Ett mål unna

Postet av Marius L. Larsen den 18. Aug 2021

(J19 Tiller 2 - 3 Molde) TOBB ARENA SØR: Tiller ga alt de hadde i cupkampen onsdag kveld, og det var ikke mye om å gjøre at resultatet ble omvendt.

Nesten for Marie Methi og co.

* Winge Kristiansen scoret etter tre minutter
* Kunne ha stått 3-0 før 20
* Mange offsider
* Flataunet med flere solide redninger
* Stuedahl-Karlsen tente håpet på slutten

De blåkledde fra Tillerbyen gikk rett i strupen på laget som vant sin åpningskamp i 2. divisjon hele 8-2 forrige helg. Så enkelt skulle det ikke bli på en regntung TOBB Arena Sør denne onsdagskvelden.

Etter bare tre minutter brøyt Tiller ballen rett utenfor 16-meteren til Molde, og Vilde Winge Kristiansen bredsidet ballen kontant i mål til 1-0 og elleville jubelscener.

Det er verdt å merke seg at 30 sekunder tidligere var Hedda Stuedahl-Karlsen svært nære ved å få nettkjenning med et forsøk fra skrått hold.

Tiller var svært gode de første 20 minuttene. Til tross for en drøss av offsider, der flere havnet i uenigheten, var det nære at det kunne ha blitt veldig farlig.

I det 22. spilleminutt scoret imidlertid Molde på sitt første angrep i kampen. Et sovende Tiller-forsvar lot en lobbpasning havnet bak dem og alene med Tiller-keeper Marita Flataunet gikk headingen via sisteskansen og i mål fra tolv meter.

I minuttene mot pause var det mye fram og tilbake. Molde hadde ballen mest og de skapte to store sjanser til. Første forsøk fra kloss hold ble reddet av Flataunet med en solid benparade, og rett etterpå var sisteskansen i full strekk på et velplassert skudd fra 20 meter.

To raske baklengsmål

Dessverre startet andre omgang som den første sluttet. Det et knapt minutt før Tiller ikke klarte å klarere en ball rundt 16-meteren, og en Molde-spiller skjøt via et Tiller-bein og i mål til 2-1.

Molde fortsatte å gå offensivt til verks. Få minutter senere stormet de mot mål fra skrått hold, men nok en gang var solide Flataunet på plass og reddet glimrende.

Dog var det lite hun kunne gjøre i det 55. spilleminutt. Et velplassert skudd i lengste vinkel førte til at det ble 3-1 og en stor oppoverbakke for Tiller.

Svært nære utligning

Men de blå ga aldri opp. De kriget seg voldsomt inn i kampen igjen.

I det 72. minutt skulle de endelig lykkes i bakrom. Winge Kristiansen løp forbi alt og alle og kom mot keeper. På uselvisk vis sentret hun til Stuedahl-Karlsen som banket inn 2-3 og et nytt håp for hjemmelaget.

Og nå kom det flere store sjanser. Kort tid etterpå rullet Tiller fint opp på høyresiden. Et godt innlegg havnet på bakre stolpe der Thea Arnegård Kulvik hadde plassert seg. Hun kranglet vekk forsvarsspilleren og kom nært på mål, men en god redning fra Moldes målvakt hindret utligning.

Rett etterpå var unge Arnegård Kulvik frempå igjen. Et godt skudd fra 20 meter gikk like over tverrliggeren.

Tiller ga absolutt alt de hadde i sluttminuttene, men det holdt akkurat ikke til utligning og spilleforlenging.

De blå måtte dermed se seg beseiret på knepent vis av en god motstander.

Tiller Idrettslag Fotball takker Molde for kampen og ønsker de lykke til videre i NM J19 og 2. divisjon.

Neste kamp for denne Tiller-gjengen er 4. divisjonskamp mot Melhus torsdag kl.20.00 og 3. divisjonsoppgjør mot Orkla mandag kl.20.00. Begge kampene spilles på TOBB Arena Sør.

Tiller IL 2 - 3 Molde FK
1-0 Vilde Winge Kristiansen 3'