Topp 5 og rekruttstall

Postet av Marius L. Larsen den 1. Nov 2021

Tiller har satt sine ambisjoner for kvinner A foran den spennende 2022-sesongen. Det inkluderer også en egen rekruttstall - for første gang i historien.

Nå blir det 2. divisjonsspill på denne gjengen - og det er fortjent.


Siden opprykket til 2. divisjon 31. oktober, tillot Tiller å feire bragden samme kveld. Men fra 1. november har det vært fullt fokus på å opprettholde den særdeles gode treningskulturen og samtidig har det vært mye møtevirksomhet.

Styret og sportslig utvalg har tatt solide grep for å gjøre fotballhverdagen for kvinnelaget både mer profesjonalisert og enklere. Rammene skal bli bedre når det gjelder treningene, felles bekledning og videreutvikling av allerede gode ferdigheter.

På en sosial sammenkomst med lagets samarbeidspartnere i forrige uke, der også Rosenborg-spillerne Kristine Nøstmo, Ina Lundereng Vårhus og Cesilie Andreassen fortalte om sin vei til toppfotballen foran oppglødde Tiller-spillere, forklarte hovedtrener Geir Arne Kristiansen ambisjonene som er satt av klubben:


* 2021 - opprykk til 2. divisjon
* 2022 - topp 5 i 2. divisjon
* innen 2025 - spille 1. divisjon


Allerede fra neste år blir det store omveltninger i 2. divisjon, der Tiller skal spille i for første gang noensinne. Divisjonen består i dag av åtte avdelinger, men skal krympes til to landsomfattende avdelinger. For å være med i dette spillet fra 2023, må Tiller være blant topp 5 neste år.

Innen 2025 har Tiller en klar ambisjon om å spille i 1. divisjon.


Fra kommende vinteren skal laget trene fire ganger i uka, hovedsakelig innendørs i Abrahallen og i KVT-hallen. I tillegg til de vanlige treningskampene, er det også fullt kjør med seriespill i futsal som avsluttes i februar, der topp 2 går videre til norgescupen i Oslo i mars.

Stallen vil være på et sted mellom 20-25 spillere. Primært skal spillerne være fra Trondheim sør, som Tiller sogner til og har fra nå et tydelig ansvar for.


Etablerer rekruttstall

Det er bare å fortsette jubelscenene, J17.


Etter flere positive møter med lagceller og sportslig utvalg, er det en unison enighet om at klubben fra og med 2022-sesongen vil etablere en rekruttstall på kvinnesiden etter årets suksess med U21 på herresiden.

Så vidt det er artikkelforfatter bekjent, er det lenge siden noe lignende har blitt gjort i trøndersk breddefotball.

Tiller ønsker å lukke det eventuelle gapet som oppstår fra J17 og til 2. divisjon senior ved å ha en rekruttstall. Den vil bestå først og fremst av årets J17-lag, som ble kronet som trøndersk mester med sin seier i OBOS-cup og i tillegg ble kretsmester i futsal etter å ha beseiret Rosenborg foran over 300 tilskuere i en ellevill finale.

Størrelsen på denne troppen vil være på rundt 20 spillere med aldersspenn fra 2004 til 2007, der flere av årets J17-hospitanter vil få muligheten til å være med i stallen etter å ha videreutviklet ferdigheter på en imponerende måte det siste året.

Treningshverdagen er i skrivende stund ikke helt spikret, men vil bestå av 3-4 treninger i uka både innendørs og utendørs, hvor det også vil være hospitering opp på A-lagsnivå.


Slik blir kamparenaen for rekruttstallen:
* 3. divisjon senior for de eldste sammen med eventuelle yngre spillere + 5 A-lagsspillere
* øverste divisjon i J17 for de yngste sammen med spillere fra egen J17-tropp
* futsalserie 2. divisjon i vinter


I tillegg har laget store planer om delta på flere turneringer, inkludert en reisecup i sommer.


Vi gleder oss enormt til fortsettelsen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.