Postet av Marius L. Larsen den 5. Okt 2016

TOBB ARENA (TILLER): Årets kretsmestere fikk en tøff kamp av Freidig onsdag kveld, men
solid angrepsspill sørget for tre nye poeng.

Målskårerne Sara Bye-Andersen og Victoria Sande Petersen (t.h.). Til venstre Ylva Småvik Sagøy. Foto: Marius L. Larsen.

De nyerklærte kretsmesterne i J17-klassen startet ruskete i årets siste hjemmekamp i serien, og Freidig var slettes ikke ufarlig på sine overganger, men Mayliss Fremo hadde god kontroll i Tiller-buret.

Sara Bye-Andersen og Victoria Sande Petersen hadde sine muligheter etter hvert som minuttene gikk, men gjestenes solide sisteskanse beholdt smultringen helt til det 27. spilleminutt. En lang pasning i bakrom fra Tiril Olsen endte med Sande Petersen alene med keeper, som reddet det første forsøket før returen ble tuppet i mål fra kloss hold.

Under minuttet senere kunne toppskåreren doble ledelsen i en ny situasjon alene med keeper, men skuddet strøk stolpen og gikk utenfor mål.

Freidige gjester

Rett før pausesignalet kunne Tiller puste lettere ut. En strålende gjennombruddspasning havnet hos en livlig Bye-Andersen på venstresiden, som tok med seg ballen innover og plasserte ballen lavt i lengste hjørne til 2-0.

Åpningsminuttene av andre omgang ble mer nevneverdige enn den første.

Tre minutter etter sidebytte hamret Sande Petersen inn sin andre nettkjenning og Tillers tredje for dagen da hun hadde bare keeper igjen å beseire, men Freidig reduserte nesten umiddelbart på et innlegg i feltet som ble styrt i mål fra nært hold.

Freidig fortsatte å skape trusler for hjemmelaget, men Tiller-keeper Hedda Kolstad og resten av forsvaret tok det som kom.

Vertene i helblått hadde også sine sjanser til å øke ledelsen ytterligere, men flere mål ble det ikke på TOBB Arena denne kvelden.

Dermed har ikke Pål Nyheim og Andreas Vevles mannskap tapt en hjemmekamp i seriesammenheng siden 15. oktober 2014 - 1-4 for Nardo i 1. divisjon - da som førsteårs og nyopprykket J16-lag.

Årets J17-sesong avsluttes om to uker da Tiller gjester Verdal.

J17: Tiller IL 3 (2) - (0) 1 SPK Freidig
1-0 Victoria Sande Petersen 27'
2-0 Sara Bye-Andersen 40'
3-0 Victoria Sande Petersen 43'