Schooligans kommet for å bli

Postet av Marius L. Larsen den 19. Des 2021

Det tror nemlig ansvarlig Reidar Schjei. Les hans betraktninger etter de tre første månedene.

Denne gjengen har hatt en innholdsrik og morsom høst.


Vi tror Tiller Schooligans Fotball (TSF) - vår fotballfritidsordning - er kommet for å bli. TSF er et ekstratiltak for de som ønsker å fylle på med to treningsøkter i tillegg til sine lagstreninger. En av forutsetningene er at spillerne som deltar er genuint interesserte og at det er eget ønske.


TSF skal være en utviklingsarena med følgende visjon:
"Det man vil bli god på, må man trene mye på."

Dette inkluderer trygghet, mestring, trivsel og glede. Det er også lagt stor vekt på verdier som Fair Play og utviklingen av hver enkelt menneske.


Starten på TOBB Arena Sør ble en prøveperiode med gode erfaringer, hvor delferdigheter, koordinasjon og spillaktiviteter hadde høyeste prioritet. Her så vi stor utvikling allerede fra dag en.

Da snøen dalte ned fra himmelen, flyttet vi innendørs på cageball-senteret på Rosten. Det ble åpnet for nye deltakere som nå er totalt 15 stk. Prioriteten så langt har vært utelukkende spillaktivitet bygd på dette postulatet:

"Skal man bli god til å spille fotball, må man spille mye fotball."

Det er bare å slå fast at dette har gitt god utvikling, da kvaliteten på spilldelen har hatt mye bedre kvalitet etter at vi flyttet innendørs med økt intensitet, ballberøringer og delferdigheter. Der spilles det fire mot fire i tre minutters sekvenser i totalt 90 minutter - selvfølgelig med pauser. De blir fylt med veiledning av trener og påfyll av drikke og frukt.


Etter en slik positiv start på TSF, vurderes fortløpende å åpne for flere deltakere i starten av 2022. Vi ønsker flere jenter med, og en egen dag bare for dem er under vurdering som vi kommer tilbake til.


TSF ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt fotballår i 2022.

Reidar Schjei - ansvarlig
Tiril Olsen, Marita Olsen, Andreas Arukwe - veiledere


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.