📲 @TillerFotball på Twitter

Tror du Tiller scorer mange mål i år?
Støtt blåtrøyene gjennom offensive Målklubben

Alle gode ting er fire?

De blåkledde fra Tillerbyen ønsker Molde 2 velkommen til TOBB Arena Sør denne lørdagen. Det blir tabellnaboene som barker sammen på banen, da Tiller ligger i skrivende stund på 10. plass, ett poeng og én plass bak gjestene fra Møre og Romsdal.

Tiller jakter sin første trepoenger denne sesongen. Etter cupseieren over Tynset i juli, har det ikke blitt flere seiere for de blå.

Forrige oppgjør i serien endte 1-1 borte mot NTNUI. Studentene avtok fadderuka og var en festbrems for seiersklare Tiller. Magnus Aasarød, for øvrig Tillers toppscorer med tre fulltreffere - alle på straffespark - sendte Tiller i føringen rett før pause. NTNUI utlignet i andre omgang, og det ble mye frem og tilbake mot slutten, men ingen flere scoringer.

Det betyr at Tiller står med to poeng på de tre første oppgjørene.

Siste tre kamper:
❌ Aalesund-2 3 - 0 Tiller
🔘 Tiller 2 - 2 Ranheim-2
🔘 NTNUI 1 - 1 Tiller

Noe å revansjere

Selve Tiller og Molde 2 har egentlig aldri møttes før - men har det allikevel. I 2017 møttes den gang Tillerbyen, som før var Tiller - og endelig ble Tiller igjen fra 2019 - Molde 2 hjemme og borte i Norsk Tipping-ligaen.

På TOBB Arena Sør ble det spennende mot et godt Molde 2-lag, ledet av klubblegenden Daniel Berg Hestad. De tilreisende gikk tidlig opp i en 2-0-ledelse, der blant annet England-proffen Leo Skiri Østigård scoret det andre målet, men Tiller(byen) reduserte ved Ruben Rostille. Molde 2 økte ledelsen på nytt tidlig i andre omgang, og selv om Ståle Singstad Stegavik reduserte en gang til, var det gjestene som til slutt vant 4-2.

I motsatt oppgjør på Aker Stadion ble det egentlig aldri spennende. Tiller(byen) hadde mer enn nok med å forsvare seg. Selv om Magnus Bjerke reduserte til 1-2 med en kanonscoring tidlig etter sidebytte, dro Molde 2 ifra og vant 4-1.

Tiller har også møtt Moldes A-lag ved én anledning. Det var i 3. runde i NM i 2011, en runde Tiller aldri har klart å nå ved en senere anledning. Da tapte Tiller 7-1 for Ole Gunnar Solskjærs mannskap foran et fullsatt TOBB Arena Sør.

Kamprapporter fra 2011 og 2017:
❌ Tiller 1 - 7 Molde
 Tillerbyen 2 - 4 Molde-2
 Molde-2 4 - 1 Tillerbyen

Seier sist

Molde 2 fikk en mindre god åpning på den nye sesongen i Norsk Tipping-ligaen. Blåtrøyene serieåpnet hjemme mot Spjelkavik, men der ble det ingen scoringer og heller ingen poeng.

Det samme skjedde i runde to borte mot Strindheim Toppfotball, men så justerte de litt på laguttaket og slo Tynset hele 5-1 på hjemmebane forrige helg.

Moldes førstelag i Eliteserien har serierunde på søndag, så det er derfor sannsynlig at de stiller med sine beste ungdommer på TOBB Arena Sør.

En spiller som har figurert mye på Moldes andrelag er den etter hvert så berømte fetteren til Erling Braut Haaland, nemlig Albert Braut Tjåland.

Faktisk.

❌ Molde-2 0 - 2 Spjelkavik
 Strindheim TF 2 - 0 Molde-2
Molde-2 5 - 1 Tynset

Sjøvold med karantene

Tillers beste menn fortsetter å jobbe knallhardt på treningsfeltet, og denne uken var ingen unntak. Det er mye som tyder på at lysten på årets første seier i serien er gigantisk.

I forrige kamp mot NTNUI var det gledelig å se at nyankomne Brede Frøysa fikk sin Tiller-debut, og han er klar for flere minutter mot Molde 2.

I tillegg spilte også Andreas Druzkowski sine første offisielle minutter for året mot studentene etter skaden sin i en av sommerens treningskamper.

En spiller som ikke er klar, er kaptein Fredrik Sjøvold. Midtbanespilleren må sone denne kampen etter å ha blitt utvist i forrige kamp (to gule kort).

Denne uken ble det klart at angrepsspiller Sondre Bondø Garstad velger å trappe ned. Han har nå meldt overgang til naboklubben Heimdal FK.

Vi takker Sondre for fem minnerike år i helblå drakt, og vi ønsker han lykke til videre både med studiene og fotballen.

Lagoppstilling offentliggjøres på Twitter før kampstart.