Før avspark: AaFK 2 - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 6. Aug 2021

Tiller reiser til Ålesund og Sunnmøre til seriestart i Norsk Tipping-ligaen lørdag ettermiddag.

Ove Westby Bugten (i midten) spiller sin foreløpige siste Tiller-kamp. Magnus Aasarød til venstre, Jonathan Smerkerud Frønes til høyre. Fredrik Sjøvold delvis skjult i bakgrunnen.


Kampinformasjon

🏆 1. runde Norsk Tipping-ligaen avd. 5
📅 Lørdag 7. august 2021
⏰ Kl.14.00
🏟 Color Line Stadion
💻 DirekteSport.no
📲 @TillerFotball på Twitter


Tror du Tiller scorer mange mål i år?
Støtt blåtrøyene gjennom offensive Målklubben


Endelig i gang!

Tiller Idrettslag Fotball gleder seg enormt til seriestart i 3. divisjon herrer denne lørdagen. Det er så mange måneder og dager siden forrige seriekamp, at det er liten vits å holde tellinga lenger.

Endelig er ventetiden over. Og det er jaggu på tide.

De blåkledde forkortet ventetiden til seriestarten med et solid forsøk i Norgesmesterskapet. I 1. runde beseiret det Tynset 4-1 på en vanskelig og stor gressbane, og så ble det publikumsfest på TOBB Arena Sør i runde 2.

Da kom eliteserielaget Kristiansund på besøk, men her var gjestene et par hakk bedre og vant til slutt 5-1. Tillers scoring kom fra Ove Westby Bugten.


Siste fem kamper:
✅ Byåsen TF 2 - 3 Tiller
🔘 Orkla 0 - 0 Tiller
❌ Strindheim TF 3 - 0 Tiller
✅ Tynset 1 - 4 Tiller
Tiller 1 - 5 Kristiansund


Alle husker kampen i 2017

Tiller og Aalesund har møttes før, men da mot førstelaget. I den smått berømte 2000-sesongen, der begge lagene spilte i 2. divisjon, tapte Tiller 1-0 mot sunnmøringene hjemme på Heimdal gress.

I motsatt oppgjør på ærverdige Kråmyra stadion tapte Tiller hele 8-0. Datoen var 13. august - nesten på dagen 21 år siden.

Tiller har aldri hatt noen sunnmøringer på A-laget så lenge Tiller Media kan huske. Det nærmeste man kommer er Ruben Rostille (Åndalsnes) og Jannik Weum (Molde). Litt lenger sør kunne vi den gang friste med Ole-Johan Skrede (Jølster).

Det har heller ikke vært noen fra Tiller på Aalesund, men det har vært veldig nærme. Tiller-gutten Michael Karlsen, i dag i Ranheim, spilte for Hødd i to perioder, fra 2010-2012 og 2015-2016.

Sist gang Tiller spilte i Ålesund, var i 2017. Da var det nemlig duket for semifinale i J16-NM mot Herd. Tiller startet kampen med et smell og så seg aldri tilbake. Det endte til slutt med en knallsterk 4-0-seier som ga NM-finale mot Stabæk senere det året.

Og som vi alle vet, der Tiller endte opp som stolte norgesmestere.


Målfarlig og seiersvant

Aalesund 2 har ikke spilt en offisiell kamp siden 1-0-tapet for naborival Spjelkavik 26. oktober 2019. I Norsk Tipping-ligaen avdeling 1 havnet de på en trygg plass til slutt, nemlig 6. plass.

Mens A-laget flyr høyt i OBOS-ligaen, er det vanskelig å finne informasjon om andrelagets eventuelle treningskamper i sommer.

Men deres G19-lag, der flesteparten av spillerne vil nok spille på lørdag, har spilt flere kamper i nasjonal serie. De startet årets sesong med å slå Kristiansund 2-0 på bortebane før det ble uavgjort mot Molde. Deretter ble det en storseier over Ullensaker/Kisa i samme serie.

Forrige kamp var i G19-NM mot Kristiansund. Der vant AaFK 5-2.

Nå skal de, i tillegg til en håndfull A-lagsspillere, prøve å overliste gutta fra Tillerbyen.


Siste fire kamper (G19):
✅ Kristiansund 0 - 2 Aalesund
🔘 Aalesund 1 - 1 Molde
✅ Ullensaker/Kisa 1 - 4 Aalesund
✅ Aalesund 5 - 2 Kristiansund


Gladsø tilbake - Bugtens siste kamp

De blåkledde er heltente på å prøve å hente hjem den første trepoengeren på nesten to år. For best mulig oppladning til en av årets lengste bortekamper, reiser Tiller fredag ettermiddag med buss retning Ålesund. Der vil de overnatte på hotell før de reiser hjem rett etter kampslutt.

Andreas Druzkowski er fremdeles ute i noen uker til, mens Even Rogstad Kvalvær har begynt lett trening og er i rute for tilbakekomst etter august. Fra før er også Christian Grindvold, Sindre Olufsen og Andreas Solstrand Fossli utilgjengelig.

Jørgen Valleraunet, som måtte gå av banen mot KBK i cupen grunnet en lyskeskade, skal testes tett opp mot kampstart.


Les også: Dette er A-stallen


På den gledelige siden har Henning Borgen Gladsø returnert til bartebyen og er med på bussen til Sunnmøre.

Det er også verdt å nevne at denne kampen blir cuphelten Ove Westby Bugtens siste foreløpige Tiller-kamp. Ove returnerer til Bergen og studier etter oppgjøret, men han har trivdes så godt i helblått at han har gjort seg tilgjengelig dersom laget skulle trenge det utover i sesongen.

Samtidig blir det tur med A-laget for de førstereisende U21-spillerne Marius Jensen og Joakim Harsvik Alstad. I tillegg er Tiller Media, for anledningen fordelt i to forskjellige roller, med på bussen til kystbyen, så her er det bare å følge med i sosiale medier fra fredag ettermiddag.


Lagoppstilling offentliggjøres på Twitter før kampstart.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori