Dominerende og ett poeng

Postet av Marius L. Larsen den 3. Mai 2022

(Tiller-2 2 - 2 Malvik) TOBB ARENA SØR: Tiller 2 dominerte mot forhåndsfavoritten mandag kveld, der det ble et hardt tilkjempet poeng.

Den unge U20-gjengen pluss hjelp av fire seniorspillere spilte rundt et godt Malvik-lag mandag kveld.

* Ledet to ganger
* Utligninger umiddelbart
* Fullstendig Tiller-dominans i ballinnehav
* Skapte store målsjanser til å vinne

De blåkledde fra Tillerbyen kunne faktisk ha havnet under etter bare tre minutter, men det gode skuddet fra Malviks mangeårige toppscorer traff stolperoten.

Men så handlet det meste om hjemmelaget. For en kamp Tiller leverte denne mandagskvelden. De hadde full kontroll på banespillet og så skapte de flere store målsjanser. En særdeles livlig Cornelia Nordtug Knudsen fikk to gode muligheter som gikk like utenfor, og samme skjebne opplevde Vilde Bjørgård Kristiansen fra skrått hold.

Men da Ingeborg Nyberg Hansen serverte Emma Kalvøy Bye alene med keeper, ble det endelig jubel. Hun rundet keeper og banket ballen i mål til 1-0 og herlige gledesscener.

Dessverre varte ledelsen like lenge som en ny sommerlåt. Tiller misset på markeringen på et hjørnespark, der gjestenes toppscorer stanget inn 1-1 fra kloss hold.

Resten av første omgang var preget av et angripende Tiller-lag som var nære ved å spille fri både Kalvøy Bye og Isabel Teigen flere ganger, men det skulle betale seg i starten av den andre omgangen.

Spilte Malvik ultralave - men vinnermålet uteble

Få minutter etter sidebytte startet hjemmelaget med et massivt press, og det førte til at Malvik måtte ty til ulovlige hjelpemidler. På et frispark fra 25 meter sa Nyberg Hansen takk for ballen og hamret inn 2-1 i lengste hjørne på lekkert vis.

Men ledelsen holdt i et knapt minutt. Ut av ingenting rotet Tiller det til i bakre rekker, og plutselig utlignet Malvik til 2-2 fra 14 meter.

Tiller ga seg uansett ikke. De fortsatte å styre banespillet mot et svært lavtliggende Malvik-lag som satset alt på kontringer på sin kaptein.

Kalvøy Bye skjøt i nettveggen, Nordtug Knudsen skjøt rett på en utrusende keeper og Ida Sofie Bye-Andersen blåste ballen over fra 12 meter.

Malvik var frempå ved en anledning, men en god redning fra Tiller-keeper Ayla Latifi hindret bortejubel.

Yngstejenta Bye-Andersen fikk kampens siste mulighet helt på tampen, men et skuddforsøk gikk rett på keeper som ga retur, men det var ingen blå spillere som fulgte opp.

En fantastisk gjennomført kamp av Tiller førte til ett poeng. Dog er det overhodet ingen grunn til å henge med hodet - det er bare å fortsette.

Neste kamp blir hittil den tøffeste. Mandag 9. mai venter fjorårets opprykksrival Utleira på bortebane.

Tiller IL-2 2 - 2 Malvik IL
1-0 Emma Kalvøy Bye 23'