G16: Tiller 3 - 0 Flatås

Postet av Marius L. Larsen den 14. Jun 2015

TONSTAD KUNSTGRESS (TILLER): G16 er svært nære videre eksistens i 1. divisjon etter søndagens 3-0-seier over Flatås.

G16 jubler for tre nye poeng og et langt steg mot fornyet kontrakt i 1. divisjon. Begge foto: Marius L. Larsen.
Tillerbyens beste G16-spillere virket noe nervøse i åpningsminuttene, for det tok hele 18 minutter før deres første sjanse kom. Didrik Østlyng Tingstad fyrte av fra 16 meter, men skuddet ble reddet av Flatås' sisteskanse.

Ikke lenge etterpå var det Vidar Midttuns tur fra skrått hold, men forsøket gikk midt på keeper.

Fire minutter før pause måtte også Tiller-keeper Eirik Alstad i aksjon på et frispark som dalte rett foran han, men han sto parat og reddet forsøket fra langt hold.

Like før dommeren blåste for pause ble det endelig hjemmejubel. Et godt slått frispark fra Fredrik Meland Johnsen fant en stussende Tingstad på ti meter, og dermed sto det 1-0 i målprotokollen.

Tingstad-dobbel

Og Tiller fortsatte trykket etter hvilen. Andre omgang var ikke mer enn fire minutter gammel da Vegard Eidet gjorde forarbeidet med både hell og dyktighet innenfor Flatås' 16-meter, som Tingstad styrte inn 2-0 fra kloss hold.

Deretter tok Flatås over kampbildet. I løpet av de neste minuttene skapte de tre store muligheter; alene med keeper, skudd fra 18 meter og skudd fra kloss hold, men ingen av forsøkene ville innenfor stengene.

Nære på for Sande Petersen - Weiseth punkterte

Etter 74 minutter fikk G16-debutant og J16-spiller Victoria Sande Petersen, som tidligere var svært livlig med offensive løp og gode pasninger, en gyllen mulighet til å punktere kampen, men alene med keeper gikk skuddet rett forbi stolpen og utenfor målet.

Men kun to minutter senere kunne Tiller juble for en tredje gang. Sindre Olufsen gjorde et svært godt forarbeid da han driblet seg forbi tre-fire Flatås-spillere før han serverte Jørgen Weiseth alene gjennom, og fra en nokså uvant midtbaneposisjon var den egentlige sidebacken like iskald som kveldens temperatur og satte inn 3-0.

Helt på tampen måtte Tiller-keeper Joakim Berg Vårhus i aksjon, men med to gode inngripener endte det med en sterk 3-0-seier til Tiller denne kvelden.

G16: Tiller IL 3 (1) - (0) 0 Flatås IL
1-0 Didrik Østlyng Tingstad 40'
2-0 Didrik Østlyng Tingstad 44'
3-0 Jørgen Weiseth 76'