Postet av Marius L. Larsen den 30. Okt 2016

HEIMDALSHALLEN (HEIMDAL): Tiller kapret en bronse og to gullpokaler i den første helga i Heimdal Indoor.

Ellevill jubel da G14 slo Kolstad i finalen. Foto: Marius L. Larsen.

De blåkledde fra Tillerbyen hadde håp om en lang søndagskveld i Heimdalshallen, og håpet ble til virkelighet med til sammen hele sju lag i tre klasser i sluttspillet.

I J13-klassen hadde blåtrøyene to lag til kvartfinale, og laget bestående av 2004-jenter var først ut mot arrangørklubben Heimdal. Der tok Tiller ledelsen tidlig i kampen, men grønntrøyene utlignet få minutter før slutt. Kort tid inn i golden goal var det Heimdal som tok det siste stikket med sin 2-1-skåring.

Uansett var dette en utrolig sterk prestasjon av 12-åringene, noe som ga laget som var året eldre en skikkelig boost inn i sin kvartfinale.

2003-jentene, uten innbyttere på benken, slo Gimse 3-1 og avanserte dermed til semifinalen. Der fikk de tøff motstand av Kattem, som klarte å bikke kampen i sitt favør og vant 2-1 over Tiller.

Men blåtrøyene skulle så til de grader revansjere seg i bronsefinalen mot Heimdal. En sterk 3-0-seier over naboene i grønt førte til at tredjeplassen tilhørte Tiller.

Seier i finalen

I G14-klassen stilte Tiller to lag, og begge lag avanserte fra gruppespillet. Kl.10.00 startet Tiller 1 showet med en 6-0-seier over Klæbu, mens Tiller 2 måtte til slutt se seg hårfint slått av Heimdal 2 3-2.

I kvartfinalen fortsatte Tiller 1 den gode formen ved å beseire Heimdal 2 4-1, og en litt mer spennende semifinale endte med en 5-3-seier over Byåsen 3.

Dermed var det duket for finale for 14-åringene, og der ventet naboene fra Kolstad på motsatt halvdel. Rødtrøyene var mest på hugget i starten, og tok ledelsen 1-0 etter få minutter. Jesper Stegali utlignet til 1-1 fra kloss hold etter et godt Tiller-press, men så tok Kolstad tilbake ledelsen ikke lenge etterpå.

Sju minutter før slutt fikset Johnny Ho nok en fortjent utligning, men kampen var langt fra over av den grunn. Kolstads flere forsøk gikk enten like utenfor, eller så vartet Tiller-keeper Sander Kleiven Vevle med den ene klasseredningen etter den andre, mens Tillers skudd ble hamret i tverrliggeren ved flere anledninger.

Men Jonathan Smerkerud Frønes, som etter kampen ble kåret til banens beste, fant en åpning etter et skikkelig soloraid på Kolstads halvdel. Han fintet seg til slutt forbi keeper og en forsvarsspiller som hadde tatt oppstilling på strek, og banket inn 3-2 for Tiller fra kloss hold.

Flere mål ble det ikke, og bronsepokalen fra i fjor ble toppet med et særdeles storstilt gull i år!

Drama til siste slutt

Alle tre J17-lagene i Tiller-regi avanserte direkte til semifinale søndag kveld. Det ene laget, bestående av 2002-spillere, måtte se seg knepet slått av Oppdal (1-2) mens Tiller 1 beseiret Tiller 2 3-0.

Mens Tiller 2002 og Tiller 2 delte tredjeplasseringen, skulle Tiller 1 og Oppdal gjøre opp om gullet i finalen.

Lagene møttes også innledningsvis der Tiller brukte nesten hele kampen på å få hull på byllen, men det var helt motsatt i finalen. Andrea Holm Aune sendte kveldens gultrøyer i ledelsen før to minutter var spilt, og Tiller hadde et hav av målsjanser nærmest gjennom resten av kampen. En solid Oppdal-keeper og udyktighet fra Tiller sin side gjorde at de ikke klarte å punktere kampen, men spenningen var over da dommerne blåste i fløyta og Tiller kunne juble over nok et gull!

Laura Gashi ble kåret til finalens beste spiller.