Rissa 0 - 5 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 27. Sep 2014

LANGSAND GRAS (RISSA): A-laget er kun en tåspiss fra 4. divisjon etter en sterk borteseier over Rissa under svært vanskelig værforhold.

Toppscorer Stian Mathisen Myrbekk scoret to mål mot Rissa. Foto: Geir Øyvind Sjømæling.

De blåkleddes beste menn fikk en god start på kampen med Stian Mathisen Myrbekks hodestøt fra åtte meter etter innlegg fra Martin Vårhus Thrana, der ballen snek seg forbi keeper og i mål.

Til tross for en nærmest orkan-aktig vind til tider, produserte Tiller flere gode skuddmuligheter fra Myrbekk, Alexander Sotberg og Julian Karlgård, men det virket som om ballen ikke ville i mål en gang til.

Midtstopper Daniel Halgunset måtte gi seg etter en halvtime grunnet vridning i kneet i en duell, og 16-årige Kristian Moa kom inn mens Olav Bleivik Wist spilte resten av kampen som midtstopper.

To minutter før pause doblet en skliende Myrbekk ledelsen etter at angrepsmakker Preben Holm Aune hadde snappet opp ballen fra Rissas bakre firer.

Karlgård sikker fra straffemerket

Det var et helt annet Rissa-lag i starten av andre omgang, som stresset Tiller til å gjøre flere feil i oppspillsfasen.

Kanskje hadde det noe å gjøre med at det begynte å øse ned med regn i tillegg til vind. Rødtrøyene produserte tre store muligheter, men spillende hovedtrener og keeper Marius L. Larsen var på vakt og reddet alle tre, deriblant en knallhard heading fra fire meter i fast grep.

Etter 65 minutter nærmest punkterte Julian Karlgård kampen med sin scoring fra ellevemetersmerket, etter at Fredrik Schevig ble felt innenfor 16-meteren av vertenes keeper.

Hardtarbeidende midtbane og scoringslysten Holm Aune

Kvarteret før full tid kunne Tiller begynne å spille jubelen løs da 17-årige Holm Aune avsluttet et pent Tiller-angrep med en styring fra kloss hold til 0-4.

Sotberg, Schevig og Moa styrte midtbanen med jernhånd under svært krevende forhold utover i andre omgang, og nektet Rissa å skape store muligheter foran en solid og nykomponert midtstopperduo i Bleivik Wist og Marius Bondø Garstad.

Fire minutter før full tid fatsatte venstreback Kim Horghagen sluttresultatet med sin langtløpende 0-5-scoring alene med keeper, assistert av målvillige Holm Aune.

Tiller er klare for 4. divisjonsspill neste år hvis Sjetne tar poeng mot Kolstad 2 søndag ettermiddag. Hvis ikke, kan Tiller fullføre jobben selv i siste seriekamp mot Leksvik neste lørdag!

PS! Geir Øyvind Sjømæling debuterte for A-laget i dag da han entret banen i det 77. spilleminutt!

0-3 Julian Karlgård (str.) 65'
0-4 Preben Holm Aune 75'
0-5 Kim Horghagen 86'