Åtte i slottet

Postet av Marius L. Larsen den 7. Sep 2021

(J17 Tiller 8 - 2 Gimse) TOBB ARENA SØR: Tiller havnet under for første gang i høst, men våknet umiddelbart og slo Gimse fullt fortjent tirsdag kveld.

Denne gjengen leverte fra øverste hylle mot Gimse.

* Lå under 0-1 etter to minutter
* Svarte umiddelbart
* Kampen punktert før pause
* Hattrick av Arnegård Kulvik
* Bye-Andersen chippet i krysset

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en verst tenkelig start på oppgjøret denne tirsdagskvelden. Etter et drøyt minutt pådro hjemmelaget seg et straffespark som gjestene fra Brekkåsen satte bak Tiller-keeper Marita Flataunet.

Det første baklengsmålet i årets sesong.

Men Tiller svarte umiddelbart. Ingeborg Nyberg Hansen fant Thea Arnegård Kulvik med en glimrende stikker gjennom, og blåtrøyenes spydspiss chippet elegant over en utrusende keeper og til 1-1.

Det gikk ikke mange minutter før Tiller snudde kampen. En perfekt pasning fra Isabel Teigen førte til at Rikke Olufsen kom alene med keeper. På en herlig uselvisk måte serverte hun Arnegård Kulvik på åpent mål, og da sto det 2-1 i målprotokollen.

I det 20. minutt hamret Teigen inn 3-1 på et hjørnespark fra Nyberg Hansen, og nå var det fullstendig Tiller-dominans mot pause.

Olufsen fikset 4-1 med et lekker avslutning på første touch fra 16 meter, og Tiller kunne gå til pause med et klart hevet hode etter å ha levert en meget solid første omgang.

Angrep på angrep på angrep

Noen følte kanskje kampen var punktert allerede før sidebytte, men tvilerne ble i hvert fall mer sikker rett etterpå. En årvåken Arlinda Shala gjorde et flott forarbeid og ga ballen videre til Vilde Bjørgård Kristiansen som skjøt fra 14 meter, men keeper ga retur. Arnegård Kulvik var først på den og tuppet den mot mål. Der sto Frida Ørndal Svendsen som pirket ballen i nettmaskene til 5-1.

Rett før timen var spilt la Ida Sofie Bye-Andersen på til 6-1. Ørndal Svendsens presise innlegg fant en umarkert Bye-Andersen i feltet, og fra seks meter chippet hun ballen på en herlig måte rett i vinkelen.

Tiller var skikkelig gode. De leverte det ene gode angrepet etter det andre, og Gimse hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Fem minutter før full tid la Arnegård Kulvik på til 7-1 - hennes hattrick - med et fantastisk treff i krysset fra 15 meter.

Gimse reduserte på en sjelden kontring rett etterpå, men Tiller kunne juble sist helt på tampen. Nok et godt slått hjørnespark fra Nyberg Hansen ble headet i stolpen av Teigen, og returen var det en uheldig rødkledd spiller som traff i eget mål.

Tiller vant 8-2 etter en oppvisning i god angrepsfotball - og det som var deres andre kamp på tre dager.

Nå blir det heldigvis tid til noen treninger før Astor er neste motstander på bortebane torsdag 16. september kl.19.30.

Tiller IL 8 - 2 Gimse IL