Sliteseier over Volda

Postet av Marius L. Larsen den 18. Sep 2021

(Tiller 1 - 0 Volda) TOBB ARENA SØR: Herrer A fosser videre i Norsk Tipping-ligaen etter en skikkelig sliteseier lørdag ettermiddag.

Jonathan Smerkerud Frønes (nr 23) scoret sitt aller første ligamål for Tiller - og ble dermed matchvinner.

* Frønes med første ligamål
* Tiller-dominans i ballinnehav
* Volda gode på kontringer
* Flere store Tiller-sjanser i andre omgang

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en god start i et herlig høstvær på TOBB Arena Sør. Allerede før minuttet var spilt fikk Espen Johnsen til et godt skuddforsøk etter et gjenlegg fra navnebror Mathiassen, men ballen gikk like over mål.

Hermanstad stormet deretter forbi alt og alle, men fra skrå vinkel traff han rett på keeper. Og nå bølget det litt frem og tilbake. Gjestene la seg langt bak på egen halvdel og ventet på det perfekte kontringsøyeblikket, og det fikk de etter 14 minutter. Et godt innlegg fra høyresiden traff en relativt umarkert angrepsspiller på åtte meter, men headingen gikk rett på Tiller-keeper Sondre Kroglund.

Men i det 21. minutt ble det endelig jubel. Et strålende forarbeid fra Hermanstad gjorde at han fant Magnus Aasarød i feltet. Han skjøt mot mål, og på bakre stolpe sto en umarkert Jonathan Smerkerud Frønes som scoret sitt første mål i Norsk Tipping-ligaen.

Rett før pause kunne ledelsen ha blitt doblet, men Aasarøds skudd fra kloss hold gikk rett på keeper.

Grindvold reddet mesterlig - Frøysa i stolpen

Andre omgang startet med at Frønes holdt på å bli tomålsscorer, men en god redning fra gjestenes målvakt hindret dobling av ledelsen.

Volda kom mer inn i kampen etter dette, men det var Tiller som skapte de store sjansene. Nok et Hermanstad-innlegg fant Frønes i feltet, men fra åtte meter headet han centimetere utenfor lengste stolpe.

I det 77. minutt kriget Hermanstad seg alene med keeper, men rett før skuddøyeblikket ble han taklet av en grønnkledd forsvarsspiller. I angrepet som fulgte var det ikke langt unna å bli 1-1. Plutselig kom Volda gjennom på Tillers høyreside, men en mesterlig redning av innbytterkeeper Christian Grindvold hindret utligning.

Brede Frøysa traff stolpen fra skrått hold helt på tampen, og gjestene fortsatte med sine lange innkast som Tiller forsvarte glimrende.

Kampen ebbet ut i en sterk 1-0-seier over et fysisk godt Volda-lag.

Dermed har Tiller vunnet sin fjerde strake seriekamp.

Neste oppgjør er borte mot Kolstad lørdag 25. september kl.14.00.

Tiller IL 1 - 0 Volda TI
1-0 Jonathan Smerkerud Frønes 21'

7. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
Lørdag 18. september 2021 kl.13.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 200

Sondre Kroglund, Andreas Druzkowski, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Jørgen Kjøsnes Valleraunet, Magnus Aasarød, Fredrik Sjøvold (k), Espen Johnsen, Espen Amandus Mathiassen, Jonathan Smerkerud Frønes, Robin Johansen Hermanstad.

61' Johnsen --> Brede Frøysa
63' Kroglund --> Christian André Simonsen Grindvold
81' Mathiassen --> Andreas Uzoma Arukwe

Ubenyttede reserver: Tor Solvoll, Kasper Røe, Jonas Krokstad Aune, Fredrik Meland Johnsen, Steffen With Størseth, Alexander Kvalvik.