Fiender i 90 minutter

Postet av Marius L. Larsen den 25. Apr 2014

To gode venner blir motstandere i halvannen time lørdag ettermiddag.
De blåkleddes beste spillere serieåpner i 5. divisjon avdeling 3 mot Sjetne på Tonstad kunstgress på lørdag, og dette blir et spesielt møte mellom to trenere som til daglig er enige om det aller meste.

Sjetne-trener Simon Hustad Evjen har tidligere spilt for Tiller og med A-lagstrener Marius L. Larsen, og har siden 2009 utviklet et godt vennskapelig forhold.

På lørdag står de side om side for hvert sitt lag, og Larsen innrømmer at det blir spesielt.

- Vi har som regel aldri vært konkurrenter, ettersom jeg har spilt i 3. divisjon og han har tatt Sjetne opp fra 6. divisjon. Vi har jo møtt hverandre i treningskamper det siste året, men å stå mot hverandre i en offisiell kamp blir selvfølgelig spesielt.- Markedet tror på Tiller

Sjetnes hovedtrener Evjen mener de er klare til dyst på lørdag.

- Vi har hatt en varierende vinter, der vi startet veldig bra på trening og i kamper, og fikk bygd opp en offensiv struktur. Så kom det en periode med mye skader, variabelt treningsoppmøte og dårlige kamper, før ting har bedret seg igjen de siste ukene, så nå skal vi være klare til kamp, forteller Sjetnes nr. 10.

- Hva er lagets målsetting for 2014?

- Å spille god, offensiv og underholdende fotball og å vinne så mange kamper som mulig.

- Hvem mener du er favoritter i årets 5. divisjon avdeling 3?

- Jeg har tidligere utnevnt Tiller som favoritt grunnet spillerstallen som inneholder 15-16 spillere som har spilt i 3. divisjon eller høyere tidligere og erfaringa i klubben, som hører hjemme på høyere nivå. Ser nå også at oddsselskapene har endret opprykksfavoritt fra Sjetne til Tiller, noe som tyder på at markedet tror på Tiller. Men det skal ikke bli enkelt, og jeg tror også Ørland og oss selv kommer til å være der oppe.

- Hvordan tror du kampforløpet blir på lørdag?

- Vanskelig å spå, men vi kommer som alltid til å gå ut for å angripe og skape problemer for motstanderen, og passe oss for Tillers livsfarlige dødballer. Det blir garantert en jevn og underholdende fotballkamp som blir verdt å se for publikum. Vi kommer selvfølgelig til å passe ekstra godt på Tillers ærlige og lojale kaptein Alexander Sotberg, som ikke skal få en lett lørdag på Tonstad kunstgress.


- Kunne ikke ha gjort noe annerledes

Larsen og hans 34-antall store Tiller-mannskap har trent godt i vinteren som har vært på Tempe kunstgress og i KVT-hallen, og velger nå å dysse ned opprykkspratet som har vandret rundt Tillerbyen den siste tiden.

- Vi har hatt minimalt med skader og har gjennomført flere solide kamper. Vi er faktisk ubeseiret på våre seks kamper i vinter, men det er nå resultatene teller, forteller den spillende treneren.

- Jeg tror alle har bemerket seg at vi har fått inn flere kjente fjes, men det skal også sies at det er ikke jeg som har tatt kontakt med de nye spillerne. Bare dét er et enkelt bevis på hva Tiller betyr for folket, og et positivt tegn på hva vi ønsker å gjøre her. Vi møter jo et likesinnet Sjetne-lag som har de samme formålene som oss, nemlig å ha et A-lag bestående av lokale spillere for den lokale befolkningen.

- Sjetne må nok tåle å ha favorittstempelet på lørdag ettersom vi er nyopprykket, men det kommer til å bli en tett og jevn kamp med mange målsjanser. Jeg føler vi står godt rustet til det som venter oss på nivå seks, og jeg velger å tro at vi ikke kunne ha gjort noe annerledes i vinter med tanke på det sportslige oppsettet. Dermed er det bare å kjøre på i år, så får vi se hvor dette tar oss hen, sier Larsen før han avslutter.

- Vel møtt til kamp, og vi alle håper på en fantastisk opplevelse i gjensynskampen for (det nye) A-laget på Tonstad kunstgress!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.