Positiv start - pinlig avslutning

Postet av Marius L. Larsen den 14. Aug 2022

Det ble både høyt og lavt for våre to beste lag denne lørdagen.

Kvinnene fortsetter å toppe sin avdeling. Her etter Synne Aunehaugens straffescoring mot Herd. Herrene er dessverre i motsatt ende av tabellen etter et skrekkelig bortetap.

De blåkledde fra Tillerbyen kunne endelig oppleve en luksuslørdag med to A-lagskamper rett etter hverandre, der kvinnelaget gjestet Herd og umiddelbart etter kampslutt så startet herrene sin bortekamp mot Byåsen Toppfotball.

Våre beste kvinner skulle få oppleve en tøff bortekamp av et Herd-lag som jakter en topp 5-plassering, men mål på gode tidspunkt sørget for en etter hvert så komfortabelt trønderseier.

Etter kvartetet spilt ble Marie Schult Optun felt dypt inne i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Synne Aunehaugen var like sikker som høstens rentehevinger og fikset 1-0 til de helhvite.

Det var fullstendig Tiller-dominans i ballinnehavet, men en svært lavtliggende motstander gjorde det vanskelig for bortelaget. Allikevel sto det 2-0 til pause etter et lekkert skudd fra parogtjue meter med venstrefoten fra toppscorer Vilde Winge Kristiansen fant nærmeste vinkel.

Tiller kunne ha scoret flere, for selv om alt ikke gikk helt på skinner, så skapte de svært store målsjanser. Både Winge Kristiansen og Hedda Stuedahl-Karlsen hadde to gigantiske muligheter hver, men ballen ville ikke innenfor stengene. Louisa Stuedahl skjøt like utenfor lengste stolpe fra langt hold og Andrea Holm Aunes returvolley fra 14 meter gikk like over mål.

Kampen ebbet ut i en veldig fortjent 2-0-seier på en dag der Tiller helt sikkert føler de kunna ha gjort det enda bedre.

De blå topper fremdeles tabellen i 2. divisjon med kun sju serierunder igjen av sesongen.

Se kampfakta her

Pinlig på Dalgård

Dessverre gikk det ikke like godt med våre beste menn i et tøft bortemøte med toppfotballklubben Byåsen på Dalgård.

Tiller stresset hjemmelaget til å gjøre flere feil innledningsvis, men de kunne ikke stå imot at rødtrøyene tok ledelsen etter 24 minutter. Byåsen TF økte deretter ledelsen til 3-0, men så stusset Andreas Solstrand Fossli inn 1-3 og en viktig redusering rett før sidebytte.

Dessverre skjedde det mer før fløyta hørtes på Dalgård. Nysigneringen Noah Sevaldsen Aarmo pådro seg et direkte rødt kort for takling som bakerste spiller, og Tiller måtte dermed spille med en mann mindre resten av kampen.

Det skulle vise seg å bli ekstra vanskelig mot et godt hjemmelag. De økte ledelsen ytterligere tidlig i andre omgang, og et sjanseløst Tiller-lag måtte til slutt se seg slått 1-7.

Det største nederlaget for herrer A siden 5-0-tapet borte for KFUM Oslo i 2. divisjon i 2011.

Nå må de blå virkelig brette opp ermene i de ti siste kampene i årets Norsk Tipping-ligaen for å fornye eksistensen på nivå fire.