Snudde på tolv minutter

Postet av Marius L. Larsen den 11. Sep 2021

(Tynset 1 - 2 Tiller) NYTRØMOEN GRAS: Tiller havnet ufortjent under, men reiste seg kraftig og vant sin tredje strake seier lørdag ettermiddag.

Espen Mathiassen (t.v.) utlignet til 1-1 og Sondre Kroglund slo gamleklubben nok en gang. Bildet er fra cupseieren i juli.

Sammendrag

* Tiller-dominans, men sjansefattig første omgang
* Verst tenkelig start etter sidebytte
* Mathiassen skled inn utligningen
* Frøysa ble matchvinner

Kamprapport

Tiller fikk noe å gjøre etter bare ti minutter da Magnus Bjerke lå nede etter en svært tøff duell med vertenes keeper. Heldigvis for blåtrøyene skal det tilsynelatende gå greit med Bjerke, men han måtte byttes ut tidlig.

Gjestene fra Trondheim sør fortsatte uansett å trykke på. Etter tolv minutter fikk Espen Johnsen til et godt skudd fra tolv meter, men Tynsets sisteskanse reddet godt.

I det 26. minutt skjøt kaptein Fredrik Sjøvold like over mål, og flere store Tiller-sjanser ble det ikke før pause. Tynset hadde en god mulighet på overtid, men skuddet fra ti meter gikk utenfor.

Tiller dominerte store deler av banespillet, men klarte ikke å true hjemmelaget som lå ekstremt lavt og satset på kontringer.

Frøysa hamret inn 2-1

Dessverre fikk Tiller en verst tenkelig start på andre omgang. Det hadde knapt gått fem minutter etter sidebytte før Tiller ikke fikk unna ballen i farlig sone, og Tynset satte inn 1-0 fra kloss hold.

Men blåtrøyene svarte nesten umiddelbart. Et godt opprulla angrep førte til at Frøysa sendte en god stikker til Espen Mathiassen som så ut til akkurat å ikke rekke ballen, men en god sklitakling og ei lang tå sendte ballen forbi en utrusende keeper og i mål til 1-1.

Tiller fortsatte å trykke vertene bakover i banen, og i det 68. minutt ble det ny bortejubel. En svært livlig Robin Hermanstad sendte to Tynset-spillere i pølseboden før han serverte Brede Frøysa med ketsjup og sennep i feltet, og fra ti meter banket midtbanespilleren inn 2-1 for trønderne.

Tynset sendte mange i angrep i sluttminuttene, og det gjorde at spillet bølget fram og tilbake. Regnet spilte også en rolle, da det ble svært glatt på gresset for begge lag.

Helt på tampen traff Espen Johnsen kryssfestet og Jonathan Smerkerud Frønes scoret på returen, men ble avblåst for offside.

Flere mål ble det uansett ikke, og Tiller har vunnet sin tredje strake kamp!

Neste oppgjør er mot Volda lørdag 18. september kl.13.00 på TOBB Arena Sør.

Laget

Sondre Kroglund, Andreas Druzkowski, Sindre Myrvold Welo, Henning Borgen Gladsø, Gard Ragnar Killingberg, Magnus Bjerke, Fredrik Sjøvold (k), Espen Johnsen, Espen Amandus Mathiassen, Jonathan Smerkerud Frønes, Robin Johansen Hermanstad.

Bytter:
11' Bjerke --> Brede Frøysa
80' Frøysa --> Andreas Uzoma Arukwe

Innbyttere: Christian Grindvold, Kasper Røe, Jonas Krokstad Aune, Alexander Kvalvik, Jonas Uran Rønning.