G19: Oppdal 4 – 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 16. Jun 2015

OPPDAL KUNSTGRESS (OPPDAL): Juniorlaget tapte opprykkskampen til 1. divisjon høst etter en svært dramatisk fotballkamp mandag kveld.

Begge foto: Marius L. Larsen.
Det var duket for en avgjørende siste serierunde i 2. divisjon avdeling 2 vår, der Tiller kunne rykke opp til 1. divisjon høst ved seier over Oppdal.

Og det startet så bra for gjestene fra Tillerbyen. Etter 11 minutter hamret kaptein Martin Vårhus Thrana et frispark fra 30 meter rett i vinkelen til 0-1, og det skulle bli enda bedre.

Fem minutter senere doblet Preben Holm Aune ledelsen i en situasjon alene med keeper, men så skjedde det noe som snudde kampen. Kun to minutter etter Holm Aunes 0-2-scoring pådro Khai Vo Tran seg sitt andre gule kort på sin andre takling i kampen, og fikk dermed marsjordre av hoveddommeren.

Deretter var det skikkelig hawaii-fotball i minuttene før pause. Tiller-keeper Kristoffer Nisja sto sin livs kamp med flere sterke redninger, og i motsatt ende ble Shkar Salihs skuddforsøk reddet av keeper, Holm Aunes skudd gikk i nettveggen og Namo Zenganas frispark smalt i kryssfestet.

Etter 33 minutter reduserte Oppdal til 1-2 etter at Tiller ikke fikk klarert ballen fra farlig sone, og selv om de kjørte minuttene mot pause, var det blåtrøyene som fikk den største sjansen ved en dobbelmulighet til Zengana og Salih som keeper først reddet før returen gikk over mål.

Salih ga Tiller nytt håp

Andre omgang startet med et visst Oppdal-press, der Nisja måtte nok en gang avverge et skuddforsøk i en en-mot-en-situasjon.

Et stangtreff senere utlignet hjemmelaget på et godt plassert langskudd i vinkelen, og etter 62 minutter hadde de snudd kampen etter at Tiller nok en gang slet med å få klarert ballen vekk fra eget felt.

Oppdal tok føringen i kampen og var nærmere 4-2 enn Tiller var 3-3, men 14 minutter før slutt tok Shkar Salih saken i egne hender. Han passerte både back og stopper og kranglet ballen forbi keeper og i mål til 3-3.

Både Zengana og Salih hadde en stor mulighet hver til å sende Tiller tilbake i ledelsen mot slutten, men da blåtrøyene sendte alt de hadde fremover, var det Oppdal som satte inn vinnermålet tre minutter på overtid.

Tiller blir dermed å finne i 2. divisjon også til høsten til tross for en fantastisk vårsesong fra samtlige spillere.

G19: Oppdal IL 4 (1) - (2) 3 Tiller IL
0-1 Martin Vårhus Thrana 11'
0-2 Preben Holm Aune 16'