Seiret i tøff kamp

Postet av Marius L. Larsen den 23. Sep 2021

(Melhus 0 - 2 Tiller 2) GRUVA KUNSTGRESS: Et purungt kvinnelag kriget seg til seier over en voksen motstander.

Ingeborg Nyberg Hansen (t.v.) har scoret mange flotte mål så langt i Tiller-karrieren, men det mest spesielle skjedde kanskje torsdag kveld. Her sammen med Vilde Bjørgård Kristiansen og kaptein Emma Jensen.

* Scoring etter 40 sekunder
* 2-0 fra 60 meter
* Mange tøffe dueller
* Spøkelsesmål fra Stuedahl

Publikum hadde knapt rukket å sprette ut paraplyen før ballen lå i nettmaskene. Det hadde gått knapt 40 sekunder fra avspark før de blåkledde fra Tillerbyen jublet. Louisa Stuedahls harde skudd måtte keeper gi retur på, og der var Rikke Olufsen på rett plass og styrte inn 1-0.

Det var helt klart en fysisk tøffere motstander som var på motsatt halvdel for det svært unge Tiller-laget. 15-årige Ella Selvaag Solbakken gjorde alderen til skamme da hun var centimetere unna å doble ledelsen fra skrått hold.

Stort sett var det Tiller som hadde initiativet. Seks minutter før pause ble det endelig 2-0 på rart vis. Ingeborg Nyberg Hansen sto på egen halvdel og serverte Isabel Teigen med en lekker bakromspasning, og det så ut til at en utrusende keeper plukket ballen, men hun var uheldig og snublet. Ballen trillet deretter i det tomme buret.

Traff nettet - men fikk ikke målet

Andre omgang var egentlig kliss lik den første - bortsett fra scoringene.

Det var ikke mye Tiller-keeper Ayla Latifi trengte å gjøre bortsett fra utspill bakfra og noen gode utrusninger. Istedenfor var det gjestene som produserte sjanse på sjanse. Nyberg Hansen ladet kanonen fra 18 meter og ballen føyk like utenfor målet. Deretter skled ballen fra foten til Teigen fra fem meters hold etter et herlig forarbeid av Olufsen.

Det mest spesielle skjedde halvveis i omgangen. En strålende opplagt Stuedahl var sterk og dyktig da hun fintet bort tre Melhus-spillere før hun hamret løs fra 20 meter. Ballen traff først tverrliggeren, ned over streken, opp i nettet og tilbake i tverrliggeren før keeper fikk kontroll på ballen. Det skulle ha stått 3-0, men dessverre ble målet ikke registrert.

Melhus prøvde å yppe seg i sluttminuttene, men Tiller, med klubbdebutant Idun Benjaminsen på banen, hadde god kontroll.

Dermed ble det tre nye og sterke poeng for Tiller 2 i 4. divisjon.

Neste oppgjør er borte mot Oppdal torsdag 14. oktober.

Melhus IL 0 - 2 Tiller IL-2
0-1 Rikke Sofie Olufsen 1'
0-2 Ingeborg Nyberg Hansen 39'