun finalen strømmes

Tillers motstandere i Norgescupen er delvis kjente. Sjarmtrollan fra Tromsø er Tillers første motstander, og de kvalifiserte seg til Drammenshallen ved å slå Porsanger 5-3.

Deretter venter Lyngbø fra Bergen, som ikke spilte kvalifisering og kom på 2. plass bak Sotra i seriespillet. Lørdagens siste motstander er Skeid, som fort blir en av favorittene igjen. De tapte riktignok mot Oslostudentene i kvalifiseringen, men de klarte å beseire Bækkelaget 2-1 og avanserte til byen en halvtime unna Oslo.

Så hvordan kan Tiller klatre til topps på Østlandet igjen?

I Norgescupen er det to grupper, der Stakkevollan, Oslostudentene, Hyggen og Solsiden fra Trondheim i den andre. De to beste lagene går videre til sluttspillet og semifinaler søndag formiddag. En eventuell finale spilles kl.16.00 og strømmes på Direktesport.no.

Skal Tiller ryke ut av gruppespillet, er det plasseringskamp på søndag som gjelder før snuten vendes nordover til Norges navle.

Dessverre ser det ikke ut til at andre kamper enn finalen vil bli strømmet på noen tjenester, men heldigvis er Tiller Media tilbake etter ti ukers uvisshet og oppdaterer i sedvanlig tekstform på Twitter. Husk å skru på varslene slik at du får eventuelle mål rett på mobilskjermen!


Dette laget reiser til Drammen

Vi anbefaler våre følgere å holde seg oppdatert også på Instagram, der vi vil oppdatere støtt og stadig fra forskjellige hendelser i elvebyen. Hva sier hovedtrener Geir Arne Kristiansen etter kamp, hvilket hotell bor laget på og blir det kebab på Snappy's?

Den som følger, får se.


I Drammenshallen finner vi følgende Tiller-spillere:
Marita Flataunet, Kaisa Øien Aune, Sandra Aardahl Gulstad, Andrea Buberg, Vilde Bjørgård Kristiansen, Andrea Sivertsen Broholm, Mari Kristine Vik, Hedda Stuedahl-Karlsen, Andrea Holm Aune, Vilde Winge Kristiansen, Synne Aunehaugen, Marie Methi.


Vi ønsker de blåkledde lykke til i Drammenshallen!


Forza Tiller!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.