- Fortsett å møte opp

Postet av Marius L. Larsen den 30. Des 2021

Mediaansvarlig opprettholder tradisjonen med årets siste innlegg på tillerfotball.no.


Et nytt år er straks ferdig. Vi har tilbakelagt oss frustrasjon, uvitenhet, nedturer og vanvittig idrettsglede gjennom 12 tøffe måneder.

Vi startet det nye året med å måtte trene med avstand igjen. Etter en ny oppblussing i smitte rett før jula i fjor, fikk idretten igjen svi mens Norge måtte settes på pause.

Hørtes det kjent ut? Det kommer vi tilbake til litt lenger ned her.

Men i løpet av januar kunne nesten alle trene som normalt. Etter hvert fikk vi lov til å spille kamper. Men det var kanskje aller mest gledelig da våre eldste spillere endelig fikk lov til å føle seg likeverdige igjen. Jeg tror jeg snakker for alle da det var utrolig gøy å se våre beste menn og kvinner i aksjon på TOBB Arena Sør igjen i høst etter to års fravær.

Gutta hadde en god midtperiode og lå kun tre poeng bak en hinsides opprykksplass før det ble litt ujevne resultater mot slutten. Kvinnelaget rykket opp til både 2.- og 3. divisjon etter noen intense uker på tampen.


Nå er vi tilbake i januar igjen. Noen vil kanskje hevde at vi er tilbake til 12. mars 2020. Det er klart det er tøft å gå på en ny januarmåned med restriksjoner, både på og utenfor banen. De nåværende retningslinjene gjelder til 14. januar. Det var vel på det tidspunktet man åpnet opp for normale treninger igjen i år. Dét er håpet vi også har til neste år.


Men hvis man tenker etter, så var egentlig 2021 ganske mye bedre enn 2020. Vi fikk spille fotballkamper på våren, og vi fikk en full høstsesong med både seriespill og cup - samtidig som at vi slapp å registrere tilskuere. Jeg kastet til og med den siste pakken med munnbind. For ei herlig tid det var.

Det er dit vi lengter tilbake til - og skal komme tilbake til ganske snart. Jeg tror 2022 blir enda bedre. Jeg har i hvert fall det i tankene, for det har vært tøft også for oss trenere å motivere seg til nye avstandstreninger på nyåret.

Men jeg vet det betyr mye for mange. Spillerne må ha en arena å gå til der de kan føle mestring og trygghet, som igjen gir stor glede tilbake til oss som setter av tid til dette. Noen må fortsette å stille vanskelige spørsmål til styreleder og mase på baneoppsettsansvarlig i tide og utide. Og så må vi vel arrangere straffesparkkonkurranse igjen til våren. Det har jo nærmest blitt en flott tradisjon i Tiller. 

Vi har klart det i lignende situasjoner tidligere, og vi er nødt til å klare det igjen.


Som den britiske skuespilleren Joe Tracini sa rett før jul:
"Jeg vil oppleve morgendagen, men da må jeg møte opp."


Så mitt råd til spillere, trenere og foreldre er å fortsette å møte opp. Sammen skal vi fortsette å utrette mye. Det er da vi er best, tross alt.

Vi gleder oss til å se alle som skal ta på seg den helblå drakta i 2022.

Husk vi går mot lysere tider.Godt fotballår!

Marius


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.