Avbrøt trening - scoret og vant dagen etter

Postet av Marius L. Larsen den 19. Apr 2022

(Tiller-2 4 - 0 Orkla) TOBB ARENA SØR: Det unge rekruttlaget leverte noe helt annet mot Orkla mandag kveld - og slikt blir det tre poeng av.

Stor jubel - og lettelsens sukk - da Tiller scoret på et innøvd cornertrekk etter 50 forsøk 24 timer tidligere.

Sammendrag

* Cornertrekk feilet på trening - mål i kamp
* 2-0-ledelse halvveis
* Tiller-dominans i andre omgang
* Produserte gigantiske målsjanser

Kamprapport

Tillers unge rekruttlag på kvinnesiden debuterte i 3. divisjon borte mot Verdal i serieåpningen for to uker siden, men der ble de felt på duellspill og treghet med ballen. Det var helt endret i mandagens duell mot Orkla.

Lagene spilte 3-3 i en treningskamp for noen uker siden, men denne gang var Tiller mer forberedt - skulle man tro, i hvert fall. For å ta overskriften først, så valgte laget å avbryte søndagens fellestrening etter å ha terpet nok dødballer. De skulle prøve ut noen cornertrekk anført av Isabel Teigen og Emma Jensen, men fuglereirene i toppen av trærne bak mål fikk kjørt seg så mye på generalprøven at hovedtrener Rune Olufsen valgte å si at nok var nok.

Det begynte også å bli tomt for baller...

Men det skulle testes ut i kampen mot Orkla. Ironisk nok sto det 2-0 i målprotokollen og etter like mange cornere - på de første forsøkene, altså. Først smalt det i nettmaskene fra Teigen fra 20 meter på pasning fra Ingeborg Nyberg Hansen, og like etterpå var det kaptein Jensen sin tur til å hamre inn 2-0 i lengste kryss fra 17 meter.

Det er sjelden man har sett trenerteamet og spillerne i en så lattermild lykkerus.

Minutter i forveien hadde Emma Kalvøy Bye en stor dobbelsjanse alene med keeper, og Teigen traff stolpen på et langskudd. Flere mål eller store sjanser var det ikke i første omgang som inneholdt et passelig Tiller-overtak.

Sen og fullt fortjent punktering

Den andre omgangen, derimot, hadde fullstendig Tiller-dominans. De blåkledde vartet opp med den ene godbiten etter den andre, og de løp Orkla slitne.

Rett etter sidebytte fikk yngstejenta Ida Sofie Bye-Andersen en stor mulighet fra ti meter, men skuddforsøket endte til side for mål. Deretter skjøt Nyberg Hansen i tverrliggeren før et nytt skudd ble etterpå reddet av keeper i nærmeste vinkel.

Etter en time var de to nevnte på ferde igjen. Først ble Nyberg Hansens gode skudd reddet av Orklas gode målvakt, men returen fra livlige Bye-Andersen ble dessverre trillet i fanget til sisteskansen fra kloss hold.

Se tabellen i 3. divisjon her

Få minutter senere traff Kalvøy Bye tverrliggeren på knallhardt vis, og man begynte å tro at Tiller aldri skulle klare å punktere denne enveiskjørte kampen.

Men åtte minutter før full tid skjedde det. En perfekt pasning fra Vilde Bjørgård Kristiansen sendte Cornelia Nordtug Knudsen gjennom på venstresiden. Målet var derimot langt fra ferdigscoret. Fra 16 meter banket hun til med venstrefoten i lengste hjørne til 3-0 på det lekreste vis.

Og to minutter etterpå kranglet en ivrig Teigen ballen i mål etter en duell med keeper.

4-0 og game over. Tiller-keeper Marita Flataunet telte måker og hadde lite å gjøre etter sidebytte.

Det unge rekruttlaget fikk dermed årets første trepoenger i runde to på veldig fortjent vis. Det er her lista ligger foran de kommende tøffe oppgjørene.

Neste kamp er borte mot Vuku mandag 25. april kl.18.30.