Årets største seier

Postet av Marius L. Larsen den 23. Okt 2021

(Tiller 4 - 0 Orkla) TOBB ARENA SØR: Tiller oppe på 6. plass før siste serierunde etter storseier over Orkla.

Fornøyde Tiller-spillere etter Brede Frøysa (nr to f.v.) sin 4-0-scoring halvveis i andre omgang.

* 1-0 etter 42 sekunder
* 3-0 til pause
* Dobbel fra Frøysa
* Solide scoringer
* Store målsjanser i tillegg

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en perfekt start på kampen. Hjemmelaget gikk rett i angrep, og et innlegg fra Espen Mathiassen ble delvis klarert. Men på 15 meter sto en skuddklar Espen Johnsen som banket inn 1-0 - etter bare 42 sekunder!

Tiller kunne ha doblet ledelsen bare få minutter senere. En offensiv Brede Frøysa fant Gard Killingberg i feltet, som egentlig så ut til å skulle bare styre ballen i mål fra kloss hold, men han valgte å hoppe over ballen på uselvisk vis. Dessverre var kaptein Fredrik Sjøvold litt for langt bak til at han kunne styre inn 2-0.

Så kom Orkla bedre med. I løpet av to minutter måtte Tiller-keeper Sondre Kroglund i aksjon. Først reddet han en styring fra 12 meter, og rett etterpå var han ut i full strekk på en heading fra nærmere hold.

Tiller virket til å trenge den vekkeren, for nå kjørte de kampen med offensiv angrepsfotball. Etter 22 minutter sto Sindre Welo mutters alene i feltet på et frispark fra Magnus Bjerke, men headingen gikk utenfor.

Kort tid senere fikk hjemmelaget to store muligheter rett etter hverandre. Henning Gladsø klarte ikke å krangle ballen i mål fra fire meters hold etter en nedfallsfrukt på corner, og deretter var Sjøvold helt alene i feltet, men han klarte ikke å stokke beina for å tuppe ballen i mål.

Frøysa løp forbi alle

Da Killingbergs skudd fra sju meter som keeper reddet på målstreken - selv om Tiller hevdet at ballen var inne - så tenkte man fort om dette skulle bli nok en slik dag der omsetting av sjanser skulle bli et tema.

Men i det 36. minutt ble det jubel nok en gang. Mathiassen slo inn til Killingberg som skjøt i blokka. På returen dukket Frøysa opp og fikset 2-0 fra ti meter.

Og det kom mer før pause.

To minutter før fløytesignalet spilte Mathiassen Killingberg lekkert gjennom, som fortsatt hadde en forsvarsspiller å passere før mål. Han fintet motspilleren bort og plasserte ballen lekkert i lengste hjørne - 3-0!

Andre omgang ble noe roligere, men Tiller hadde god kontroll på gjestene fra Fannremsmoen. Aasarød og Jonathan Smerkerud Frønes hadde en stor sjanse hver, men begge forsøkene ble reddet av Orklas målvakt.

I det 67. minutt ble all eventuelle tvilstilfeller fjernet. Frøysa løp 40 meter og forbi alt og alle da han satte fart alene med keeper, og han viste sin solide beherskelse da han satte Tillers fjerde for dagen på iskaldt vis.

Flere mål ble det ikke på TOBB Arena Sør denne lørdagen. Tiller klatret oppe på 6. plass på tabellen før siste serierunde, som er borte mot Spjelkavik i Ålesund neste lørdag.

Samtidig gratulerer vi Benjamin Romero med A-lagsdebuten i dag!

Lørdag 23. oktober 2021 kl.13.00
Gule kort Tiller: Espen Johnsen (54'), Henning Borgen Gladsø (83')
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): 120

Sondre Kroglund, Magnus Bjerke, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Jonas Krokstad Aune, Espen Johnsen, Fredrik Sjøvold (k), Brede Frøysa, Espen Amandus Mathiassen, Magnus Aasarød, Gard Ragnar Killingberg.

59' Aune --> Andreas Druzkowski
59' Mathiassen --> Jonathan Smerkerud Frønes
74' Johnsen --> Alexander Kvalvik
84' Frøysa --> Steffen With Størseth
84' Killingberg --> Benjamin Romero

Ubenyttede reserver: Christian Grindvold, Andreas Arukwe.