Varm trepoenger på Tynset

Postet av Marius L. Larsen den 5. Sep 2021

(J17 Tynset 0 - 5 Tiller) NYTRØMOEN KUNSTGRAS: J17 fikk tøff kamp av et solid Tynset-lag søndag ettermiddag, men Tiller viste virkelig hva som bodde i dem.

Denne gjengen har scoret 11 mål på to kamper - og ikke sluppet inn noen.

* Teigen åpnet med en "bænger"
* Svendsen og Kulvik en superduo
* Jevnt i første omgang
* Tiller dro fra etter sidebytte
* Bye-Andersen scoret igjen

De blåkledde fra Tillerbyen visste at Tynset ikke var en enkel nøtt å knekke etter deres storseier over Melhus i åpningskampen. Hjemmelagets andredivisjonsspiss hadde scoret fire mål i den kampen, men hun skulle få det tøft mot en arme av helblå spillere i en svært hyggelig sensommervarme.

Thea Arnegård Kulvik fikk Tillers første store sjanse etter bare fire minutter, men etter at hun rundet keeper, kom hun litt for skrått og skjøt like utenfor.

Tynset var også på hugget i åpningsminuttene, men de hadde ikke noen nevneverdige store sjanser.

Så smalt det fra trøndergjestene etter 25 minutter - bokstavelig talt. Vi ville naturlig ha valgt ordet "suser" som beskrivelse for Isabel Teigens kanonkule fra 25 meter i nettmaskene, men vi bruker heller "bænger" som en av de blåkledde utropte etter at det sto 0-1 i målprotokollen.

Tre minutter senere var de tilreisende på ferde igjen. Et kjapt innkast fra Ella Solbakken, godt hjulpet av trener Thomas Jensen som satte i gang Ella etter å ha hentet ballen lynraskt fra sidelinja, endte med Arnegård Kulvik i bakrom. Hun fintet bort motspiller og kom alene med keeper før hun sentret uselvisk til Frida Ørndal Svendsen som fikk verdens enkleste oppgave med å trille inn 2-0.

Rett før pause kunne hjemmelaget ha redusert etter å ha brutt Tiller i bakre rekker, men en mesterlig fotparade fra keeper Ayla Latifi gjorde at nullen ikke ble sprukket.

Strålende scoringer

Tiller tok umiddelbart kommandoen etter sidebytte, og det gikk bare fire minutter før stillingen ble tryggere. Denne gang var rollene byttet om. Ørndal Svendsen ble spilt alene gjennom etter et lekkert angrep startet fra egen 5-meter, og hun leverte ballen videre til Arnegård Kulvik som kunne skli inn 3-0 fra kloss hold.

Kort tid etterpå kunne Tynset ha redusert igjen. Tiller slet med å få klarert et frispark som ramlet ned i feltet, og en rødkledd spiller sto plutselig helt alene på hjørnet av femmeteren, men der var keeper Marita Flataunet raskt ute, gjorde seg stor og reddet glimrende.

Siste halvdel av andre omgang handlet det stort sett om et særdeles velspillende Tiller-lag, og da var det heller ikke ufortjent at ledelsen ble økt to ganger til.

I det 68. minutt satte Arnegård Kulvik inn 4-0 med en smart avslutning fra kloss hold etter en perfekt pasning fra Ingeborg Nyberg Hansen.

Rett etterpå skjøt Rikke Olufsen et innlegg - eller var det et skudd - mot mål som Ida Sofie Bye-Andersen strakk frem stortåa på og tuppet inn 5-0.

Dermed kunne Tiller juble over seriens andre seier etter like mange kamper.

Neste kamp er mot Gimse allerede om to dager, tirsdag 7. september kl.20.00 på TOBB Arena Sør.

Tynset IF 0 - 5 Tiller IL
0-1 Isabel Teigen 25'
0-2 Frida Ørndal Svendsen 28'
0-3 Thea Arnegård Kulvik 44'
0-4 Thea Arnegård Kulvik 68'
0-5 Ida Sofie Bye-Andersen 72'